Min lille have er mit fitnesscenter - der er åbent 24-7 årets 365 dage. Altid med en mulighed for at få rørt havemusklerne . Velkommen til - jeg sætter stor pris på dit besøg og håber du føler dig hjemme her blandt havetrivialiteter og årstidsnormaler..... måske du endda får lyst til at plante en staude hos dig selv eller lægge en kommentar hos mig, det ville glæde mig meget - så: Carpe Rutila

GRIB SPADEN - Venlige have hilsener Dorthe alias: Frøken Solhat

søndag den 28. februar 2010

istapper og Stjerneskærm

Istapperne  har så smukt hængt og dekoreret tagskægget det meste af vinteren, men nu er det slut, der er ikke flere tilbage. De sidste dages tøvejr har gjort en ende på de smukke tapper og de sidste sølle rester ligger nu i et par så og priklebakker hvor de langsomt kan smelte og fugte jorden i takt med at temperaturene stiger.

I denne bakke såede jeg frø fra min elskede stjerneskærm Astrantia Major, i sensommeren . En fantastisk staude som burde findes i en hver have. Den her en lethed og yndefuldhed over sig som er helt ubeskrivelig. Den findes i flere nuancer fra hvid over sart rosa til mere vinrød....hver især skønne.

Planten er i og for sig fordringsløs men vil gerne have det lidt fugtigt....så man skal lige forbi med vandkanden på de helt varme sommerdag, så undgår man at den kommer til at hænge med næbbet.
....min computer er lidt avet i disse dage....der er ingen garanti for netforbindelse, og er der endelig forbindelse forsvinder den midt i det hele...det er lige til at rive sig i håret over. Jeg håber at den nu så småt begynder at arte sig igen.

11 kommentarer:

 1. Stjerneskærm- endnu een af mine mange ynglinge :-)
  Har endnu ikke prøvet at så dem.
  Har bare delt de eksiterende planter.
  Og forår vælter frem :-)

  SvarSlet
 2. Astrantia er en av mine favoritter også :) Jeg har dem i hvitt, rosa og vinrødt. Nydelig bilde! Jeg vil også ha speilrefleks! Jeg regner med at du har det ut fra bildekvalitet og linsebruk :)

  Det høres aldeles vidunderlig ut med istapper som har smeltet bort! Noen ganger vurderer jeg seriøst å flytte til Danmark. Men man har jo sine etablerte liv, familie og venner, så det blir nok med tanken :)

  Det er kjempeirriterende med data som ikke fungerer, helt til å ikke bare rive seg I håret av, men rive det AV seg!

  SvarSlet
 3. Stjernskærm er bare SÅÅÅÅÅÅ skøn og et must Miri :0)

  -----

  Ja, Ninni, Astantia hører absolut til mine favoritter. Jer er rigtig glad for mit spejlrefleks kamera, så jeg kan kun anbefale. Jeg bruger det også rigtig flittigt men burde måske tage på fotokursus for at få det optimale ud af det.

  Du skal være velkommen kære Ninni....men med den udsigt du har ville jeg råde dig til at overveje det en ekstra gang....den er da helt fantastisk :0)

  Noget tyder på at computeren er blevet "rask" igen....heldigvis :0)

  Fortsat god week-end
  Dorthe

  SvarSlet
 4. Vend gjerne tilbake!!
  Bra du fannt meg, så fann jeg frem til din fine blogg!!
  God søndag videre
  Kristin

  SvarSlet
 5. Du bringer altså de skønneste billeder. Jeg bliver altid så glad, når jeg besøger dig her.

  Knus fra engens land ;-)

  SvarSlet
 6. Hjemme fra fjellet og allerede pakket ut:) Var flink og hadde for en gangs skyld ikke pakket med altfor mye... Og da har jeg tid til å kose meg lit ther inne,med dagens nye bilder ig innlegg fra hageglade rundt omkring, deilig:)

  Stjerneskjerm står absolutt på min ønskeliste:) Skal prøve å så noen til høsten, det er iallefall en del av planen for i år. Så nydelig bilde du har tatt:) For meg er danmark liksom hageland nr èn:) Min store inspirasjonskilde, claus dalby er jo dansk:) Og danmarks hager med alle høstanemoner står for meg som en drøm, tenk å ha mange sånne i hagen sin:) Jeg har prøvd å sette noen i min hage også, men claus sier i sin bok at danmark er noe av det nordligste den vil trives på , så der er det mulig jeg utfordrer denne planten litt. Men jeg har dekket den godt, og det har vært lite barfrost i år... eller ingen barfrost faktisk:):) Så jeg har et håp:) Claus skal forresten i løpet av mars få en egen blogg, og den er vi da tilhengere av:)Takk for et deilig bilde i dag:) HageKlem

