Min lille have er mit fitnesscenter - der er åbent 24-7 årets 365 dage. Altid med en mulighed for at få rørt havemusklerne . Velkommen til - jeg sætter stor pris på dit besøg og håber du føler dig hjemme her blandt havetrivialiteter og årstidsnormaler..... måske du endda får lyst til at plante en staude hos dig selv eller lægge en kommentar hos mig, det ville glæde mig meget - så: Carpe Rutila

GRIB SPADEN - Venlige have hilsener Dorthe alias: Frøken Solhat

onsdag den 8. februar 2012

Når mørket falder på...............og ungerne og jeg kryber sammen i sofaen med strikketøj, fantasybøger, haveblade og varm kakao så varmes jeg ved tanken om det helt fantastisk smukke frostvejr vi har haft i over en uge. Sol og lys i mængder der får vitaminerne i kroppen til at sprutte rundt og humøret er tårnhøjt.

Utroligt man kan varmes ved frost vil nogle nok tænke og i går morges var rattet i bilen da også ekseptionelt koldt at holde på, da termometeret sagde -18,5 men når solen kommer frem og skitøjet krænges på, sammen med hue og så absolut vanter så har det været helt fantastik at være den heldige der ind i mellem har haft legeplads-tjansen. SKØNT med SKØNT på.

Kælkebakken i nabolaget er kælket helt fri for sne og vi kunne godt finde på at ønske os et nyt snefald inden vinterferien.....det ville bare være hyggeligt. Tænk bare på alternativet.......gråvejr, regn og blæst og febrar mørke - nej,  lad februar blive ved med frost.

Frosten har været god for produktionen af islygter og lidt dyr på fyrfadslyskontoen.......lysene brænder nemlig sjældent helt ud i kulden, da flammen har svært ved varme al stearinen op. Men pyt........jeg fylder gladeligt nye lys på.

Lygteformene bliver bare stillet ud på trappen om natten og når jeg så kommer hjem fra arbejde ja så har naturen klaret den sag og nye lygter er klar.


Haven i den blå time ........og så har jeg noget med bål - den knitrende lyd og varmen er ikke at foragte i disse dage.


Håber I står frosten igennem og at bilbatterierne klarer endnu en iskold morgen :0)

33 kommentarer:

 1. I har altså noget med hygge hjemme hos jer, hvor er det skønt. Islygterne kommer rigtig til deres ret i denne tid, og nu har vi jo ligesom dømt februar til at være vintermåneden, men derfor behøver det jo ikke fryse 18 grader.

  Ha' en god onsdag.
  Knus Ulla

  SvarSlet
 2. Hvor er det bare fint og lidt magisk !
  Dette vejr gør også mig glad :-)

  SvarSlet
 3. Hvor ser det altså hyggeligt ud, får helt lyst til at lave masse islygter.
  Knus
  Annette

  SvarSlet
 4. Hvor er det smukt :o) Jeg må straks i gang med fabrikation af islygter. Ja, vintervejret viser sig fra sin dejligste side i disse dage - og det trængte vi til efter en lang, grå periode.

  SvarSlet
 5. Jeg kan se, at jeg må se at få lært at lave islygter :-)

  SvarSlet
 6. Så vackert med alla islyktorna. Vintermys!

  Hälsar Åsa

  SvarSlet
 7. Kære Dorthe
  Det lyder hyggeligt og ser hyggeligt ud. Og din glæde over kulden kan da også opmuntre :o)
  Knus
  Lisbeth

  SvarSlet
 8. Wow.... hvor ser det vinter-smukt ud. Jeg har endnu ikke forsøgt mig med disse islygter... men nu må jeg vist i gang.

  SvarSlet
 9. Det ser mega hyggeligt ud. Hvilke sterinlys bruger du? Jeg spørger fordi mine har en tendens til at gå ud i det kolde vejr (de almindelige fyrrefadslys)

  SvarSlet
 10. Du får kylan att se lite mindre kylig ut med alla dina fina lyktor och det flammande eldfatet.

