Min lille have er mit fitnesscenter - der er åbent 24-7 årets 365 dage. Altid med en mulighed for at få rørt havemusklerne . Velkommen til - jeg sætter stor pris på dit besøg og håber du føler dig hjemme her blandt havetrivialiteter og årstidsnormaler..... måske du endda får lyst til at plante en staude hos dig selv eller lægge en kommentar hos mig, det ville glæde mig meget - så: Carpe Rutila

GRIB SPADEN - Venlige have hilsener Dorthe alias: Frøken Solhat

søndag den 16. januar 2011

Tak til Dalby og alle I andre.....skønne bloggere - I gør det hele noget værd.

I disse januardage er det et år siden at jeg lige så stille genoptog min blogg-færden efter godt ét års pause på den front.

Da jeg først startede ud som blogger i 2008 var der ikke mange ligesindede danske havetosser at finde i Blogrollen....og efter et års tid som meget enlig haveblogger der surfede rundt blandt en masse skønne kreative mennesker nedlagde jeg bloggen, slettede alle indlæg og lagde bloggerlivet på hylden for altid.

.... eller det var hvad jeg troede jeg gjorde.

For et år siden da forårsforemmelserne begyndte at kravle ind under huden igen savnede jeg min blog - jeg savnede at dele glæden over den første vintergæk, den første kvider fra solsorten, den første julerose med ligesindede.

Jeg savnede nogen at dele mine erfaringer og drømme med, nogen der lige som jeg kunne se glæden i de små frø, de skønne stauder, stedsegrønne planter og som bare længtes lige så tosset som jeg efter at få jord under neglene.

Jeg vendte blikket mod Sverige og Norge og fandt her hvad jeg søgte.....en masse skønne haveblogge som jeg trofast har fulgt siden og som for en dels vedkommende og til min til min store, store glæde har valgt at følge med i hvad der sker af småt og godt i min have. Det er jeg evigt taknemmelig for.

I takt med at 2010 bevægede sig fra forår over sommer til vinter har jeg fået hvad jeg inderligt ønskede..........en masse danske haveblog-venner.

Æren for dette må tilskrives den kære Claus Dalby, der i foråret 2010 startede en helt formidable blog op hvor han generøst deler ud af al sin viden, erfaringer og oplevelser. Det har været helt fantastisk at følge med og samtidig se hvordan flere og flere danske haveentusiaster har fået øjnene op for bloggerverdenen og de muligheder for fælles glæde og erfaringsudveksling det giver.

Jeg glæder mig helt vildt til at følge med hos jer alle også i det kommende bloggerår og jeg håber at jeg formåer at holde Frøken Solhat levende og interessant så også I fortsat har lyst at følge med i mit beskedne haveliv fremover. Det ville glæde mig usigelig meget, og I skal vide at en hver en kommentar og smil fra jeres side af bliver skattet og værdsat rigtigt højt. Tak til alle jer der har givet jer til kende og også tak til alle jer, jeg kan se der anonymt følger med. Skulle nogen af jer gå rundt med en lille blogger i maven så er der altid plads til én mere og måske 2011 skulle være året????? 

De kærligste og varmeste hilsner fra haven hvor Solhatte trives
Dorthe


Solhatten en varm sommerdag med VM finale og øl i lillebrors have :0) 23 kommentarer:

 1. Skønt indlæg du har skrevet :-))

  Jeg er ret ny her i blogverden, startede min blog i nov. Havde gået og tænkt over det med en blog gennem det sidste års tid, men vidste ikke så meget om det. Havde ikke engang været inde og søge efter andres blog.

  Et familiemedlem hjalp mig i gang, og jeg var meget spændt på, om der overhovedet var nogen, der havde lyst til at læse det jeg skrev.

  Hurtigt fandt jeg ud af, at der er en masse haveinteresserede mennesker herinde i blogland, der læser med. Samtidig fandt jeg ud af, at der er rigtig mange der har en haveblog. Hvilken fornøjelse :-)) Jeg har brugt timer på at sidde og læse med på forskellige blog.

  Der er skrevet om så mange skønne haver og planter.
  Her midt i januar er det også en glæde, at læse om andre, der er lige så forventningsfulde, som jeg selv, efter den kommende havesæson.

  God søndag.

  Hilsen Vivik

  SvarSlet
 2. Kære Dorthe - tak for dette dejlige indlæg. Jeg er utrolig glad for, at du nævner, at jeg har været med til at få endnu flere havebloggere ud af skabet. Det synes jeg, er rigtig dejligt.

  I den sammenhæng synes jeg også, at Jesper fra 9haven skal nævnes, fordi han har samlet alle danske havebloggere.

  Det dejlige er, at vi alle blogger om noget af det skønneste i livet -haver!

