Min lille have er mit fitnesscenter - der er åbent 24-7 årets 365 dage. Altid med en mulighed for at få rørt havemusklerne . Velkommen til - jeg sætter stor pris på dit besøg og håber du føler dig hjemme her blandt havetrivialiteter og årstidsnormaler..... måske du endda får lyst til at plante en staude hos dig selv eller lægge en kommentar hos mig, det ville glæde mig meget - så: Carpe Rutila

GRIB SPADEN - Venlige have hilsener Dorthe alias: Frøken Solhat / IG: glimpses_and_moonlight

torsdag den 23. februar 2012

G. woronowii........


..........opkaldt efter den Russiske botaniker George Woronow, er en af de skønne vintergækker der, efter en formidabel aftale med landliggeren Birgitte, dumpede ind med posten den anden dag.

Birgittes tur til Gartneriet Spiren i søndags blev til min store glæde til en omgang dele-løg, så vi på den måde begge kan begynde at dyrke vores indre Galanthofile sjæl, i det små.....og drage gavn af hinanden og bytte indbyrdes om nogle år.

Woronowii var ikke så dyr så den delte vi med det samme - så 4 store løg og to sideløg under udvikling af denne vintergæk  er, bl.a hvad jeg de næste år skal prøve at få til at formere sig her i haven.....det bliver spændende at se hvad 15 kroner løg har formeret sig til næste år.

Indtil videre er løgene blevet pottet, alt imens jeg går og funderer over, hvor det perfekte sted vil være at sætte løgene......et sted de kan stå uberørt og i svalende skygge i sommerhalvåret.


Nu går det spændende så i gang.....mon jeg så overhovedet kan se forskel på den nyindkøbte  woronowii og mine almindelige, givetvis nivalis, jeg har i haven. Heldigvis var der en enkelt - næsten helt frisk, woronowii  på de løg jeg modtog, så den helt store sammneligningsrunde har nu været i gang.

Woronowii har som den almindelige vintergække nivalis grønne næsten hjertelignende, aftegninger på ydersiden af spidsen på de tre indre kronblade......på indersiden af de tre kronblade er de grønne aftengninger/striber ikke helt så markante og går heller ikke helt op til bunden af de indre kronblade som de tilsyneladende gør på nivalisen.

Blomsten er mindre og finere, men om det er en tilfældighed er svært at vurdere når der kun er en enkelt.....men det må tiden vise om det stemmer.

Bladene er meget smukke, brede, lysegrønne og skinnende.....og så skulle den være villig til at formere sig - hvilket jo heller ikke er helt ligegyldigt for en nybegynder ramt af "galanthofilitis" ;0)

Nu vil jeg så bare se frem til at Klematis får sendt bogen "Vintergækker - hvid magi" i handlen inden længe.

Som I kan se sendte Birgitte  mig endnu en smuksak af en vintergæk...... men mere om den senere...... den skal lige springe lidt mere ud først, så jeg kan vise et par billeder af den også.

Læs evt mere uddybende om Galanthus woronowii her

17 kommentarer:

 1. Så søt blomst og som du skriver den har så brede men fine blader.

  Det er hyggelig å se vårblomster og kunne lese at hagefolk har begynt å rote litt i jorden igjen.

  Klem fra Marit.

  SvarSlet
 2. Den har jeg ikke set før. Den er rigtig, rigtig fin.
  15 kroner løg, skal nok blive til en lille rigdom en dag - i hvertfald en blomster-rigdom.

  SvarSlet
 3. Hej Dorthe. Sikke en god idé at dele. Jeg håber, du får rigtig mange vintergækker i haven. Tænk, hvis der bliver et helt hvidt tæppe, det ville vist ikke være så dumt! Rigtig god fornøjelse med det.

  SvarSlet
 4. Så nydelig denne blomsten var!

  SvarSlet
 5. Ohh vad underbart!
  Jag måste börja samla på snödroppar.
  Började lite försynt för två år sedan.
  Ja du en helt vit trädgård det du!
  Ha en skön kväll
  Annika

  SvarSlet
 6. Spændende - især om nogle år når de dækker hele haven. Jeg synes at vintergækker er dejlige, men jeg er ikke helt på Galanthofil niveau:-)

  SvarSlet
 7. De ser da ud til at have overlevet rejsen :-). Mine er også lidt brune i kanten nu.

  Vi skal nok få våde knæ de kommende vintre, når vi skal ned at se forskellen :-)

  Ha´en god aften
  Birgitte

  SvarSlet
 8. Held og lykke med jeres fine små vintergækker :-)
  Knus Signe

  SvarSlet
 9. Den er meget meget fin... og bladene... Jeg tænker straks på en lille orkide :-)
  Hilsen Susan

  SvarSlet
 10. Det er altså sjovt, som de vintergækker griber om sig. Jeg købte også nogle hos Spiren :o) Jeg kunne ikke stå for fristelsen.

  SvarSlet
 11. Hvor er den sød, din nye lille gæk :-) Og sikke en god idé at dele.
  Men puha, I er godt nok modige, at I tør give jer ud i vintergækker. Jeg er virkelig bange for at jeg skal gå hen og blive smittet med den galanthofili :-D

  SvarSlet
 12. Den er da bare så lille og fin, kan godt forstå at I er glade for den. Smart at dele... og smart at sende andre i byen så man ikke selv bliver fristet overmåde...:)

  SvarSlet
 13. ........er bange for at jeg godt kunne gå hen og blive galanthofil....sådan for alvor - de er simpelthen så skønne disse spydspidser der borer sig op gennem jorden her først på året.

  Det at udvalget bliver større også i Danmark gør det selvfølgelig lidt lettere at sammenligne og finde den lille spændende forskel ;0)

  SvarSlet
 14. Woronowii er kjempe søt liten snøklokke. Det artige med denne er jo at bladene er så frisk grønne. Lekker!

  SvarSlet
 15. Jag har snödroppar från min sambos farmors trädgård!När stugan såldes grävde min svärmor upp alla snödropparna o så delade hon med mig!
  Ett kärt minne o jag har delat med mig till vänner.
  KRAM från mig!

  SvarSlet
 16. Den er vel nok smuk, og hvor er det spændende at I prøver en ny sort af vintergækker. Selv har jeg kun to typer i haven, men holder meget af at se, hvad der ellers findes. Klem

  SvarSlet
 17. Ja bladene er lækre grønne og saftige at se på......og vintergækker gør bare glad uanset sort ;0)

  Jeg fik først vintergækker i haven for et par år siden også ved gode venners hjælp og sidste år fik jeg en kæmpe gave - jeg måtte selv grav op i en have der skulle skæres af pga en kommende cykelsti :0)

  SvarSlet

Hjertlig velkommen i min have. Jeg er utrolig glad for og taknemmelig over at du har lyst til at være med. Din kommentar kort som lang er meget velkommen ;0)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...