Min lille have er mit fitnesscenter - der er åbent 24-7 årets 365 dage. Altid med en mulighed for at få rørt havemusklerne . Velkommen til - jeg sætter stor pris på dit besøg og håber du føler dig hjemme her blandt havetrivialiteter og årstidsnormaler..... måske du endda får lyst til at plante en staude hos dig selv eller lægge en kommentar hos mig, det ville glæde mig meget - så: Carpe Rutila

GRIB SPADEN - Venlige have hilsener Dorthe alias: Frøken Solhat

lørdag den 22. september 2012

Bloggers-blues og efterårsjævndøgn
.........hvad skete der lige der......to uger er gået og jeg har ikke kunne finde overskuddet, tiden og ikke mindst lysten til at bevæge mig rundt i blogland eller haven for den sags skyld siden.
 
En tilstand af tomhed og "havemæthed" jeg aldrig har været ramt af i den grad. Alt har stået stille siden havens dag, hvor jeg ellers drog på eventyr og besøgte en for mig ny og skøn planteskole og købte en masse gode sager der stod linet op på min indre ønskeseddel (men mere og det senere).
 
Min gode have- og blogger veninde den skønne og poetiske Marina fra Badut satte tidligere på sommeren så fint ord på den følelse af tomhed eller Bloggers-blues jeg har følt de sidste par uger....en tilstand jeg nu kan mærke jeg er nu ved at bevæge mig ud af igen.
 
Solen skinner og kantskæren trænger til at komme ind i tørvejr......den har stået forladt og alene - der midt i et job der stadig ikke er tilendebragt.....måske i dag bliver dagen.
 
Det er allerede efterårsjævndøgn og snart er natten længere end dagen - som tiden bare går.........men heldigvis vender havelysten alligevel gradvist tilbage  og jeg får pludselig sådan en lyst til at tænke på næste års fest af løgplanter.
 
Håber I nyder jeres jævndøgn derude ;0)
 

18 kommentarer:

 1. Nogen gange må vi bare igennem disse tilstande....
  Jeg sender et jævndøgns knus :)

  SvarSlet
  Svar
  1. ....ja det er vist sådan det må være og tak for det Miri ;0)

   Slet
 2. Jamen søde Dorthe... jeg har godt tænkt på at der var stille omkring dig på bloggen, så godt at høre et lille pip fra dig igen. Jeg tror, de fleste af og til løber ind i perioder, hvor man ikke har energi eller tid til at blogge, og sådan skal det da bare være. Man skal blogge for sin egen skyld hvis man hygger sig med det og nyder det. Have-blues er måske lidt værre for en rigtig havefreak som dig, men man skal unde sig selv en "time-out" hvis man trænger til det. Haven løber jo ingensteder. Vi kan godt enes om at man kan blive lidt trist over at vi snart er på den anden side af jævndøgn og det kun går mod slutningen af sæsonen, men der er garanteret mange gode dage tilbage og oktober kan også være en fantastisk måned med sol og blå himmel.

  Nyd din weekend, ude eller inde - lad os få en "løgfest", som vi kan se frem til frugterne af til foråret.

  knus Ulla

  SvarSlet
  Svar
  1. *SMILER* - det er nemlig lige det man skal og bestemt også det jeg gør....og haven kan jeg jo slet ikke undvære vel ;0) Haven og bloggen er mit åndehul i en travl hverdag og her jeg kobler af og lader tankerne flyve.........et åndehul vi alle har brug for på den ene eller anden måde ;0)

   Løg fest skal der blive ;0)

   Slet
 3. Kære Dorthe.

  ØV. Have OG bloggersblues på én og samme gang er altså ikke sjovt. Jeg har selv været igennem en mindre hyggelig sensommer med den ene store udfordring efter den anden og er først nu ved at kravle ud af en helt generel livs blues simpelthen fordi det er nødvendigt at lokke sig selv glad. Endnu er der mange fine timer tilbage i have og jeg håber du får lyst til at nyde dem.

  SvarSlet
  Svar
  1. ....nej bestemt ikke og meget meget mærkeligt ;0) Lysten er der bestemt til at nyde de små glæder - det er det der får os igennem vinteren. Håber alt er vel hos jer og at udfordringerne er forseret til din fordel søde.

   Slet
 4. Så blir det ibland - och bloggen ska vara en lustfylld sysselsättning. Känner man inte för att skriva så ska man inte tvinga sig.

  Kram

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja sådan er det ind i mellem daler lysten - men heldigvis kommer den gerne tifold tilbage ;0)

   Slet
 5. Hej, blogger-ven.
  Det med haveblues og ugidelighed mht til at lave noget derude-er helt fint, normalt og nødvendigt.Ellers bliver vi udbrændte og det går ikke når det er et virke som bør være lystbetonet. Jeg kender det godt og orker-orker ikke det med tulipanløg. Men jeg prøver at forestille mig den længsel efter forår og farver, som indtager een noget så kraftigt i marts - april. Og det holder mig igang.
  Nu skal jeg snart fjerne tomaterne fra drivhuset og i stedet for vil jeg sætte en masse tulipaner, så jeg har til buketterne. Og når de er færdige, vil jeg grave dem op og plante ..ja..tomater igen:)
  Mange havehilsener herfra.

