Min lille have er mit fitnesscenter - der er åbent 24-7 årets 365 dage. Altid med en mulighed for at få rørt havemusklerne . Velkommen til - jeg sætter stor pris på dit besøg og håber du føler dig hjemme her blandt havetrivialiteter og årstidsnormaler..... måske du endda får lyst til at plante en staude hos dig selv eller lægge en kommentar hos mig, det ville glæde mig meget - så: Carpe Rutila

GRIB SPADEN - Venlige have hilsener Dorthe alias: Frøken Solhat / IG: glimpses_and_moonlight

søndag den 5. februar 2012

Gul X-faktorIMG_0896

Når den svovlgule Anemone/Anemone x lipsiensis åbenbarer sit smukke ansigt til april er jeg i den syvende himmel. Jeg er utrolig glad for denne lille gule koloni som efterhånden har etableret sig i skyggen af udestuen og under en hortencia. Som det lige anes har de udsøgt selskab af de blå kærmindesøstre.

Den svovlgule anemone er en naturkrydsning mellem dem meget almindelige hvide anemone/Anemone nemorosa og den meget nettogule anemone /Anemone ranunculoides og man kan være heldig at støde på den i den danske natur. Jeg var så heldig at få en lille rodklump fra en god haveven tilbage i 2004 som nu har etableret sig.

Jeg ville lyve hvis jeg sagde at gul er min yndlingsfarve........for det er det ikke - men jeg ville ikke undvære de glade svovlgule indslag i haven hen over foråret og sommeren. I haven er der både tulipaner, narcisser, solsikker,  og purpur solhatte med netop den sarte svovlgule nuance jeg godt kan lide.

Faktisk er der mange gule vækster jeg holder utrolig meget af i naturen bl.a følfod, kongepen, røllike eller gul iris og åkander i søen, eller hvad med en græsmark i maj oversået med mælkebøtter - smukkere bliver det næppe..........

Se mit Rosa indslag her.

IMG_0898IMG_0907

27 kommentarer:

 1. Har ikke sett denne typen anemone før, den var utrolig vakker.
  Ha en strålende søndag og lykke til i konkurransen.

  SvarSlet
 2. Det er da en rigtig lille skøn forårsbebuder, du her har fundet. Nu jeg tænker over det, så har jeg ikke én eneste anemone i haven, måske sku' man...
  Ha' en dejlig søndag :-)

  SvarSlet
 3. Gulveis kaller vi denne i Norge :)
  Jeg har aldri sett den "live", men jeg kjenner den godt fra hageforum og blogger. Fin :)

  SvarSlet
 4. Så søte de var! Du er heldig som har fått tak i denne.

  Lykke til!

  SvarSlet
 5. Den er så fin din lille anemone, kan godt forstå du er i den syvende himmel når den blomstre.
  Knus
  Annette

  SvarSlet
 6. Den er gul , søt og nydelig fine bilder.
  Klem Marit.

  SvarSlet
 7. Åh vad fin bild!Lycka till i tävlingen :-)
  Jag har oxå den sippan o de sprider sig sakta men säkert.
  Undrar jag vad du ska välja för bild när det blir rosa fniss ;-)
  KRAM från mig!

  SvarSlet
 8. Dejlige billeder.

  Jeg elsker også disse gule anemoner og blev ellevild da jeg i min nye have fandt en lille hemmelig anemonesø under et par træer over mod naboens fiskebro.

  SvarSlet
 9. Ja, den er så skøn. Jeg har også en lille tue i min have, men jeg havde desværre ikke nogle billeder.

  God søndag :-)

  SvarSlet
 10. Hvor er den super skøn. Anne Gine

  SvarSlet
 11. Gul er heller ikke min yndlingsfarve, men disse gule anemoner får også mit hjerte til at banke lidt hurtigere og jeg har forsøgt at importere dem til min have i nogle år. Anemoner er noget helt særligt og jeg er enig i at de har X-factor:)

  SvarSlet
 12. Den er underskøn, din svovlgule, og jeg er glad for at du har taget denne med i konkurrencen, da jeg har haft en blødt punkt for den lige siden jeg første gang opdagede den på din blog.

  Ha' en dejlig søndag, Dorthe :)

  SvarSlet
 13. Kære Dorthe

  Den er ikke helt uden evner. Tænk sig at jeg er begyndt at kommentere på gule indslag. Hvad skal det ikke ende med? Jeg har netop indrømmet på CDs blog, at jeg har ændret smag og kigger lidt skævt til det MÅNESKINSgule. Som forøvrigt kan være yyyyyndig sammen med lyserød, hvis det gøres rigtigt. Én af de planter som jeg faldt pladask for i CDs have, da jeg var så heldig at være inviteret sommeren 2011, var netop en lille heeelt lysegul ranunkel. Den var blot lidt lysere end din. Jeg ER faktisk blevet småpjattet med den gule farve, som man ikke rigtigt kan beslutte om er svagt lysegul eller temmelig meget creme.

