Min lille have er mit fitnesscenter - der er åbent 24-7 årets 365 dage. Altid med en mulighed for at få rørt havemusklerne . Velkommen til - jeg sætter stor pris på dit besøg og håber du føler dig hjemme her blandt havetrivialiteter og årstidsnormaler..... måske du endda får lyst til at plante en staude hos dig selv eller lægge en kommentar hos mig, det ville glæde mig meget - så: Carpe Rutila

GRIB SPADEN - Venlige have hilsener Dorthe alias: Frøken Solhat

mandag den 17. januar 2011

Duftende "Frimærkeblomst"


Ungerne er skippet afsted og selv har jeg tid endnu inden arbejdet kalder - frøbestillinger skal sendes afsted så jeg snart kan få jord under neglene og så småt begynde forkultiveringen. For udover de frø jeg selv fik samlet fra stauder og sommerblomster i sensommeren må der jo lidt nye til. Jeg har søgt rundt efter blomster til dufthaven og blandet andet faldt jeg over denne lidt særegne "Schizopetalon walkeri" eller frimærkeblomst fra chile. Det er en et-årig og skulle afgive en dejlig mandelagtig duft om aftenen når den åbner sine fjerdelte hvide "blomster".

Jeg har aldrig set eller for den sags skyld hørt om den før, men nu er den er røget i indkøbskurven og skal afprøves.........er der mon nogen der har erfaringer med den som de gerne vil dele?

Jeg kan forestille mig den i nærheden af terrassen hvor vi sidder om aftenen, måske i krukker eller hvad med i drivhuset hvor duften bliver mere intens?

10 kommentarer:

 1. Kære frk. Solhat.
  Jeg kan desværre ikke bidrage med erfaring omkring frimærkeblomsten, men fin er den og spændende at høre hvordan det kommer til at gå.

  Ville blot svare på dit spørgsmål på min blog, vedr. det lave vandbassin. Vi har fået det lavet ved en smed så vi fik det mål vi syntes der passede. Det er 15 cm. højt og 150 cm langt og kostede ialt 900,-. Og hvor inspirationen kom fra, kan du vel næsten gætte... ja selvfølgelig, Claus Dalby! ;o)

  God fornøjelse med projektet.

  SvarSlet
 2. Det var en spännande frimärksblomster. Jag hade mitt pense frimärke förra året men den doftade inte.
  Ha det gott
  Annika

  SvarSlet
 3. Hvor har du dog fundet frø henne til denne kønne blomst? Den vil jeg nemlig også gerne have..

  Ha en dejlig dag

  SvarSlet
 4. hej Dorthe..

  Desværre ingen erfaring i den smukke blomst...har aldrig heller set den før og forstår godt du får lyst til at have den i haven....og held og lykke med den...idag så synes jeg foråret er kommet...alt er grønt...kun enkelte snedækkede områder hist og pist....og for første gang var jeg uden vanter og overtræksbukser på... på min morgentur....jamen jeg er også utplmodig mht. haven og jeg har en del, der skal ryddes grundigt op...så her kunne jeg jo starte....
  Vi skal dog også have bestilt nogel frø og har fået lavet en ny plan for vores nye markstykke og også den gamle del af haven....vi har tjekket alle de frø vi har i forvejen og fik samlet og er dog allerede i gang med forkultiveringen af chilifrø...men har af den grund også investeret i LED pærer som giver planterne kunstigt dagslys....chiliplanterne er så længe om at få frugt som modnes, så vi giver dem simpelthen en omgang kunstigt åndedræt v.hjælp af LED lamperne og det går allerede fint....men lyset er skrigende pink og udefra ligner det et mindre bordel her i engen :O) .....men det virker....de er dog lidt dyre i anskaffelse men supergode at have....
  glæder mig meget til at følge din have igen i år og jeg håber jeg får flere blomster at plukke af hos mig...for min oplevelse med georginerne sidste år var skøn og blomster giver så meget energi og glæde.....

  SvarSlet
 5. Vilken märklig men fantastisk blomma! Skulle vara roligt att se i verkligheten:)
  Ha det gott!

  SvarSlet
 6. hm... den er da speciel, jeg glæder mig til at se og høre mere til den her hos dig;)

  SvarSlet
 7. Det er en sjov en, har aldrig set den før, så jeg glæder mig også til at se mere.

  SvarSlet
 8. Vilken fin och annorlunda blomma! Och doftande dessutom.... .Låter spännande! Har aldrig sett den förut... Åh... Nu är det roligt att beställa fröer och drömma sig bort till sommaren... Risken är bara att man beställer lite för mycket...... :-)

  Ha en fin dag!
  Kram
  Charlotte

  SvarSlet
 9. Fru Friis :0) Tusind tak for hjælpen.....det kan være jeg må hen forbi den lokale smed en dag ved lejlighed :0) Det er flot med vandspejlet i alt det grønne.

  -----

  Annika....nok duftede dit frimærke ikke men fantastisk smukt var det :0)Men hvad kan det blive andet med sådan en fotograf :0)

  -----

  Madam Bæk jeg fandt den hos Primafrø.....der til min glæde sørgede for hurtig levering - så frøene er i hus :0)

  -----


  Anita....ja forårsfornemmelserne kan hurtigt komme snigende og ungerne er begyndt at smide vanterne på legepladsen.....men det kan hurtigt ændre sig igen :0)

  *SMILER* bare det virker med de LED-pærer så pyt med synet :0)

  -----

  Charlotta....ja det bliver lidt spændende om den vil trives i en lille dansk have - og om duften lever op til forventningerne :0)

  -----

  Lisbeth....du må siges at have ret :o)

  -----

  Annette....jeg håber der bliver noget at vise hen over sommeren :0)

  -----

  Charlotte....ja det er farligt - kurven kan hurtigt blive alt for fuld af sommer drømme :0)

  SvarSlet
 10. Fantastisk fin blomst :-)
  Kan desværre ikke bidrage med erfaringer men glæder mig til at høre om dine.

  Mange havehilsner fra Mette

  SvarSlet

Hjertlig velkommen i min have. Jeg er utrolig glad for og taknemmelig over at du har lyst til at være med. Din kommentar kort som lang er meget velkommen ;0)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...