  Kram

  SvarSlet
 11. Smukt! Ganske enkelt smukt! En skam jeg ikke har vinduer med udsyn, så fyldte jeg op på samme måde

  SvarSlet
 12. meget romantisk med de islygter - der ser sku' godt ud :)

  SvarSlet
 13. Super flot! Sikke en velkomst man får når man kommer hos dig som gæst.
  Jeg har lavet lidt islygter de sidste dage, men har jo ikke din vidunderlige form, så de bliver ikke lige så høje... :-S

  SvarSlet
 14. Søte Dorthe, tusen takk for skjønn kommentar hos meg :) Det ser fantastisk ut med alle islyktene, det ligner en eventyrverden. Du har en spesiell evne til å gjøre det koselig. Levende flammer gir et mykere skjær i haven enn lys-spotter, nydelig!

  SvarSlet
 15. Tak for opmuntringen :-). Jeg prøver og prøver og nyder da også solen og dagens tiltagende længde. Måske skulle jeg lave islygter og sætte hele vejen ned ad boulevarden. Der må da være andre end mig, som trænger til at se noget smukt fra lejligheden :-). I går aftes klarede månelyset heldigvis den sag.

  Ha´en god onsdag
  Birgitte

  SvarSlet
 16. Du verden så vakkert du har det i hagen din! Lyslykter er flottest når det er snø. Får håpe kulden snart blir borte. Jeg liker ikke under 20 minusgrader.

  SvarSlet
 17. Jeg nyder også det dejlige frostvejr, og kan kun tilslutte mig din holding mht. gråvejr og regn kontra frost og (forhåbentlig mere) sne. Det hvide kolde giver langt mere energi end det grå og mørke...

  Hvor ser det bare smukt ud med alle jeres islygter - både her på din blog og in real life. ;))
  Jeg er vist snart nødt til at prøve at lave sådan en lygte igen. :)

  En dejlig onsdag til jer alle 5.
  KH
  Ulla

  SvarSlet
 18. Islygter... Det ser rigtig hyggeligt ud.
  Tak for kigget.

  SvarSlet
 19. De er bare så flotte dine islygter. :-)

  Jeg er nu ved at være godt træt af mulden, så jeg behøver hverden mere frost eller sne ;-)

  SvarSlet
 20. Neeej Dorthe, det ser da helt fantastisk og eventyrligt ud :-) Hvorfor er det lige, at jeg ALDRIG får lavet de islygter??? Glemmer det simpelhen.

  Kh. Marlene

  SvarSlet
 21. Altså Dorthe. Jeg beundrer dig virkelig for at hygge-fise rundt derude i kulden og skabe skønhed :-)
  Jeg kan godt forstå hvad du mener med det høje flotte solskin. Men jeg tror efterhånden at jeg må være allergisk overfor kulde, for jeg kan altså ikke få mig selv til at rende rundt derude :-)
  Men så nyder jeg dine skønne hyggelige billeder istedet herinde i varmen.
  Måske man skulle investere i skitøj. for det er jo rigtigt med den rigtige påklædning.

  SvarSlet
 22. Jeg må vist have udtænkt nogle forme/spande. Om ikke før så til næse år. For forhåbentlig er frosten på retur, jeg vil altså se mine erantis NU.

  SvarSlet
 23. Tak for alle jeres kommentarer....det er simpelthen bare så hyggeligt at komme hjem fra en lang arbejdsdag og møde jer. Velkommen til nye ansigter....dejligt at I tager jer tid til at kigge ind :0)

  .....det er også utroligt hyggeligt med islygterne og i måneskinnet og med lange skygger er det super smukt. Jeg bruger almindelige fyrfadslys......blot tager jeg lyset ud af folierunddellen.....den bliver simpelthen så varm og så smelter den isen alt for hurtigt.

  Hvis det er knap så koldt som nu kan det være nødvendigt med en lille glasstage at sætte lyset ned i så det ikke drukner i smeltevand....men det er absolut ikke noget problem i disse kuldegrader.

