Min lille have er mit fitnesscenter - der er åbent 24-7 årets 365 dage. Altid med en mulighed for at få rørt havemusklerne . Velkommen til - jeg sætter stor pris på dit besøg og håber du føler dig hjemme her blandt havetrivialiteter og årstidsnormaler..... måske du endda får lyst til at plante en staude hos dig selv eller lægge en kommentar hos mig, det ville glæde mig meget - så: Carpe Rutila

GRIB SPADEN - Venlige have hilsener Dorthe alias: Frøken Solhat

lørdag den 22. januar 2011

Jeg drømmer om.....


.....et træ som dette (måske en smule mindre) der står i en have i Eksjö og kaster kaster sin kølige skygge på en hed sommerdag, eller giver en smule ly for den lokale sommerbyge.

Et træ der ikke bliver alt for højt og bredt i dimensionerne da min sparsomme kvadratmeter og mand ikke vil tillade et alt for massivt træ der helt tager pusten fra det andet. Et træ der med sine grønne blade får en til at smile og glædes over frodigheden og samme tid kan stå som et skulpturelt indslag med sine nøgne grene mod den kolde vinterhimmel resten af året.

Har i nogen bud på hvad jeg skal kigge efter når jagten skal sættes ind?

10 kommentarer:

 1. Et slikt tre drømmer jeg om også, mitt valg har falt på sølvpil. Pga der jeg vil ha den har jeg ikke jord, så havner den i en STOR potte, mens jeg håper den vil trives... Men det skjer ikke før til våren... Enn så er det vinter...

  Men det vil jeg jo si, flere besøk på gartneriene i danmark i sommer, sukk og smelt, for et utvalg... Jeg kunne gått bananas... Det blir spennende å se hva du velger:) Ha en god lørdag:) Klem

  SvarSlet
 2. Den drøm er du ikke ene om. Jeg har et par stedsegrønne, som forbåbentlig engang bliver i stil med det smukke eksemplar du viser. En sukkertopgran og taks.

  Ha' en dejlig aften

  SvarSlet
 3. Jeg er ret vild med dit nye look på bloggen...meget smukt.....

  SvarSlet
 4. Jag är mycket förtjust i mitt silverpäronträd! Det ser lite ut som ett olivträd och kan formklippas som trädet på din bild.
  Hälsningar
  Katarina

  SvarSlet
 5. Jeg ville som Katarina også forslå Pilebladet pære eller hjertetræ (som jeg jo er helt forelsket i) eller blodblomme.
  He-he nu er det bare at vælge et, alt efter hvilken farve du ønsker:))))

  SvarSlet
 6. Ouh! Det er i sandheden et meget smukt træ, helt eventyrligt ikke?

  Hvor er din blog forandret - på den virkelig gode måde - det er som altid en fornøjelse at læse med hos dig, Frøken Solhat :-)

  SvarSlet
 7. Åh ja det er svært at vælge, men jeg er også vild med pilebladet pæretræ, den bliver ikke for stor og har en smuk grå/grøn farve. Jeg flyttede min i efteråret, så jeg håber den har overlevet.
  Annette

  SvarSlet
 8. ....tusind tak for jeres gode råd og ideer. Jeg tror bestemt jeg vil have det der pilebladet pæretræ in mente......som et oliventræ - ikke dårligt med lidt middelhavsstemning på terrassen til sommer :0)

  Ja jeg trængte til lidt nyt look nu vi går mod lysere tider :0)

  Knus Dorthe

  SvarSlet
 9. Platan, sent løvspring, smukke blade, karakteristisk bark, skulpturelle grene om vinteren, men bedst af alt, kan klippes hård og holdes i ønsket størrelse.

  Henrik

  SvarSlet
 10. Tak for tippet Henrik vil kigge nærmere på det træ også - kender det ikke....men det med de smukke blade er vigtigt :0)

  SvarSlet

Hjertlig velkommen i min have. Jeg er utrolig glad for og taknemmelig over at du har lyst til at være med. Din kommentar kort som lang er meget velkommen ;0)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...