  Jeg er ikke røget med på x-faktor bølgen, men nyder skam jeres.

  SvarSlet
 14. Tua....velkommen i haven min og tak ;0)

  -----

  Susanne.....ja det skulle du - du vil ikke fortryde. Har nogle af de almindelige hvide under mit bøgetræ.....de stortrives - jeg tog nogle rodstængler i bøgeskoven med hjem og de etablerede sig med det samme ;0)

  -----

  Anne.....jeg har heller ikke haft æren af at se dem in natura. De er ikke så udbredet men jeg har læst de findes i hvert fald i Danmark.

  -----

  Heidi.....tak skal du have og velkommen i haven min også til dig. Ja det er skønt når gode havevenner deler ud af deres skønheder ;0)

  ------

  Annette....ja det er som at svæve på en lille lyserød sky når det sker ;0)

  -----

  Marit......tak søde ;0)

  -----

  helena....ja det er ikk ejordens hurtigste til at sprede sig....men netop det gør den så attraktiv - hvert år er jeg spændt på hvor mange der mon er i år ;0)

  Den rosa udgave har jeg bidraget til og jeg tror dit gæt er rigtigt ;0)

  -----

  Marina......ja hvilken lykke det var - husker godt din glæde :0)

  -----

  Gitte.....ja den er super skøn :0)

  -----

  Anne Gine - tusind tak :0)

  -----

  Lisbeth.....håber det er lykkedes dig eller?????

  -----

  Ulla......ja den er fantastisk. I år vil jeg se om der er så mange at jeg vil dele ud....så er du selv sagt først i køen Frøken Anemone ;0)

  -----

  Nette....ja gul er en sjov farve - der vækker mange følesler rundt om i blogland.....men jeg vokser også med farven når den er sart ;0)

  SvarSlet
 15. Nydelig, den sarte gule anemonen!

  Anne: Det er Anemone ranunculoides som kaller Gulveis. Om du ikke har sett den "live", må vi ta en kjøretur oppover i Kjaglidalen til våren - der er det tett. Av den, og en krysning av den hvite og den gule som vi kaller Halvveis. Men ingen av dem er sartgul som disse nydelige her.

  SvarSlet
 16. Hej søde Dorthe.
  Den fine anemone kendte jeg slet ikke, men den har da både x-factor og nuttetheds-factor.
  Ha' en dejlig søndag.
  Kh Lone

  SvarSlet
 17. Tak for dejlig søndags glæde med dine skønne billeder af gule annemoner, der giver næring til drømmene om snarligt forår!

  :-) Dorthe

  SvarSlet
 18. Jeg har da aldrig hørt om en gul anemone, men hvor er den dog utrolig smuk. Den må jeg ønske mig:)

  Mange hilsner
  Lise Lotte

  SvarSlet
 19. jeg burde ikke være så illoyal, men den er faktisk kønnere end min almindelig gule anemone :) :)

  SvarSlet
 20. Jeg syns de sartgule blomstene er så vakre, og fortjener absolutt en plass i solen!

  SvarSlet
 21. Hej Dorthe. Den anemone har jeg aldrig set før. Den ville jeg gerne have i min have. Den er virkelig noget for sig. Jeg forstår godt, at du er glad for den! Det er et rigtig godt valg, for der er X-faktor over den. Rigtig mange gange held og lykke.

  SvarSlet
 22. Men oj jag har aldrig sett en gul annemon, den var vacker, jag ahr själv både vita och ljus rosa. Anemoner är så vackra både i bloman och bladen och så mysigt att dom kommer så sent.

  Kram Anna

  SvarSlet
 23. Det var et flott blomsterflor av denne nydelige lysegule anemonen.

  SvarSlet
 24. Milda Matilda, vilken härlig mild gul svovelfärg det är på dina anemoner. Helt underbar! Lycka till :)

  SvarSlet
 25. Denne er herlig, og den skulle jeg gjerne hatt... Må lete etter den:) Klem og lykke till:)

  SvarSlet
 26. Ja den er super skøn......."desværre" skal jeg finde en ny plads til den i år da området de står i er tiltænkt nogle nye planer......jeg håber den kommer til at trives efter flytningen også :0)

  Velkommen til alle jer nye der kigger forbi haven.....det er super hyggeligt.

  SvarSlet

Hjertlig velkommen i min have. Jeg er utrolig glad for og taknemmelig over at du har lyst til at være med. Din kommentar kort som lang er meget velkommen ;0)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...