  Mon ikke det har noget med kuldegraderne at gøre at lyset ikke brænder helt ud hver gang......den lille flamme kan ikke varme stearinen nok op - tror jeg ;0)

  Knus

  SvarSlet
 24. Stemningsfulle bilder! Fantastisk flotte islykter!

  SvarSlet
 25. Ser da fint ut, riktigt mysigt och inte alls så kallt som det säkert är. Hur många lyktor har du inte hunnit med? Ofantliga ser det ut som. Ja, nog har du rätt, hellre en massa snö och lite kyla än grått, vått mörker. Bara våren hittar tillbaka igen i mitten av mars år jag glad.
  Njut utelivet :)

  SvarSlet
 26. WOW - hvor ser det bare hyggeligt ud med alle de skønne islygter :-)

  SvarSlet
 27. Tak i skønne mennesker - indtil videre er der vist nogle og 20.....men med 4 forme - 2 store og 2 små så går produktionen også rimmelig hurtig i det frostvejr vi har.

  SvarSlet
 28. Det er bare så smukt, som i SMUKT :)

  SvarSlet
 29. Så stemningsfullt og vakkert det var. Lyktene var bare nydelige :-) det er nesten som jeg ønsker at det skulle bli skikkelig frost her også til tross for at oppdaget noen små røde spirer på trepeonen min i dag. Våren kommer snart :-)

  Det er veldig hyggelig av deg å gi meg frøene, og nå venter jeg i spenning på at de skal dukke opp i postkassen.
  Tusen takk skal du ha :-)

  Klem fra Kristin.

  SvarSlet
 30. Kære søde Dorte

  Ih altså, hvor blev jeg bare så rørt over de smukke, lysende islygter på vores trappe. Christian kom susende og blev lige så begejstret som mig.
  Ærgerligt at vi ikke så dig/jer, men du/i var hurtigt væk. (Jeg ville alligevel have stået der med vand i øjnene).
  Nu er lygterne fotograferet på bedste vis. Nej, hvor er de flotte og stemningsfulde.

  Dem vil vi virkelig nyde hver eneste dag hvor frosten varer. Og lige så meget tanken om, at vi bor ved siden af sådan nogle dejlige, hjertevarme naboer. Tusind tak - de skabte glæde langt ind i hjertet.

  Hav det rigtig godt til vi ses. Og hils de andre. :))

  Kh og knus
  Ulla

  SvarSlet
 31. Wou hvor ser de fantastiske ud de islygter! Det er da en skøn og smuk ide. Det ser da forøvrigt ud til, at i får jeres ønske om mere sne opfyldt:-)

  SvarSlet
 32. Så fint o mysigt det ser ut!
  Javisst slockar ljusen fort av kylan...det går åt många :-)
  KRAM från mig!

  SvarSlet
 33. Lene....det er nemlig lige det det er SMUKT :0)

  -----

  Kristin.......det er virkelig bare så lidt. Elsker træpæoner....men min er dækket ned med gran endnu....den er ikke så gsmmel at jeg tør lade være.

  Frøene kommer kan du tro ;0)

  -----

  Sødeste Ulla ;0) Det var bare så lidt......og i lige måde. Jeg havde lyst til at sprede lidt vinterglæde rundt i kvarteret ;0)

  Maria har fået gipsen af i dag og strikker løs på bamsen fra din bog - hun mangler bare én arm og så skal vi sy den sammen.

  Vi må altså snart stikke sammen til en bid mad herovre......vi vil ikke vente til grillsæsonen vel ;0)

  -----

  Pikker i luften eller skal jeg sige sne i kuften......juipppiiiii det må gerne komme i vinterferien ;0)

  -----

  Helena.....ja der går en del til.....men det er en skøn vinter udgift når det kan lade sig gøre ;0)

  SvarSlet

Hjertlig velkommen i min have. Jeg er utrolig glad for og taknemmelig over at du har lyst til at være med. Din kommentar kort som lang er meget velkommen ;0)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...