Min lille have er mit fitnesscenter - der er åbent 24-7 årets 365 dage. Altid med en mulighed for at få rørt havemusklerne . Velkommen til - jeg sætter stor pris på dit besøg og håber du føler dig hjemme her blandt havetrivialiteter og årstidsnormaler..... måske du endda får lyst til at plante en staude hos dig selv eller lægge en kommentar hos mig, det ville glæde mig meget - så: Carpe Rutila

GRIB SPADEN - Venlige have hilsener Dorthe alias: Frøken Solhat

mandag den 28. februar 2011

Aurikelteater.....

Auricula Theatre
Foto lånt på nettet. I dette teater står krukkerne ikke kun
på én række, men forskudt for hinanden på to rækker.
Det ekstra dimension kan jeg rigtig godt lide.

Drømmene om et aurikelteater spøger lidt i baggrunden i tiden.

Siden Dalby præsenterede sit aurikel- eller Primulateater i efteråret en gang, har jeg leget lidt med tanken om at lave noget tilsvarende måske bare i et mindre målestok. Jeg har forelsket mig i den fine verticale måde at præsentere sine små krukker og planter på og har siden set flere skønne "theatres" rundt om i blogland lidt på de svenske blogge men især i England er de populære. Den svenske blogger Helena har et syntes jeg helt fantastisk smukt og enkelt teater der på en meget fin måde præsenterer hendes skønne samling og får mig til at drømme:

Billedet er lånt hos Helena med hendes tilladelse.
Jeg kunne godt forestille mig at lave et sådan et lille "teater" inde på min overdækkede terasse .....her vil planterne være i skygge det meste af dagen, hvilket må være en fordel så de ikke hurtigt tørrer ud i de små krukker.

Faktisk var jeg så småt begyndt at søge efter små planter og her er bl.a en side med rigtig  mange smukke fristelser for den der søger aurikler til deres små potter. Men så var det jo, jeg så Marlenes indlæg med martsvioler forleden......og er der noget jeg elsker her om foråret så er det martsvioler/viola odorata....så mit aurikel teater kommer nok i første omgang til at tage form som et lille "viol teater" i stedet for. Martsviol og hornviol i skøn forening.....lyder som en drøm i mine øre :0)

Marlene der er ejer af den skønne og fristende netbutik Staudefeen har netop hentet nogle af de skønne nye violer hjem fra England og jeg venter nu på at de vokser lidt til så de kommer i handlen - måske Marlene giver et prej når det sker???......og fristelserne er store lad mig sige det sådan.

Se evt. flere smukke Violer her

15 kommentarer:

 1. Hej!
  Jag har haft en violteater innan jag gjorde denna!!!Hade dom på en gammal stege.
  Fin bild du hittat på aurikler i lite högre smalare krukor!Jag har haft några i såna krukor men de trivdes inte riktigt :-( Men snyggt är det!
  Ha det bra!
  Hälsn.Helena!

  SvarSlet
 2. Det lyder som en rigtig sød idé med martsvioler. Det sværeste er jo nok at holde liv i dem hvis det pludselig bliver varmt og de skal vandes hver dag. Skønt ser det ud hos Helena.

  SvarSlet
 3. Jeg drømmer om en primula tribune. jeg har set den i Vicortorianske haver. Tak fordi jeg blev mindet om det. Det ser lækkert ud det du viser

  SvarSlet
 4. Åh Dorthe.... Jag har drömt om en aurklier-teater i många, många år... Jag har det som livsmål....... Helena är duktig hon... har också beundrat hennes teater!!!

  Ha en fin vecka!!!
  Kram
  Charlotte

  SvarSlet
 5. Et aurikkel teater, eller violteater høres nyydelig:) Jeg har også drømt om det... men har maaange prosjekter fra i fjor som enda ikke er realisert... Men jeg tenkte å gjøre noe slikt med mine pelargonier... Å som jeg nå lengter til våren...sukk:) Tusen takk for dine alltid så hyggelige ord hos meg:) Jeg setter stor pris på det:) Jeg ønsker deg en flott uke, med kanskje litt vår også:) Klem

  SvarSlet
 6. ja blomsterteatrar är så vackra! de små växterna lyfts fram och visas upp som de JUVELER de faktiskt är.


