Min lille have er mit fitnesscenter - der er åbent 24-7 årets 365 dage. Altid med en mulighed for at få rørt havemusklerne . Velkommen til - jeg sætter stor pris på dit besøg og håber du føler dig hjemme her blandt havetrivialiteter og årstidsnormaler..... måske du endda får lyst til at plante en staude hos dig selv eller lægge en kommentar hos mig, det ville glæde mig meget - så: Carpe Rutila

GRIB SPADEN - Venlige have hilsener Dorthe alias: Frøken Solhat

lørdag den 1. januar 2011

Årets første "HAVEDAG"


Det nye haveår er stille og rolig startet - og en lille haverundfart er på sin plads om ikke andet så fordi den friske luft havde ualmindeligt godt af mig i dag.

Vejret slog om igår nytårsdag, og aftenen bød på regn og irriterende blæst, så nu er al decembers sne og vinteridyl - og dermed basis for smukke havebilleder - forduftet sammen med regn og små plusgrader. I stedet byder haven på en masse smeltevand og skøjteis på flisegange og bålplads.    
Frem af sneen er dukket de første knopper på juleroserne. Julerosen på "Melrose Place" er den første i år og den fremdrevne julerose i kurven har rejst sit smukke hoved og lyser mod mig med al sin skønhed.


I Bilka fandt jeg i sidste uge disse skønne norsk designede forme til stjerneformede islyger. 50 kroner stykket og værd at have, især med de frost vintre vi har haft de sidste par år. Smukke er de og lette at have med at gøre. Blot skal man måske have lidt mere tålmodighed end jeg havde da jeg ville have islygten ud af formen....den første endte med store krakeleringer. Men det har jo selvfølgelig også sin charme. Smukke er de i alle tilfælde.

12 kommentarer:

 1. Flot flot...jeg ved ikke , om jeg tør tro på haveårets start... men meget fine forme, jeg vil hærge Bilka for at finde dem! knus Lavendel

  SvarSlet
 2. Skøn julerose, mine ligger desværre stadig gemt under sneen her ovre i det københavnske, suk. Jeg glæder mig til sneen er væk. Fede forme du har fundet, jeg må da vist en tur i bilka.
  Knus Annette

  SvarSlet
 3. Julerosene er vakre.. jeg skal nok finne en så snart blomsterbutikkene åpner i det nye året. Godt nytt hageår til deg!

  SvarSlet
 4. Hvor er de skønne dine juleroser.

  Hilsen Vivik

  SvarSlet
 5. Åhhh de dejlige juleroser:) Og tænk hvor langt ind i foråret vi har glæde af dem!
  Her har vi stadig ret meget sne og det er MEGET glat. Jeg er glad for sneen for den beskytter planterne lidt bedre end en frost vinter uden sne så jeg krydser fingre for at den bliver her:)
  Dine islygter er ret flotte - sikke et kup du har gjort!

  SvarSlet
 6. Å bare tittelen på innlegget ditt fikk meg til å lengte... sukk:) Her ligger enda snøen, og til uken er det meldt mer snø.. Men moro for ungene da, og så har plantene litt beskyttelse litt til... Det var trøsten:) Og så nydelige juleroser og islykter du har. Jeg er spent på om, og når mine juleroser kommer... Men jeg har vel egentlig påskeklokker (orientalis)... så de kommer nok ikke enda, men SOm jeg glede meg. Enn så lenge så gleder jeg meg over dine:) Takk for titten:)
  Drømmer om en tur til garneriet Spiren....:)

  SvarSlet
 7. Lavendel....tro kan flytte bjerge :0) Nej det er lidt tidligt med havedage, men lidt småtteri, og hyggeting kan man jo altid pusle med :0)

  -----

  Annette......sæt pris på sneen endnu - for det her med maser af vand og frost er ikke sundt for planterne :0(

  -----

  Parkvegens Hageglæde.....godt nytår til dig også. Juleroserne er ey must her i vintermånederne :0)

  -----

  Tak Vivik :0)

  -----

  Lisbeth....ja værn om snedynen, for den barfrost vi har er ikke godt for stauderne. Tror jeg må ud og klippe juletræet op og dække lidt til.

  -----

  Linda - sne er som en dyne for planterne og jeg ville gerne låne lidt af din dyne :0) Juleroserne er de tidligste og de rent hvide af slagsen....fantastisk at de kan blomstre trods kulde - og det sætter jeg virkelig stor pris på :0)

  Spiren ville jeg også gerne besøge en dag - Tror bare det bliver dyrt :0) :0)

  SvarSlet
 8. OV. Jeg er helt vild med de forme så jeg må vist et smut forbi Bilka.

  Her hos mig skinner solen fra en høj skyfri himmel så selvom sneen er smeltet har jeg alligevel lyst til at gå en lang tur. Detsværre er jeg alene i et hus fyldt med unger så det må vente til min mand måske kommer hjem i eftermiddag.

  Rigtigt godt nytår. Jeg elsker din blog og alt hvad du skriver om have.

  SvarSlet
 9. Skønne billeder :-) Og islygter er bare noget så hyggeligt her i vinteren. Vi lavede også nogle stykker, med "forme" fra køkkenet ... Lidt ukurante, men rigtig hyggelige, og så lyser de så fint op. Kærlige hilsner fra Fru. Krull

  SvarSlet
 10. Marina - tak det varmer rigtig meget at høre :0) Stjerneformene er skønne....men dine hjemmelavede er nu også fantastiske :0)

  Jeg har også nydt det gode vejr i dag......overvejede en overgang et lille bål... men så blev vi optaget af noget andet :0)

  -----

  Fru Krull...de er fantastiske de islygter det ser så hyggeligt ud i vintermørket......og i år kan det rigtig betale sig at lave dem :0)

  SvarSlet
 11. Jeg bøvler altid med to spande til islygter men så er der masser af plads til gran og bær at fryse ind.
  Her har jeg stadig frost og sneen ligger og gemmer havens guld.

  SvarSlet
 12. Så fina islyktor!

  Gott Nytt År till dig!

  Morgonhälsningar Rebecca

  SvarSlet

Hjertlig velkommen i min have. Jeg er utrolig glad for og taknemmelig over at du har lyst til at være med. Din kommentar kort som lang er meget velkommen ;0)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...