Min lille have er mit fitnesscenter - der er åbent 24-7 årets 365 dage. Altid med en mulighed for at få rørt havemusklerne . Velkommen til - jeg sætter stor pris på dit besøg og håber du føler dig hjemme her blandt havetrivialiteter og årstidsnormaler..... måske du endda får lyst til at plante en staude hos dig selv eller lægge en kommentar hos mig, det ville glæde mig meget - så: Carpe Rutila

GRIB SPADEN - Venlige have hilsener Dorthe alias: Frøken Solhat

søndag den 9. september 2012

De hvide solhatte 

 
 

...........står mit hjerte nær - og hvorfor ikke fejre havens dag med en lille billedekavalkade af skønhederne. Først er det de meget almindelige Echinacea purpurea alba/ "White swan"......de er fantastiske og meget trofaste når man først har fået dem.


Mine på billederne her, har oven i købet klaret en flytning væk fra det hvide bed og tilbage igen i foråret og det har blomstringen heldigvis ikke taget skade af.


De to nederste billeder er af min nye Echinacea "Coconut lime" - en aldeles bedårende dobbelt udgave som jeg forventer mig meget mere af næste sommer.


I ønskes en god "Havens dag" derude i det ganske danske land.  
 

37 kommentarer:

 1. Du har virkelig fået mine øjne op for Solhatte !
  Så når jeg får en have igen, skal der indkøbes :)

  SvarSlet
  Svar
  1. *SMILER* - når haven kommer så står der én solhat og venter her hos mig til dig ;0)

   Slet
 2. Solhatte har aldrig haft min store interesse før de sidste par år. I dag vil jeg slet ikke undvære de to jeg har i haven. Det er Magnus og Goldstern. Nu er drømmen at få et par hvide og lime farvede.

  Ha' en dejlig søndag.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Madam Bæk :0) Solhattene er bare skønne - langt ind i efteråret - festen fortsætter længe og selv i vinterkåbe er de skønne ;)

   Slet
 3. Dine solhatter er virkelig flotte!

  SvarSlet
 4. Hej Dorthe. Det var flotte billeder af flotte solhatte. Rigtig god dag.

  SvarSlet
 5. Søde Dorthe.
  Jeg ønsker også dig en dejlig Havens dag, hvor du end tilbringer den:)
  Jeg er så lykkelig over at White Swan har slået sig godt tilrette i mit hvide bed, faktisk meget bedre end *Magnus' som ellers har stået på samme sted i mange år. Jeg er begyndt at tro at de holder meget af grusblandet jord. Og det passer også til en prærieplante. Hvad er din erfaring?
  En anden ting jeg vil spørge dig om er om du synes at solhat blomstrer flittigere hvis du klipper gamle blomster af? Jeg har ikke rigtigt afluret det, men synes også at det er en styrke at blomstrenestandene er så smukke, når kronbladedene er faldet af og derfor klipper jeg sjældent i dem, men jeg vil så gerne have et ordentligt flor.
  Knus/Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er rigtigt Lisbeth......solhattene kan ikk elide at stå for fugtigt .....så rådner de ved rodhalsen......de elsker vand men de vil gerne stå så vandet drænes væk hurtigt.....så ingen fodbad til dem ;0)

   Det gør de men blomsterne er ofte mindre.....når efteråret er så våd som i år så er der mange af mine blomsterstande der rådner fordi de ikke når at tørre ind i mellem bygerne i min nordvendte have. Derfor klipper jeg dem af og det giver ofte en ekstra blomstring med noget mindre blomsterhoveder ;0)

   Slet
 6. Heilt nydelige var dine solhatter!!!!
  Ha ein fin dag.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak skal du have og velkommen i min lille have ;0)

   Slet
 7. Flotte bilder! ha en god søndag!

