Min lille have er mit fitnesscenter - der er åbent 24-7 årets 365 dage. Altid med en mulighed for at få rørt havemusklerne . Velkommen til - jeg sætter stor pris på dit besøg og håber du føler dig hjemme her blandt havetrivialiteter og årstidsnormaler..... måske du endda får lyst til at plante en staude hos dig selv eller lægge en kommentar hos mig, det ville glæde mig meget - så: Carpe Rutila

GRIB SPADEN - Venlige have hilsener Dorthe alias: Frøken Solhat

mandag den 14. februar 2011

igen igen - Verbena bonariensisNu må jeg til at gentage succen fra sidste år. For første gang såede jeg med lidt rystende hånd selv kæmpeverbena sidste forår - da jeg havde hørt og læst at den kunne være vanskelig at have med at gøre og svær at få til at spire.

Det viste sig heldigvis ikke at holde stik.....frøene spirede som karse og haven kunne fyldes med mange af de mest fantastiske sommerfugle-lokkende lilla skyer. En del blev solgt på plantemarked andre foræret væk til familie og venner da jeg havde dem i overflod.

Jeg håber at gøre nummeret efter igen i år.......for kæmpe verbena er vanedannende. I år har jeg også bestilt frø af de smukke Spydverbena/ Verbena hastata som Claus Dalby  præsenterede os for i sensommeren -  den glæder jeg mig til at indfører i haven for smuk er den........problemet med hvor jeg skal plante dem tager jeg til den tid - måske jeg skal købe en hektar jord ekstra for at få plads :0)

Snyd ikke jer selv for den smukke Kæmpe verbena/Verbena bonariensis læs her hvordan såningen gik for sig sidste år.

14 kommentarer:

 1. Jeg har plantet den 4 gange og aldrig er den kommet igen. Så kan det også være ligemeget.
  Held og lykke med dine.

  SvarSlet
 2. Hvor er den skøn ;)Heldigt at dine spirede nærmest som karse - måske du gjorde noget specielt ? Jeg vil da ihvertfald prøve efter at have læst dit indlæg ;)...
  Mange hilsener Karina

  SvarSlet
 3. Jeg synes at den er skøn, men jeg mangler jord til flere projekter end dem, som jeg er i gang med. Måske en dag....

  SvarSlet
 4. Du er da velkommen til at låne et hjørne i min have, hvor du kan plante lige så mange du vil :-)

  SvarSlet
 5. Jeg skal prøve i år, har fået foræret flere gange, men det kan jeg jo ikke være sikker på hver år:-)

  SvarSlet
 6. Dejligt at høre, at du fik masser af planter ud af din såning.

  I min tidligere have overvintrede den altid - haven lå meget i læ. Jeg har faktisk ikke sået den i flere år, men det er vist på tide, at jeg igen får den i haven - den er jo skøn :-)

  Spydverbena er virkelig dejlig - den selvsår sig ret kraftigt. I år har jeg købt frø af den lyserøde.

  SvarSlet
 7. ja kæmpeverbenaen er skøn, jeg bruger den mest i krukker, og de steder hvor den trives ja der sår den sig selv. Jeg sår den også ude i potter fra december. Anne Gine

  SvarSlet
 8. Vet du om den finnes i hvitt? Har noen planer om hvite bed til våren...

  SvarSlet
 9. Jeg har ikke selv sået den før, så det vil jeg også prøve dette år. Tak for påmindelsen :O)

  SvarSlet
 10. mine verbena fikk jeg ikke til i fjor... men den er en "må ha" plante og jeg fant den på gartneriet... heldigvis... kanskje jeg skulle prøve i år igjen... skal, skal ikke...

  SvarSlet
 11. Det er blevet et absolut hit hos mig! Fik den forærende første gang for 4 år siden. året efter spirede det lystigt igen. Sidste år såede jeg selv med stor succes, og nu prøver jeg igen. Den er også alt for dyr at købe i de mængder hvor den rigtig kommer til sin ret.

  Jeg så den engang plantet i en hel "skov" og med hvide flittigliser i bunden. Ikke en kombination jeg selv ville ha' tænkt, men det så rigtig fint ud med den hvide bund og de lilla skyer højt hævet over.

  Sidste år satte jeg den sammen med mine roser, men det kom til at virke lidt rodet, nu vil det så vise sig om der kommer nye spirer efter denne kolde vinter, ellers håber jeg komme på forkant i drivhuset ;o)

  God fornøjelse med den til jer alle.

  SvarSlet
 12. Kæmpe verbena er en fantastisk plante synes jeg og jeg har dem både i krukker og hist og pist imellem mine stauder. Jeg lagde min første kommentar hos dig vedr. såning af kæmpeverbena - og det er så hyggeligt at have lært dig "at kende":)))

  SvarSlet
 13. Tak for alle jeres dejlige kommentarer i søde mennesker :0)

  Furulunden - Jeg har aldrig set den i en hvid udgave, men jeg vil intet udelukke - måske i England, de kan altid LIDT mere end vi kan :0)

  SvarSlet
 14. Her spirer de også frem af sig selv i et antal, som minder om selvsåede morgenfruer.
  Jeg hakker et utal af småplanter mellem brostenene væk hvert forår.

  Også her hos os en dejlig bi-plante.

  SvarSlet

Hjertlig velkommen i min have. Jeg er utrolig glad for og taknemmelig over at du har lyst til at være med. Din kommentar kort som lang er meget velkommen ;0)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...