Min lille have er mit fitnesscenter - der er åbent 24-7 årets 365 dage. Altid med en mulighed for at få rørt havemusklerne . Velkommen til - jeg sætter stor pris på dit besøg og håber du føler dig hjemme her blandt havetrivialiteter og årstidsnormaler..... måske du endda får lyst til at plante en staude hos dig selv eller lægge en kommentar hos mig, det ville glæde mig meget - så: Carpe Rutila

GRIB SPADEN - Venlige have hilsener Dorthe alias: Frøken Solhat

onsdag den 2. februar 2011

Plantning af træpæon


Sådan regner jeg med min træpæon ser ud om et par år - det er da ikke for meget at håbe er det?
Billedet er venligst lånt på nettet

Jeg er blev spurgt om hvordan jeg har plantet min træpæon og om hvor lang tid der går før den blomstrer.

Jeg plantede min træpæon i maj 2009 hvor jeg købte en lille plante med kraftige rødder og et par svulmende knopper. Træpæoner skal i modsætning til staudepæonerne plantes dybt. Dvs. podestedet skal mindst 10-12 cm under overfladen så den er godt beskyttet mod frost. Jeg plantede min noget dybere efter råd fra min tante der havde gode erfaringer med dette. Træpæoner kan plantes i almindelig god veldrænet havejord.....jeg blandede selv lidt god muld med i palntehullet. Træpæoner vil gerne stå lyst men ikke nødvendigvis i fuld sol da det kan være hårdt for knopperne i forårsmånederne med de høje temperatursvingninger mellem nattefrost og forårssol. Jeg vinterdækker altid min træpæon for at beskytte knopperne i netop disse måneder.

Min træpæon som jo ikke har mere end to sæsoner på bagen har blomstret begge år og der er allerede knopper så blomstring bliver der igen i år er jeg sikker på.

Håber det var fyldestgørede......jeg er sikker på at I som jeg kan se frem til endnu en formidabel bog fra Dalbys hånd når hans bog om pæoner snart udkommer - jeg glæder mig i alle tilfælde :0)

8 kommentarer:

 1. Hvor lyder det skønt med din træpæon, og blomster hvert år lige fra starten :-))

  Har overvejet at anskaffe mig en, har dog ikke fundet ud af hvilken endnu. Jeg må vist snart til at gøre alvor af det, den er da for skøn den plante ;-)

  Hilsen Vivik

  SvarSlet
 2. Jeg overtog en have med hele 2 af slagsen....de er så skønne, mandshøje og over en meter i diameter, i hvertfald den ene....at lægge sådan et blomsterhoved i en smuk skål....jeg vil lægge fotos af den ind på bloggen ...der sker jo ikke noget derude...

  SvarSlet
 3. Jeg har en enkelt, og super glad for den, men er klar til flere.

  SvarSlet
 4. Den ser helt skøn ud. Jeg har ikke den store forstand på træpæoner. De ser fristende dejlige ud, men jeg må hellere vente på Hr. Dalbys bog, så jeg kan hitte ud af, om jeg skal gøre plads til dem i min lille have.

  SvarSlet
 5. Å hvor jeg glæder mg til jeg kender min have bedre for mens jeg ikke er helt så optaget af pæoner som de fleste så er jeg fuldstændigt forgabt i træpæoner.

  TAk for dejlig inspiration.

  SvarSlet
 6. Jeg kan mærke at kravet om træpæon i haven bliver mere vedholdende.....Skøn og blomster i foråret efter løgvæksterne og inden roserne og sommerblomsterne er altid en mangelvare, også i min have desværre.
  Henrik

  SvarSlet
 7. Yræpæoner er også et hit her i haven. Jeg har to stk en hvid og en lillapink. Den lillapink fulgte med huset, og den hvide købte jeg forrige år, og den har blomstret rigtig godt;-)

  SvarSlet
 8. This info is invaluable. How can I find out more?
  Also visit my homepage ; tucson medical weightloss

  SvarSlet

Hjertlig velkommen i min have. Jeg er utrolig glad for og taknemmelig over at du har lyst til at være med. Din kommentar kort som lang er meget velkommen ;0)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...