Min lille have er mit fitnesscenter - der er åbent 24-7 årets 365 dage. Altid med en mulighed for at få rørt havemusklerne . Velkommen til - jeg sætter stor pris på dit besøg og håber du føler dig hjemme her blandt havetrivialiteter og årstidsnormaler..... måske du endda får lyst til at plante en staude hos dig selv eller lægge en kommentar hos mig, det ville glæde mig meget - så: Carpe Rutila

GRIB SPADEN - Venlige have hilsener Dorthe alias: Frøken Solhat

mandag den 1. februar 2010

Jo...det VAR en HVAL.....

Åh tænk engang der midt på fjorden i en lille våge....den eneste i miles omkreds, ikke meget større end et par meter i diameter forsøger et lille Marsvin at holde hullet åbent for at kunne trække luft......fanget næsten i bunden af fjorden uden udsigt til at kunne svømme ud på havet igen før isen brydes eller smelter. Med ca. fem minutters mellemrum kommer den prustende op til overfladen for at trække luft med en meget karakteristisk lyd som følge.


Det eneste selskab der midt i isen er en enlig majestætisk knopsvane der har udset sig den samme våge som fødekammer......der svømmer de nu rundt i tosomhed og lader sig ikke forstyrre af hinanden. I grunden et smukt og for mig et særdeles sjældent syn......hvis den dog bare bliver hjulpet fri igen.


Marsvin ses ellers yderst sjældent for ikke at sige nærmest aldrig i Limfjorden, men det ved dette lille prustende bæst desværre ikke og den har af en eller anden grund forvildet sig langt ind i fjorden og er nu fanget af en vinter der nærmest ikke er set mage i mandsminde. Marsvin er verdens mindste hval og ses ellers ofte i de danske farvande....bare IKKE her - midt i fjorden. Jeg håber den holder modet oppe og hullet åbent........

.............og jo der er ringet til Falck.

7 kommentarer:

 1. Hvilket syn !
  Hvilken oplevelse !
  Tak for at dele den med os :-)

  SvarSlet
 2. Oh, Dorthe... det var min første tanke. Kunne Falck gøre noget????

  Smukke billeder. Du skulle næsten sende den til TV2 vejret. For historien er jo også så fin, som du beskriver den.

  Knus fra engens land ;-)

  SvarSlet
 3. Jamen hvis det ikke lige havde være isvinter og du så den midt i fjorden, så var den da en oplevelse af de helt store. Jeg har kun set dem i fjord og bælt museet i kerteminde.

  SvarSlet
 4. Åh, sådan en lille stakkel! Men fantastiske billeder du fik taget, trods den lidt triste situation!
  Og dit månebillede i sidste indlæg er bare smukt. Jeg var ude at køre da månen stod op, så jeg fik taget et billede af den i fuld fart - lettere udvisket :)

  SvarSlet
 5. Miri...ja det var et sjældent syn.

  Jeannette Mariae ....Falck ville se hvad de kunne gøre. Jeg kontaktede Hvaler.dk i aftes og her i dag var der mail fra både Fjord og Bælt i Kerteminde og Danmarks Miljøundersøgelser, Afd. for Arktisk Miljø...... så takket være Hvaler.dk arbejdes der på sagen :0)

  Havehyrde.....det var en oplevelse af de helt store...én der ikke sådan lige går i glemmebogen :0)

  Tak Mona og velkommen indenfor havelågen :0)

  SvarSlet
 6. Sikke fantastiske billeder, Dorthe! Ja, det var da lige før Christian lagde an til at bruge sin facebook for at høre dig om hvor du havde taget billedet. Men så fik vi jo svar her. :))

  Det er godt at du har kontaktet de nødvendige folk, så de kan prøve at gøre noget for marsvinet. Tænk at det har forvildet sig helt herind. Det er da næsten helt oppe ved dæmningen er det ikke?

  Rigtig god dag i morgen, Dorthe. Nu vil jeg vente videre på snestormen. ;))

  Knus
  Ulla

  SvarSlet
 7. Tak Ulla....snestormen blev jo ikke så heftig - men for filan hvor var der glat :0(

  Hvis Christian og du har tid og lyst kan vi da date i morgen....kender tid og sted :0)Sig han kan åbne facebook om lidt....der kommer en mail - så kan han lige øve sig lidt ;0)

  SvarSlet

Hjertlig velkommen i min have. Jeg er utrolig glad for og taknemmelig over at du har lyst til at være med. Din kommentar kort som lang er meget velkommen ;0)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...