  SvarSlet
  Svar
  1. ....i blandt har man brug for en pause - men ellers er alt hvad jeg foretager mig i haven rent lystbetonet......det er mit lille hverdags pauserum hvor jeg kan stresse af og afkople fra den hektiske tre-børns hverdaghvor aktivitet på aktivitet står i kø når arbejdet er gjort ;0)

   Slet
 6. I alle årene mens jeg var travl gymnasielærer, rørte jeg stort set ikke haven, fra sommerferien var slut, og til stauderne skulle skæres ned i foråret. Søren slog græsset, og jeg hentede grøntsager i køkkenhaven efter behov, og det var så det, og det var ganske fint. Derfor har jeg bestemt, at alt, hvad jeg foretager mig fra nu af, skal være absolut lystbetonet,og måske får jeg lagt løg, måske ikke; måske bliver jeg ved med at klippe visne blomster af roserne, måske ikke;måske luger jeg lidt, måske ikke; men én ting skal gøres: de georginer, vi vil se igen til næste år, skal tages op, når frosten kommer, og opbevares frostfrit.
  Bloggersblues: tja, jeg har godt set bloggere undskylde, at de ikke har blogget eller ikke har lagt kommentarer. jamen, hvad er det for en underlig pligtopfattelse? Jeg siger som Anna Vattenkanna, at bloggen skal være drevet 100% af lyst, og lysten kommer igen før eller senere.

  SvarSlet
  Svar
  1. Bestemt en rigtig god beslutning Marie.....det skal være lysten der driver værket.....og sådan er det bestemt også her.Hhvis jeg ikke havde lysten til at dele og blive inspireret rundt omkring - ja så gjorde jeg det ikke.

   Men når man er beriget med rigtige mange faste læsere og rigtig mange der gerne dagligt lægger en kommentar kan man i blandt godt bliv ramt af dårlig samvittighed over ikke at kunne yde tilbage.....men sådan må det blive - for det er uladesig gørligt for mit vedkommende - og ingen formår at læse eller kommentere alt og heldigvis for det ;0)

   Slet
 7. Nå-da-da. Sådan kan det gå i bølger. Tror roligt at jeg kan sige, at du ellers har været en inspiration for mig mht. valg af både solhatte og klematis. Selv gruer jeg også for nedlægning af nogle hundrede løg. Fydaføj. Og så skal der vinterluges. Jeg ved ikke helt hvor jeg skal ende og begynde, og det selvom jeg kun har en lille have. Den er dog ikke indrettet som en "let" have. Derfor er jeg også irriteret på mig selv over, at jeg har inviteret frokostgæster i dag. De indfinder sig meget snart, så i stedet for at gå i haven, må jeg vist hellere se at få det sidste på plads. Ville meget hellere i haven :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja sådan er det jo i livet alt går op og ned....også her ;0) Du ender somend med at blive dejligt opløftet af at få gæster søde og haven er der jo også i morgen ;0)

   Løglægning er en hyggelig efterårs syssel syntes jeg...og nu glædr jeg mig til at tage fat ;0)

   Slet
 8. Uha, kan sagtens forstå det mismod, der kan komme over en, når havesæsonen lakker mod enden! Synes det er SÅ checket, at være vild med efteråret og værdsætte alle årstider, men...bliver bare aldrig rigtig mig... Kræver lidt energi at gå udenfor i regnvejr og grave løg ned, dele stauder, flytte buske og hvad man nu ellers kan finde på, når resultaterne venter forbistret langt uden i fremtiden!

  For mit vedkommende har de sidste uger med ny haveblog giver så meget at lave foran computeren, at jeg nærmest ikke har nået udenfor. Men når jeg så har taget mig tid og rent faktisk gået derud, ja så kommer lysten og energien springende. Havelivet giver SÅ meget, når man først kommer ud i den friske luft! Men i efterårsvejret kan det være svært overhovedet at få gummistøvlerne på til at starte med…
  Jeg tænker: ”så tager jeg to timer og så kaffe bagefter…”, men vupti – når først jeg er udenfor i jorden og lykkeligt mudret fra top til tå – ja så har jeg forbistret svært ved at løsrive mig… Der er jo dejligt i haven – og altid arbejde at gøre :0)
  Nyd weekenden.

  Med venlig hilsen, Katinka Raabymagle

  SvarSlet
  Svar
  1. Velkommen i min have og til blogland Katinka.

   Jeg hører til dem der slet ikk ekunne undvære årstidernes skiften og forskellighed.....jeg tror slet ikke jeg ville trives et sted hvor årstiderne bare lapper over hinanden uden mærkbare forskelle......det må være trist. Jeg elsker vinterhalvårets retrette og hulebyggeri sammen med haveblade og varmkakao - det er her næste års sæsons drømme skal drømmes ;0)

   Slet
  2. TAK!
   Og du har ret. Jeg arbejder også på lidt større begejstring for de kolde måneder, men synes forår og sommer bare så hurtigt forsvinder. Kan dog ikke undvære de klare efterårsdage, æblekage, kastanjer og raslende blade - eller vinterens rensende kulde - men må indrømme, at jeg bare synes det hele varer så lææænge og foråret er tusind år væk.
   Nu vil jeg gå i haven, blive mudret godt til, plukke æbler og huske på, at efteråret også har sin skønhed og berettigelse:0).
   Søndagshilsner fra Katinka

   Slet
 9. Sjovt Dorte jeg har haft det på samme måde og ikke kommet i rigtig i gang igen efter ferien... tja det kommer jo heldigvis igen og det glæder jeg mig til - velkommen tilbage til os begge :)

  Det er altså heller ikke farligt at holde en pause hvis man synes det bliver for meget eller for krævende :)

  Kram til dig

  SvarSlet

Hjertlig velkommen i min have. Jeg er utrolig glad for og taknemmelig over at du har lyst til at være med. Din kommentar kort som lang er meget velkommen ;0)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...