Min lille have er mit fitnesscenter - der er åbent 24-7 årets 365 dage. Altid med en mulighed for at få rørt havemusklerne . Velkommen til - jeg sætter stor pris på dit besøg og håber du føler dig hjemme her blandt havetrivialiteter og årstidsnormaler..... måske du endda får lyst til at plante en staude hos dig selv eller lægge en kommentar hos mig, det ville glæde mig meget - så: Carpe Rutila

GRIB SPADEN - Venlige have hilsener Dorthe alias: Frøken Solhat

fredag den 28. januar 2011

Dybfrossen................det er hvad min have og alle krukkerne i drivhuset er. Der er ikke meget at gøre derude i disse dage og nydelsen er måske heller ikke udpræget stor da det bare er KOLDT selv om det er flot. Temperaturen har sneget sig op på 0 i drivhuset til trods for at der har været hård natte frost igen og i formiddags kom der et lille snedrys.....uden det dog fik lov at ligge.

Mine vibeæg der har stået uden under en busk hele vinteren er kommet ind i drivhuset nu - i håb om at at de kan drives frem lige som sidste år så de kan blomstre en lille månedstid før dem jeg har sat ude under æbletræet.
De kribler i fingrene for at så, bl.a mine artiskoker men mit så- priklemuld er selvfølgelig også dybfrossen.....så i dag har jeg slæbt den frosne sæk ind på badeværelset.....til en omgang TØ.Happy Fredag :0)

19 kommentarer:

 1. Det er nemlig nu at man vil i gang !
  Vibeæg er en af mine ynglings løg vækster:-)

  SvarSlet
 2. Det kommer til at vare noget, inden haverne vågner, tror jeg. Brrrr hvor er det koldt. Virker meget ....... entusiastisk at tø sin såjord op på badeværelset. Hehe :-)

  Jeg kiggede lige på din "must have" liste. Den lyserøde digitalis som du efterlyser, er en lyserød Camelot. Den er ganske rigtig uundværlig. Har den selv og har taget frø af den :-))

  SvarSlet
 3. Forleden dag var jeg en tur på planteskolen for at købe såjord. Det måtte jeg opgive, da sækkene var frosset sammen. Derimod fik jeg købt et par sække, da vi var i Sverige i onsdags. De lå inde, var lune og lige til at gå til ;-)

  SvarSlet
 4. Det kribler også i mine fingre for at komme i gang. Jeg har med vilje siddet lidt på hænderne for ikke at starte for tidligt, men nu er det næsten februar, så kan man vel godt starte op med artiskokker, som du foreslår. Jeg opdagede til min gru, at der var minus 3 grader i min havestue, hvor jeg opbevarer pelargonier m.m.. Håber de overlever ;-)

  SvarSlet
 5. Det er lige før jeg tror, der er varmere i dit drivhus end i landliggerhytten. Efterhånden har vi dog fået lidt varme og tæerne er ikke længere dybfrosne. God fornøjelse med at så!

  Bedste havehilsner
  Birgitte

  SvarSlet
 6. jeg sådde i kveld faktisk. Heldigvis hadde jeg fått jordsekken inn i tide i år, ellers hadde den ikke bare vært frosset, den hadde vært frosset fast..

  Herlig å så :D

  SvarSlet
 7. Miri......den er skøn den ternede blomst - naturen er kunstfærdig :0)

  -----

  Nette :0)

  Med udsigten til at der kommer til at gå noget tid inden jorden tøer udenfor syntes jeg at jeg var nødt til at gøre noget.........netop artiskokfrø skal nemlig tidlig i jorden har jeg læst hvis man skal have noget ud af dem til sommer :0)

  Lyserød camelot.....godt bud og tusind tak for det :0) Jeg syntes bare ikke at de billeder jeg kan finde på nettet har den helt samme svage sart rosa farve som den jeg så i Sverige de ser mere mørkeud .....men nu er det jo sådan med billeder at farverne ofte snyder så måske jeg skal prøve at bestille camelotten - så må det komme an på en prøve.

