Min lille have er mit fitnesscenter - der er åbent 24-7 årets 365 dage. Altid med en mulighed for at få rørt havemusklerne . Velkommen til - jeg sætter stor pris på dit besøg og håber du føler dig hjemme her blandt havetrivialiteter og årstidsnormaler..... måske du endda får lyst til at plante en staude hos dig selv eller lægge en kommentar hos mig, det ville glæde mig meget - så: Carpe Rutila

GRIB SPADEN - Venlige have hilsener Dorthe alias: Frøken Solhat

søndag den 19. februar 2012

Den blå Jakobsstige......


...........står  med sine tørre brune  frøstande ude i haven............den har ganske givet selv sørget for at sprede lidt frø omkring sig men for en sikkerheds skyld nippede jeg lige nogle af i går og fik dem sået inde i vindueskarmen. 

Ved ikke hvorfor jeg ikke har tænkt på at samle frø fra den før  - men nu er det gjort og flere planter med de små yndige lyseblå/lavendelblå blomster skal være velkommen henne i  bedet med buksbom og løvefod.


19 kommentarer:

 1. Hej Dorthe
  Den er i hvert fald god til selv at så sig, jeg havde små nye planter mange steder i efteråret, så de kommer nok igen. Skøn er den, det er helt sikkert.
  Knus
  Lisbeth

  SvarSlet
 2. Sommer og sol - suuuk!
  Og hvor er den sød, den fine Jakobsstige. Jeg kan godt forstå, den er velkommen :-)
  Knus Signe

  SvarSlet
 3. Hvor er den sød den Jakobsstige, jeg er glad for at se hvordan blomsterne ser ud for jeg kender den ikke og jeg fik en hvid sidste.
  Det er på sin vis godt at butik Remme ligger langt herfra, for der kunne jeg godt gå amok - så mange skønne sager de har:)

  SvarSlet
 4. Ahhhh, det er kun næsten tortur med de skønne sommerfotos af Jakobsstige :-).

  Og, så har jeg det som Lisbeth. Det er vist meget godt, at jeg ikke liiiiige kan smutte forbi Butik Remme. Det ville blive alt for dyrt :-)

  Ha´en god søndag
  Birgitte

  SvarSlet
 5. Jeg er også faldet for Jakobsstigen. Den er så fin og sød med sine blåblomster og gule støvdragere.
  Jeg har/havde også sået den i vindueskarmen - men mange at de små spire er visnet ned......jeg må have kuldret med vandingen og nu står kun 4-5 små spire......bare de klare den, for Jakobsstige vil jeg vældig gerne have i haven til sommer :o)

  SvarSlet
 6. Den er også favorit hos mig - det er også den jeg har haft størst succes med at så både i potter og på friland. Jeg har nu sat mine hvid og blå frøplanter fra sidste år ud i bedene i sommerhushaven og i byhaven.
  Drømmen er at få "et hav af dem" ligsom når akelejerne tager fat på blomstringen.

  SvarSlet
 7. Hej,
  Jakobsstigen er også en af mine favoritter. Virkelig smukke billeder.
  Har ikke helt været opmærksom på din dejlige blog.
  den vil jeg gerne følge.
  Mange hilsner
  Anne

  SvarSlet
 8. Har du set at det var dig der vandt bogen hos Staudecafeen - stort tillykker herfra :o)

  SvarSlet
 9. Hej Dorthe,
  Du behøver ikke være bange for at du ikke får flere jakobsstige - den selvsår sig helt vildt - ja nærmest invasivt, hvis du spørger mig :)

  SvarSlet
 10. Hej Dorthe. Hvor er det spændende, at du skal så denne plante. Jeg håber, du løbende fortæller om spiringen for jeg skal nemlig selv så den og har aldrig haft denne plante i haven før. Jeg synes, den er utrolig yndig. Jeg har hvide jakobsstiger i mit cremegule og hvide bed, som jeg plantede i efteråret og de blå vil jeg gerne have i krukker!

  SvarSlet
 11. Jeg har netop byttet mig til frø af den blå jacobstige. Det glæder mig at læse at den er let at så :)
  nogle dejlige billeder du har af den.

  SvarSlet
 12. Den er fin. Du siger blå, findes den i flere farver?

  Jeg har lige linket til dit akebia-indlæg, håber at det er ok..

  Knus

  SvarSlet
 13. Det lyder godt hvis den er forholdsvis nem at have med at gøre......

  .....for indtil videre må den gerne frøså sig selv ret invasivt.....da jeg har tabt mit hjerte til denne blå skønhed.Den hvide har jeg ikke.....så hvis der er nogen der vil bytte frø så sig til ;0)

  BERIT.....næhhhhhh - hvor godt - det har da været en mægtig god dag i dag - tak søde - jeg må lige ind og kigge ;0)

  Karina....helt i orden du ;0)

  SvarSlet
 14. Ja den er rigtig sød, je har haft den tidligere men syntes også den såede sig selv lidt for villigt. Men måske skulle jeg prøve igen og så bare huske at klippe frøstandene af inden den smider frøene:o)
  Knus
  Annette

  SvarSlet
 15. Så fine bilder! LIker de små lilla mot lyngen, vakkert:) Hyggelig se innom deg frøken solhatt ;)

  SvarSlet
 16. Kære Frøken Solhat (Dorthe)
  Jeg fik en lille smil om munden da jeg kiggede ind idag og bemærkede din smukke nye billedtitel.
  Jakobsstige kender jeg ikke, tænker den måske ind til et fremtidigt blåt bed, i en fremtidig større have :-)
  Venligst
  Henrik

  SvarSlet
 17. Annette....ja den er da simpelthen smuk......og det lyder til at være en god ide at være hurtigt ude med saksen :0)

  -----

  Anita.....tak skal du have og velkommen i min lille have - hyggeligt du kigger forbi :0)

  -----

  Henrik......smiler med dig :0) Fornemmer foråret derude nu. Uha ja - en fremtidig større have........hvem der bare kunne se frem til det......er det noget I arbejder seriøst på eller er det drømmerier? Jeg skal jo lige vide hvor mange solhatte der skal produceres ;0)

  SvarSlet
 18. Kombination af drømme og noget vi arbejder på, jeg har fået nyt job, juhu, problem det ligger 150 km fra hvor vi bor i Århus. Nærmere bestemt er det på Nordfyn, jeg kører hver dag !!!Det er ikke holdbart i længden, men der er kun ganske få jobs til min slags, og de fleste er deltidsstillinger.....2dage 1dag osv. Nu har jeg fundet et fuldtidsjob og vi overvejer at flytte, men ser lige tiden lidt an. Hustruen har desværre et rigtig godt job, så dilemma og eksistentiel krise, nu har vi flyttet 3 gange på 5 år det tærer lidt på sjælen....og økonomien.
  Jeg har forøvrigt lavet stiklinger af andre lavendler, måske det kunne være spændende for dig at forøge samlingen..det kan vi jo skrives ved om lidt senere på sæsonen :-)
  Kærligst
  Henrik

  SvarSlet

Hjertlig velkommen i min have. Jeg er utrolig glad for og taknemmelig over at du har lyst til at være med. Din kommentar kort som lang er meget velkommen ;0)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...