  SvarSlet
 8. Disse hvide Alba/White Swan er så skønne og jeg ønsker mig at få et helt hav af dem, så jeg har nu gang i små frøplanter. Den er åbenbart god til at frøformere sig.
  Godt at du har lært mig at se skønheden i purpursolhatte.
  Knus fra Berit

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja de er fantastiske - og jeg vill eønske jeg havde mere plands til et ordentligt prærie bed ;0)

   Super med små frøplnater.....dem kan man bare ikkefå for mange af og så kommer de til at stå hjertet nær når de er fra egen hånd ;0)

   Slet
 9. Alle solhattene er skønne ikke mindst de hvide. Jeg har kun alba endnu, men den er også skøn.
  Også god havens dag til dig.
  Knus Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Lisbeth - det blev en god dag ;0)

   ....og så er der så mange at vælge i mellem at man kan finde en til en hver smag :0)

   Slet
 10. Flotte hvidt indslag igen... De hvide solhatte fortjener bestemt at markere havens dag og Coconut Lime skal helt sikkert også indføres her i haven.
  Knus Ulla

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Ulla.......den er super lækker med den limegrønne knap - så den kan jeg godt forstå du også falder for ;0)

   Slet
 11. Oh, hvilken FRYD!

  Som et stjernefyrværkeri.

  SvarSlet
 12. De hvide solhatte er virkelig smukke. Dem vil jeg gerne have i min have, men jeg har haft nogle pink sorter, som alle er gået ud. Måske skulle jeg prøve med den sandblandede jord, som Lisbeth omtaler?

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det ville nok være en god ide hvis din jord er meget fugtig.....solhattene kan ikke lide at soppe - de vil gerne have vand men det skal drænes hurtigt væk igen så de ikke rådner ;0)

   Slet
 13. Jeg har helt skæv i ansigtet af at sige om og om igen; ja, Echinacea skal helst stå i sandjord, da de hader vintervæde. Og ingen kraftige stauder ved siden af, for så går de ud. Det skyldes, at de kommer frem meget sent om foråret, så de behøver lys og luft for at komme godt i gang. Opfylder man de to krav (+ solen selvfølgelig), er der INGEN af de nye hybrider, der er sarte. Og det vil jeg gerne garantere (har nu afprøvet dem i 6-7 år) ;-)

  Kh. Marlene

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Marlene. Så ved vi det, og så kunne det da godt være, at jeg bliver fristet til at prøve igen :o)
   Knus Christel

   Slet
  2. ....sådan er det nemlig ;0)

   Tak søde Marlene :0)

   Slet
 14. De er altså bare skønne Dorte dine solhatte.

  Jeg har lige fået mine 2 første solhatte, det er "white Swan" og en anden som jeg får navnet på senre :)

  og jeg forstår så udmærket din glæde ved de skønne blomster

  SvarSlet
  Svar
  1. Tillykke med dine to nye skatte - de skal nok skabe glæde i din eventyr have ;0)

   Slet
 15. Jeg holder også meget af de hvide. I det hele taget solhattens ynde og facon. Margueritter i hvid ligeså ;-)
  Dejlig dag til dig også :-D

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja de er super skønne ....og tak ;0)

   Slet
 16. Hej Dorte.Elsker også hvide blomster.Har lige været på besøg i det jyske,og besøgte Lille Malunds smukke have.Nåede også lige et besøg på Fyn hvor jeg købte den limegrønne solhat hos Staudefeen.Den skal i mit nye bed med hvide og gule planter.Du kan se hvad jeg mere købte i mit nye indlæg.God dag Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Lyder som en fantastisk tur Jette og tillykke med den nye solhat ;0)

   Slet
 17. Åååååååååååååh, hvor er de smukke. Jeg holder allermest af de hvide solhatte. Men Pallida`en er jeg også totalt forliebt i. Desværre kan jeg ikke påstå, at solhatte stortrives her hos os, - præcis af de årsager som den kloge Staudefe skriverr om. Hvor er det godt, at jeg kan nyde det forrygende skue, de prægtige blomster frembyder, her hos dig.

  Kærlige grønne hilsner

  SvarSlet
  Svar
  1. Velkommen i haven min Tante Grøn. De hvide er fantastiske og lyser så dejligt op her i efteråret når skumringensniger sig ind på os.

   Pallida er fantastisk og lidt skødesløs og giver et vildt og uhøjtideligt look i bedet.....den er høj og vil gerne støtte sig lidt op ad en busk, hæk eller lign.

   Du må prøve med lidt grus i jorden eller lave et lille hævet bed som hvor vandet kan løbe fra ;0)

   Nyd du bare løs ;0)

   jeg går i overvejelser om at få kopiet dit skønne fugle fodder bræti rust som den søde Jette viste tidligere på sommeren ;0)

   Slet

Hjertlig velkommen i min have. Jeg er utrolig glad for og taknemmelig over at du har lyst til at være med. Din kommentar kort som lang er meget velkommen ;0)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...