Min lille have er mit fitnesscenter - der er åbent 24-7 årets 365 dage. Altid med en mulighed for at få rørt havemusklerne . Velkommen til - jeg sætter stor pris på dit besøg og håber du føler dig hjemme her blandt havetrivialiteter og årstidsnormaler..... måske du endda får lyst til at plante en staude hos dig selv eller lægge en kommentar hos mig, det ville glæde mig meget - så: Carpe Rutila

GRIB SPADEN - Venlige have hilsener Dorthe alias: Frøken Solhat

søndag den 21. februar 2010

Selvforsyning


Nogle af sensommerens høstede blomsterfrø ligger bare og venter på bedre tider så de kan komme i jorden. Øverst er det bittesmå frø fra min lilla opiums valmue - den selvsåer sig selv flittigt, men dog samler jeg lidt frø til at sprede ud på udvalgte stedder hvert år. Disse skal IKKE forkultiveres, men bare drysses med kærlig hånd lige der hvor jeg gerne ser dem til sommer.......i år jeg må dog vente tålmodigt på at sneen forsvinder.


En anden sag er det med mine selvhøstede Lathyrus Odoratus "Painted Lady". Dem plejer jeg at forkultivere, så jeg tidligt på sæsonen kan fylde mit lille drivhus med himmelsk duftende søjler af sart lyserøde ærteblomster.......dog vil jeg tålmodigt vente to-tre uger endnu med at lægge dem i blød for så at så dem i vindueskarmen.

5 kommentarer:

 1. Læste lige, at det eneste der hjælper på forårs længsel , er at så frø i vindueskarmen :-)

  SvarSlet
 2. Jeg sådde kjempeverbena i dag. Godt å tenke på at våren snart er her:) Den kommer da noe senere til oss en hos deg. Jeg har lagt deg til i min bloggliste, håper det er ok:) Jeg har nettop laget meg en blogg, har myyye å lære enda, men håper dette blir gøy. Jeg er så glad i danmark også og er medlem i den danske haveselskap og mottar Haven hver måned. Danmark virker å være et deilig "haveland". Ha en super søndag. Hilsen Linda www.lindashagedrommer.blogspot.com

  SvarSlet
 3. Jeg er sikker på det er rigtigt Miri.....vi må finde så- og priklemuld frem :0)

  -----

  Hej Linda fra det høje nord :0)og hjertlig velkommen til....glæder mig til at følge dig og din haven og på Bloggen i femtiden

  Venlig hilsen Dorthe

  SvarSlet
 4. Tusen takk for en hyggelig kommentar på bloggen min. Du er hjertelig velkommen inn:)
  Jeg legger deg på min liste så finner jeg lettere tilbake til deg.
  Du har en flott blogg, og det ser ut som vi har flere felles interesser, jeg sikter blant annet til de flotte fuglebildene dine.
  Jeg har ikke sådd noenting ennå, men må vel snart få dradd meg etter halen og komme igang. Det er liksom så LANGT til vår her ennå når man titter ut av vinduet. Det snør fremdeles og gradestokken viser nesten 10 minus.

  SvarSlet
 5. Tak for de flotte ord, du skal være hjertlig velkommen tilbage i min "have"....og jeg vil ofte blive fristet til at kigge ind i din :o)
  Umiddelbart virker det absolut heller ikke som om vinteren vil slippe sit favntag her i Danmark.....men mon ikke det pludselig sker....jeg krydser fingre.

  SvarSlet

Hjertlig velkommen i min have. Jeg er utrolig glad for og taknemmelig over at du har lyst til at være med. Din kommentar kort som lang er meget velkommen ;0)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...