Min lille have er mit fitnesscenter - der er åbent 24-7 årets 365 dage. Altid med en mulighed for at få rørt havemusklerne . Velkommen til - jeg sætter stor pris på dit besøg og håber du føler dig hjemme her blandt havetrivialiteter og årstidsnormaler..... måske du endda får lyst til at plante en staude hos dig selv eller lægge en kommentar hos mig, det ville glæde mig meget - så: Carpe Rutila

GRIB SPADEN - Venlige have hilsener Dorthe alias: Frøken Solhat

lørdag den 22. september 2012

Vinkel Planteskole 
 

............blev på havens dag d. 9. september et nyt og skønt bekendtskab. Mit øje fangede en annonce i avisen og jeg valgte hurtigt at forlænge min allerede planlagte tur til Asmild Plantecenter med en lille afstikker til Vinkel Planteskole......for mig uudforsket haveterræn.
 
Planteskolen viste sig at være smukt beliggende på en ejendom i et let kuperet tærræn og udvalget var rigtig flot af både buske, træer, roser,  hosta og masser af andre spændende stauder.

Til min store glæde havde de her et par af de stauder jeg har haft på min indre ønskesedlen et stykke tid, nemlig den smukke kattehale/Lythrum salicaria "Blush" og  hvid fredløs/Lysimachia clethroides to stauder jeg håber kommer til at stortrives i staudebedet ved udebruseren. En Hestemynte/Monarda "Pink Lace" stod og fristede mig ud over alle grænser så selv om jeg allerede har købt en Monarda ved Staudefeen her i efteråret så fik denne lov at følge med hjem også.

Jeg kan kun på det varmeste anbefale et besøg på denne skønne planteskole og så vil jeg sige at servicen  var helt i top da jeg galant blev fulgt ud til bilen med min vogn, af en af drengene på stedet ;0)
 
 
 
 

Ud over de allerede nævnte køb hos Vinkel planteskole blev det også til lidt handlen hos min lokale plantepusher Asmild plantecenter. Her skulle jeg hente min bestilte tobakspibeplante/Aristolochia macrophylla der endelig var kommet hjem. Planen er at den skal vokse op ad udebruseren og danne en grøn mur på et par af siderne.
 
Derudover faldt fristelsen selvfølgelig på en ny lav solhat Echinacea purpurea "PowWow wildberry", et par pyntekål, en Nyserøllike/Achillea ptarmica "Perry´s white" og en smuk, smuk busk nemlig glasbær/Callicarpa bodinieri med smukke lilla bær.....nu er det så også definitivt slut med at handle for gavekort og pengegaver fra min fødselsdag.
 
 
Op ad den ene gavl på Vinkel Planteskole havde de en helt fantastisk stor og smuk sølvlys stående der helt
 tog vejret fra mig......den lader mine egne pistlinge noget at leve op til.
 


18 kommentarer:

 1. Sikke et spædende sted - dejlige billeder! Jeg elsker at snuse rundt på planteskoler. Pøj pøj med dine nye planter! Det lyder flot med en tobakspibeplante op ad udebruseren!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Madam.....det var et spændende sted og helt sikkert et sted der bliver besøgt igen :0)

   Slet
 2. Finns det något roligare än att gå på upptäcktsfärd på en plantskola, silveraxet var ståtligt, har köpt en sådan i år, men den är inte lika fin, men hoppas att den blir det. Ha en trevlig helg /Marika

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja - det er fantastisk at udforske nye steder ;0) Har selv et par sølvlys .....men de er ikke tilnærmelsesvis så store og flotte....desværre ;0)

   Slet
 3. Aj, her var det mye fint! Skjønner godt at du koste deg her!

  Ønsker deg en fin lørdagskveld! klem

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Vivi.....det var en rigtig hyggelig og udbytterig tur ;0)

   Slet
 4. hej Dorte.Sikke da en dejlig planteskole du har besøgt.og dejlige ting du fik i kurven.Dejligt at du er med igen.Jeg elsker også at komme rundt til forskellige planteskoler og blive inspireret.Er lige blevet færdig med mit nye bed.Rigtigt hårdt og vådt arbejde,men når bare resultatet bliver godt.Er det alle anstrengelserne værd.Har lige lavet et indlæg.Knus jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det var svært ikke at putte i vognen af alle fristelserne :0) Ja jorden kan være tung at arbejde med om efteråret når regnen bare bliver ved og ved :0)

   Slet
 5. Vinkel Planteskole lyder til at være rigtig spændende. Hvilken har det mest spændende udvalg - Vinkel eller Asmild? Jeg arbejder i nærheden af Viborg og kunne jo passe foretage en lille reconogceringstur en dag efter job ... :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jamen sødeste det skal du da.......begge er bestemt et besøg værd og udvalget er stort begge steder og de supplerer hinanden godt i staude udvalget.....hvad den ene ikke har kan du måske finde hos den anden .....så afsted til begge ;0)

   Slet
  2. Forresten ....hvis du vil have selskab på turen kan du jo bare sige til ;0)

   Slet
 6. Spændende planteskoler og sikken en masse skønne planter, du fik med dig hjem.
  Knus Lisbeth

  SvarSlet
 7. Så er du ved at komme dig ovenpå din blogger-blues ;D Planteskolebesøg og indlæg! SKØNT! :)))

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeps søde - idag vil jeg endna ud og grave ;0)

   Slet
 8. Godt, at du er på vej ud af din blogger- (og have-)blues. Jeg kender den godt. Så gælder det om bare at stå ved den og pludselig er lysten (heldigvis) tilbage :-).

  /Birgitte - som ønsker dig en skøn dag i haven med vind i håret og jord under neglene.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja heldigvis Birgitte - tak og i lige måde ....må solen bringe de sidste fregner frem ;0)

   Slet
 9. Hvor spændende! Jeg har lige fået frø af en af de D'er pow wow'er. Bliver spændende at se om den er frøkonstant. (eller hvad det hedder).

  Åh ja! Sølvlys! Min enlige ringlende pisserællike satte frø, så nu prøver jeg også at så den, selvom den går for at være en af de sværeste stauder at så overhovedet.

  SvarSlet

Hjertlig velkommen i min have. Jeg er utrolig glad for og taknemmelig over at du har lyst til at være med. Din kommentar kort som lang er meget velkommen ;0)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...