  SvarSlet
 7. Her ligger snøen enda tykt... men antar det skjer mye under den:)Men må si jeg synes det høres helt nydelig ut med bar jord nå:)Bor nok i feil land jeg og:)

  SvarSlet
 8. Smiler litt av at vi 'sager' Linda... Linda 'sagde' Ninni 'sagde' :D.

  Men det jeg skulle si; jeg har høstanemoner - de trives som bare det her og frøformerer seg til andre bed også :) Flinke er de! Jeg bor i H3.

  Si fra når Claus Dalby får bloggen sin oppe og gå da, den gleder jeg meg til. Det har vel vært snakk om den en stund så vidt jeg vet. Jeg ergrer meg grønn over at jeg ikke får opp nett-tv med hans programmer. Det er et tillegg som mangler på datan min og jeg får ikke innstallert det... Dustedata!

  SvarSlet
 9. Hej!
  Vad kul med en kommentar från Danmark. Jag har undrar var alla danska have-bloggare finns och nu hittade du till mig vilket var väldigt trevligt! Jag kommer att följa din blogg framöver, hoppas du tittar in hos mig igen.
  Eva
  PS. Jag kan inte tala och skriva danska, men förstår det mesta då jag har dansk familj på min mans sida.

  SvarSlet
 10. Kristin - tak og velkommen her også. Jeg vil ofte vende tilbage til dit skønne haverum :0)

  Forårs hilsner Dorthe
  -----

  Jeanette Mariae - tak for de varme ord....de gør mig glad :0)

  Forårs hilsner Dorthe

  -----

  Linda - velkommen tilbage fra fjellet. Claus Dalby er fantastisk og formår at gøre haven til allemands-eje. Han gør det fantastisk og er i stand til at vække en lille have-spire i en hver. Når man ser hans billeder får man lyst til at gå igang NU!!!

  Sjovt du ser Danmark som haveland nr. 1......jeg vender gerne snuden mod Sverige, Norge og England. Bare se hvor mange Norske og Svenske Have-bloggere der findes........jeg har problemer med at finde ret mange rene danske Have-bloggere at dele interessen med:0)

  Jeg må give dig ret høstanemonen er fantastisk, desværre har jeg ikke været ret heldig med den....de trives ikke specielt hos mig, men sidste år flyttede jeg dem, så nu er jeg spændt på om det hjælper :0) Er sikker på der sker mange spændende ting under sneen.....

  ...og jo, vi ser frem til hans have-blogg :0)

  Forårs hilsner Dorthe

  -----

  Ninni - sproget er en finurlig ting vil jeg sige :0) Jeg antager at "SAGDE" har en anden betydning for jer end hos mig.......

  På dansk betyder "si" en genstand til at si sten fra sand med....ungerne bruger den i sandkassen eller på stranden ;0)

  Når høstanemoner trives, så trives de ud over alle grænser....hos nogle vokser de som ukrudt :0)

  Vi skal nok holde øje med Dalby og give et praj.......


  Forårs hilsner Dorthe

  -----

  Hej Eva.....jeg ved heller ikke hvor de danske have-bloggere er... det vrimler ikke lige frem med dem :0)Så jeg vender gerne tilbage til din have :0)

  Det er jo så fantastisk med de nordiske sprog at de ligner hinanden så meget at det er nogenlunde let at forstå hinanden....selv om der selvfølgelig kan opstå misforståelser når ordene har en anden betydning ;0)

  Forårs hilsner Dorthe

  SvarSlet
 11. Hold da fest, har du allerede forspirret? Det må jeg nok sige. Jeg sidder stadig og overvejer hvilke frø jeg skal have i år. Nå men jeg må da vist få bestilt noget inden de næste par dage :-)

  SvarSlet

Hjertlig velkommen i min have. Jeg er utrolig glad for og taknemmelig over at du har lyst til at være med. Din kommentar kort som lang er meget velkommen ;0)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...