  -----

  Madam Bæk......godt der er hjælp at hente hos broderfolket så såsæsonen kan tage sin begyndelse :0)

  -----

  Ina......ja det kan være svært at vente men det kan også være nødvendigt at vente på flere lyse timer da planterne ellers går hen og bliver forfærdeligt ranglede - tålmodighed kan være en svær dyd :0)

  -----

  Birgitte *SMILER* - ja det kan være godt med nogle gode uldne sokker i denne tid mens man venter på ild i brændeovnen - hvis det er det i fyrer med :0)

  -----

  Anne :0) Ja det er fantastisk at så og vente på de små spire........men jorden kan godt give lidt udfordringer :0)

  SvarSlet
 8. Jovisst kliar det i fingrarna nu :)
  Varmväxthus e bra :)
  Å kanske dags för lite PARTY??
  missa inte

  S
  A
  T
  U
  R
  D
  A
  Y

  S
  H
  O
  W

  O
  F
  F

  Välkommen att vara med
  Håkan

  SvarSlet
 9. Øøøøhh altså, den Camelot jeg havde i haven i sommers (og som jeg har nappet en del frø fra), var da babylyserød-agtig. Jeg har sat et billede ind på min blog af den i et af de allerførste indlæg, som hedder "En have i forandring". Jeg har kun haft bloggen i en uge, så du skal bare suse ned mod bunden :-)) Den var i hvert fald underskøn.

  SvarSlet
 10. Roligt att du gillar mitt gröna! Och visst får du låna en bild. Det ser ut att vara mycket på gång hos dig, nu saknas bara lite värme!
  Hälsningar
  Katarina

  SvarSlet
 11. Hej!

  Hos oss tar det ännu några månader innan man kan så i växthuset; vi har ca 50 cm snö på marken och det var -20 grader senastri onsdags så våren är inte ännu på kommande...

  Ha en trevlig helg!

  Kram
  Sari från Puumuli

  SvarSlet
 12. Hej Dorthe!

  Längtan är stor nu.... Och man vill verkligen hjälpa våren på traven om man kan..... Fruset är allt här också! Det är bara att ha tålamod och vänta.... Och kanske pigga upp sig med köpta vårlökar som sprider glädje i väntan på den riktiga våren!!

  Många kramar
  Charlotte

  SvarSlet
 13. Har också en säck såjord på tining:)

  Ha en fortsatt fin helg,
  Rebecca

  SvarSlet
 14. Hej

  ja her kommer såjorden ned i kælderen til optøning, det er ikke nemt at vente, men er også i fuld gang med at så:) Anne Gine

  SvarSlet
 15. Det er irriterende med den frost, havde planer om at plante hække nu, øv altså. Det kunne også være jeg skulle hente posen med så og priklejord ind fra drivhuset, jeg har nogle frø af Verbena bonariensis, der godt kunne sættes igang nu.
  Forsat god søndag
  Annette

  SvarSlet
 16. Hej
  FLot blog..
  Glæder mig til at følge dig og din have..
  Ja det kribler for at komme igang med at så herinde..jeg må nok vente lidt endnu - har ikke så meget plads inde. Men spændende at følge andre.
  Mange hilsener Karina

  SvarSlet
 17. Jeg tok også inn en sekk jord til tining i dag:) Og så planlegges litt frøsådd:) Vibeegg er nyyyydelige:) Gleder meg til å følge med utover sesongen:)

  SvarSlet
 18. Der ser fint ud i dit drivhus, og nu mærkes solens varme også derinde når den er fremme så det er smart du har taget løgene ind. Jeg skal også igang med at så artiskokker og omplante pelargonier og har også hentet jord indendørs for nogle dage siden. Det ærgrer mig bare lidt at stå inde med griseriet.

  SvarSlet
 19. Håkan.......ja det kribler og tak jeg kigger gerne ind - selv om jeg ikke nåede det lørdag eller søndag for den sags skyld:0)

  -----

  Nette.....du har ret den du viser på din blog ligner det jeg søger :o) Den er fantastisk smuk og tusind tak for hjælpen søde.

  -----

  Katarina.....tusind tak......mere grønt er absolut på dagsordenen i 2011 :0)

  -----

  Sari......pyha -20 grader det er ikke at kimse ad - ikke just så vejr :0) Håber det snart mildnes også oppe hos dig :0)

  -----

  Charlotte.....ja et lille skub på vejen mod forår må vi godt give :0)

  -----

  Rebecca......ja det kan være nødvendigt med hjælp til selvhjælp i disse frosne dage :0)

  -----

  Anne Gine - velkommen her i min lille have :0)Det kribler helt forskrækkeligt :0)

  -----

  Uh ja Annette.....kæmpe vernbena, dem skal jeg også have mange af i igen i år :0)

  -----

  Karina.....velkommen til dig også. Du har rret det kræver lidt plads at forkultivere :0)

  -----

  Tak Linda glæder mig også til at følge dig og dine haveudfoldelser.

  -----

  Lisbeth....ja solen er livgivende, bare den iskolde vind ikke ødelægger fornøjelsen - så kan vi snart sidde ude en halv time i drivhuset :0)

  -----

  SvarSlet

Hjertlig velkommen i min have. Jeg er utrolig glad for og taknemmelig over at du har lyst til at være med. Din kommentar kort som lang er meget velkommen ;0)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...