  Till lycka med din teater!

  Kram Anna Vattenkanna

  SvarSlet
 7. Helenas Aurikel teater er meget meget sødt! Jeg ønsker mig også et lille teater og det lyder godt med martsvioler! Jeg tror også det er en udfordring at holde dem i live, men hvis man starter i det små går det vel?

  SvarSlet
 8. Åh hvor du dog frister, Aurikler er så skønne og det ville være flot med et helt teater.
  Knus Annette

  SvarSlet
 9. Pragtfuld idé. Violer er skønne, meeeen det må være svært at holde liv i de små, når solen steger.
  Helenas blog er i det hele taget et besøg værd! Pelargonier kan tåle noget tørke, men bliver nok for store :-)) Tror jeg hopper på den med violerne.

  SvarSlet
 10. Kære Dorthe.

  Tak for henvisningen - det var sødt af dig :-)

  Jeg er generelt optaget af den viktorianske have, så dette emne interesserer mig også. Mht. om violer er svære at holde, hvis det er varmt, så gælder det samme for aurikler/primulaer, da de skal have samme forhold. Udstillingen skal vel placeres i skygge eller halvskygge?

  SvarSlet
 11. Lige nøjagtig sådan et blomsterteater har jeg også planlagt. Brædderne ligger klar og pladsen er næsten lige så parat. Det eneste jeg venter på er sådan set, at vejret bliver til at save og bore udendørs uden at fingrene fryser af......Og det kan jo bruges både forår og sommer :-)

  Bedste havehilsner
  Birgitte

  SvarSlet
 12. Herlige billeder. Lyder også spændende med martsvioler, men som flere skriver, er placeringen nok vigtig af hensyn til udtørring.

  SvarSlet
 13. Skjønner ikke hvorfor jeg ikke har lagt meg til som følger hos deg... Jeg liker jo så godt å titte inn i din hageverden:) men nå er det gjort:):) Ha en god tirsdag:)

  SvarSlet
 14. Åh ja - sikke en vidunderlig idé med et violteater. Dét skal bestemt prøves...

  SvarSlet
 15. Helena :0) Et viol teater er et godt sted at starte syntes jeg......de er skønne og så dufter de :0)

  -----

  Lene.....ja det, at det er forholdsvis små krukker bliver udfordringen :0)

  -----

  Hanne.... ja de er skønne og nogle mere pompøse end andre.....jeg er vist mest til de enkle uden snirkler, spir og kongekroner :0)

  -----

  Charlotte....og drømme skal der til :0)Ja Helenas teater er skønt :0)

  -----

  Linda i lige måde du skønne :0) Projekter kan man hurtigt få mange af og det er ikke altid alle der bliver realiseret.....men drømmene har vi lov at have :0)

  -----

  Anna....tusind tak....nu venter jeg bare på at det bliver lidt mildere i vejret så jeg kan komme igang der ude :0)

  -----

  Lisbeth....lige netop det jeg håber på: småt er godt og overkommeligt - indtil man får blod på tanden og vil have mere......og violer det bliver SÅ godt.

  -----

  Anette....fistelser af de helt store :0)

  -----

  Nette....er sikker på det bliver skønt med violer og hvis man holder dem i skygge holder de længere :0)

  -----

  Marlene....det var bare så lidt og fuldt fortjent.

  Ja jeg forestiller mig i dagslang skygge og kun med aftensol :0)

  -----

  Birgitte....skønt projekt :o) Krydser fingre for at vi snart kan komme igang :0)

  -----

  Ina.......nemlig :0)

  -----

  Linda - du er velkommen uanset :0)

  -----

  Marie-Louise.....ja, ikke :0)

  SvarSlet

Hjertlig velkommen i min have. Jeg er utrolig glad for og taknemmelig over at du har lyst til at være med. Din kommentar kort som lang er meget velkommen ;0)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...