  SvarSlet
 3. Kære frk. Solhat. Jeg vil også sige tak fordi du holdt ud og valgte at fortsætte som blogger. Som næsten nybegynder i blogland er der meget at samle op på, og du har en spændende side med gode indlæg. Så fortsæt bare den gode stil, vi er herude til at læse, støtte og kommenterer.
  Håber du nyder tøvejret og hvad deraf snart må følge.
  haveknus fra fru friis

  SvarSlet
 4. Vivik, Claus og Fru Friis har sagt, hvad der skulle siges. Så jeg er helt enig.

  Go' sondag

  SvarSlet
 5. Og selv tak søde Dorthe, det er også ca. et år siden jeg kastede mig ud i at blogge og det har jeg ikke fortrudt, selv om det godt kan være lidt tidskrævende. Men det er dejligt at have nogle at dele sin blomsterglæde med og kunne give og få en masse råd og erfaring, og det er uanset hvor stor eller lille have man har. Jeg kan ikke forestille mig, at din blog ikke forsat vil være spændende at følge, når du har så stor en haveglæde.
  Glæder mig til at følge den mange år endnu:o)
  Annette

  SvarSlet
 6. Kære Dorthe

  Et rigtigt fint skriv, du der har begået. Du har fået mig til at overveje det med bloggeriet, men indtil videre nøjes jeg med at kigge ind andre steder og med mellemrum efterlade en kommentar eller to.

  SvarSlet
 7. Kære Frk. Solhat
  Hvilken dejlig "nytårstale" og hvor er det skønt, at du ikke opgav bloggen "for good". Tak for alle dine gode indlæg og jeg glæder mig til at følge dig endnu et år :-)

  SvarSlet
 8. Kære Dorthe.
  Dejligt at mærke din taknemmelighed for det kære blog-land. Jeg har kun været med i et lille halvt år og VILDT glad for al den skønne inspiration og passion jeg finder fra ligesindet havenydere, det er en ekstra glæde at dele sine billeder med andre.
  Vi skrives ved.
  Kh Lone

  SvarSlet
 9. Tillykke den årsdagen og godt du blev ved.
  Jeg skal lige hører om du har nogle erfaring med de grønne solhatte, er de lige så nemme som de almindelige?

  SvarSlet
 10. Tillykke med 1 års dagen !
  Er glad for at følge med hos dig også selv om jeg nu ikke mere er haveejer..Åh gru !
  Men haven vil altid være i mig :-)

  SvarSlet
 11. Sikke et dejligt indlæg. Jeg nyder også blogland.
  Din blog har jeg nydt næsten siden jeg startede i april.
  Det er jo dejligt at kunne nyde andres formåen, når man ikke selv, har så mange muligheder. Endnu.
  Jeg går jo og venter på at få lov til at udfolde mine havedrømme og -evner, så måske ender min blog også med at blive en haveblog ;)
  Min have skal jo indhegnes, ellers æder dåhjortene jo det hel ;)
  Jeg glæder mig til at det bliver forår.

  Tak for alle dine dejlige indlæg og smukke billeder.

  SvarSlet
 12. Vilken tur att du började blogga igen! Jag började blogga i augusti och det var nog Claus´ blogg som inspirerade mig till det! Men jag undrar hur jag ska ha tid till bloggandet när trädgårdssäsongen sätter igång igen?
  Hälsningar
  Katarina

  SvarSlet
 13. Kære Frk. Solhat - jeg kan kun tilslutte mig de andres kommentarer og tilføje at jeg i det du skriver genkender min egen følelse af at være i godt og hyggeligt selskab med ligesindede her i haveblogland. Jeg synes livet har fået lidt ekstra kulør efter jeg har fået alle mine nye virtuelle havevenner herinde.
  Hilsen Berit fra Irishaven

  SvarSlet
 14. Godt at du tog tråden op igen! Selv har jeg blogget om kunst siden 2004, så jeg kender godt det med at føle sig temmelig alene. Den gang var der knapt nogen som vidste, hvad en blog var. Min haveblog startede jeg først i år, men det har jeg bestemt ikke fortrudt et øjeblik. Jeg glæder mig til at læse meget mere fra dit haveliv. Og, godt at se, at du holdt med vinderne i sommers :-)

  Bedste havehilsner
  Birgitte

  SvarSlet
 15. Også jeg nyder at læse din blog, lærer/har lært meget om de forskellige blomster du skriver om, så bliv endelig ved. ;)

  SvarSlet
 16. Vivik....det er skønt at have dig med og jeg glæder mig til at ser mere til din have og alle dine projekter når sæsonen for alvor tager fat :0)

  -----

  Claus....selvfølgelig skal Jesper også nævnes i denne sammenhæng, du har helt ret i at det er et godt stykke arbejde han har gjort med at få havebloggene samlet under samme tag.....let og overskueligt :0)

  ----

  Fru Friis......ja pludselig næsten ti grader efter en ellers stivfrossen dec. det sætter drømmene igang - og jeg fortsætter :0)

  -----

  Madam Bæk.....SMILER STORT :o)

  -----

  Tak søde Annette....og jeg vil fortsætte med at kigge indenfor hos dig i havestuen og i din skønne have :0)

  -----

  Nette....du skal være så velkommen og jeg håber du fristes til at tage skridtet ind i blogland på et tidspunkt. Det kan anbefales :0)

  -----

  Susanne....det er jeg virkellig også selv glad for.....især hvor der kommer flere og flere skønne haver til hvor man kan suge inspiration og gode råd til sig. Tak for det :0)

  -----

  Lone...du har ret :0) Glæden er dobbelt når man kan dele den med andre :0)

  -----

  Lea...tak også til dig. Som du fornemmer er jeg vild med mine solhatte.

  Af de grønne har jeg kun Green envy at dele erfaringer ud af. Jeg har haft den i to år nu så den skal igang med sin 3 sæson her i haven og jeg kan ikke klage. Sidste sommer havde den rigtig mange blomster selv om den ikke står helt optimalt....dvs. mod nord.

  Solhatte vil jo rigtig gerne have det varmt især om foråret da de er langsomme startere. Desuden skal de helst ikke stå for tæt på andre stauder da de så føler sig klemt....men jeg kan godt lide at plante lidt tæt selv og det er gået fint ind til videre :0)

  -----

  Miri....jeg er glad for at have dig med på sidelinien og nyder selv dine egne skønne livsbetragtende indlæg :0)

  -----

  Michaela....du bor jo helt fantastisk med dyr og hele balladen. Jeg nyder at kigge med og elsker dine rdådyr - selv om de er lidt hårde ved planterne :0) Men hver ting har sin charme....og dine dyr kan jeg bare slet ikke stå for :0)

  -----

  Katarina....det er jeg også selv ret glad for og hvor er der bare mange fantastiske svenske Trädgårde - din især - er vild med alt det grønne du har......det må være en af min kæpheste for året der kommer MERE STEDSEGRØNT:0)

  -----

  Berit....det er fantastisk at kunne mødes her over hækken. Jeg glæder mig til at følge med fra sidelinien hos dig også i haveåret der kommer :0)

  SvarSlet
 17. Birgitte.....jeg nyder at du er kommet med på havefronten med dit skønne landligger sted ;0)

  Jeg var nærmest tvangsindlagt til at holde med Spanien da min svoger er spanier.....så stemningen var høj og der blev råbt Olé mange gange og Gooooooool - vi havde en god fodboldfest ;0)

  -----

  Søde, søde Jette....hvor er jeg er glad for at høre fra dig. Håber at du er ok selv om jeg fornemmer at livet har taget en helt forkert drejning. Kæmpe Knus Dorthe

  SvarSlet
 18. Hej Dorthe....dejligt indlæg...og sjovt at høre at du havde blogget før, hvad jeg ikke vidste...
  og skønt at se dig på billedet i godt humør...og sol og badedyr i baggrunden....åh ja, sommerne kan vi jo nu gå og glæde os til...for ikke at snakke om foråret som kommer inden vi ser os om...og så skal vi da i haven.... :O)

  SvarSlet
 19. Hej Dorthe och hälsningar från Finland!

  Besöker din blogg för första gången och tycker mycket om den! Intressant att läsa om olika trädgårdar här i norden eftersom vi har så annorlunda klimat i varje land. Kommer att följa din blogg och önskar dig ern trevlig fortsättning på veckan!

  Kram
  Sari från Puumuli

  SvarSlet
 20. Søde Anita :0) Humøret var højt vejret godt og kampen fik det udfald vi ønskede :0)

  .......ja haven og alle dens glæder venter :0)

  -----

  Sari.....hjertlig velkommen til min lille danske have. Jeg kigger ind hos dig ved en senere lejlihed da arbejdet kalder og tastaturet må slippes.

  Du har ret det er fantastisk at kunne surfe rundt i hele norden ja hele verden for den sags skyld :0)

  SvarSlet
 21. Å ja skønne dig, du kan tro jeg gerne vil følge med her fremover. Måske kan du huske hvor kisteglad jeg var da du begyndte at blogge. Jeg skrev jo en del om min elskede have på Fejø, men manglede som du så fint beskriver det, det at se andres haver. Du var min første have-blogs-kærlighed og tak for det.

  SvarSlet
 22. Tusind tak søde Marina - glæder mig over at netop du følger med også - ja der er helfigvis sket en del på den front det seneste år og hvilken gave :0)

  Tak for dine altid inspirerende indlæg....som du ved så smitter det og ungerne og jeg må ofte i gang med et eller andet spændende inspireret af dig :0)

  SvarSlet
 23. Kære Dorthe
  Jeg glæder mig meget til at følge med i næste mange års blomstringer, så klø endeligt på.

  Tak for det gode år og masser af fine indlæg.

  kram
  Eva

  SvarSlet

Hjertlig velkommen i min have. Jeg er utrolig glad for og taknemmelig over at du har lyst til at være med. Din kommentar kort som lang er meget velkommen ;0)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...