Min lille have er mit fitnesscenter - der er åbent 24-7 årets 365 dage. Altid med en mulighed for at få rørt havemusklerne . Velkommen til - jeg sætter stor pris på dit besøg og håber du føler dig hjemme her blandt havetrivialiteter og årstidsnormaler..... måske du endda får lyst til at plante en staude hos dig selv eller lægge en kommentar hos mig, det ville glæde mig meget - så: Carpe Rutila

GRIB SPADEN - Venlige have hilsener Dorthe alias: Frøken Solhat

lørdag den 8. september 2012

Frøkenhat......


......har heller ikke i år været nogen succes.....og jeg havde ellers sået mange  for jeg syntes det er en fantastisk smuk sommerblomst. Sidste år forsøgte jeg mig også og skuffelsen var stor da udbyttet blev noget nær nul
 
I år valgte jeg så efter gode råd at forspirre dem - det virkede - for der kom mange småplanter frem og glad blev de plantet ud i haven i starten af juni.......men så gik det galt. Sneglene holdt en lille midsommerfest og måske var sommeren også lidt for kold - i hvert fald er der kun nogle få stykkker tilbage.....men de er der trods alt.
 
Der er nogle der ikke er sprunget ud endnu......jeg krydser fingre for at det er nogle af de grønne der har overlevet.
 
Forude venter en dejlig septemberdag hvor der skal hygges og grilles i haven.......det er med at trække de gode dage ud og nyde dem :0)19 kommentarer:

 1. Jeg elsker frøkenhat, men den kan være lidt tricky. Den skal heller ikke stå alt for tørt har jeg erfaret. Mine er ikke blevet det store hit i år, men det skyldes nok, at jeg først fik plantet dem ud af forspiringspotterne i august ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. .....ja det må siges :0) Tørt er en mulig synder og dog har det jo regnet ret ofte.....måske er tredie gang lykkens gang så de skal da prøves igen til næste år :0)

   Slet
 2. Vi havde egentlig en god blomstring sidste år og i år har vi forspiret en blandet post med lidt ringe resultat. Dels har sneglene også smagt lidt på dem, og dels er de nok sat lidt for mørkt, så det er små blomster der er ved at komme frem nu.

  Ja, vi må nyde et par gode septemberdage mere.

  Knus

  SvarSlet
  Svar
  1. Sneglene har i hvert fald hold fest her. men vi må op på hesten og prøve igen ;0)

   De næste dage står bestemt i havens tegn :0)

   Slet
 3. Uha den øverste Frøkenhat er da bare for lækker :-D Sikke en skøn farve.
  Det kunne være jeg skulle prøve sådan nogle næste år. Det er nemlig en´af de blomster jeg endnu ikke har forsøgt mig med. Men så håber jeg ikke sneglene kommer og holder fest hos mig.
  Ærgerligt med dine blomster når du har lavet så stort et arbejde det alligevel er når man sår og prikler ud.
  Bedre held næste år :-D
  Ha´en dejlig dag, og husk at "suge" masser af god sensommer energi i dig til brug når efteråret og vinteren sætter ind.
  Knus fra Marianne, der på det nærmeste sidder på spring til at komme ud i haven ;-D

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det er ærgeligt og lidt skuffende.....men ind i mellem går det bare ikke efter planen :0)

   Du kan tro jeg suger til mig ;0)

   Slet
 4. Hej.
  Din Frøkenhat er meget smuk.
  Jeg var også på udkig efter de grønne, men frøene var desværre udsolgt.
  Håber du får blomst i dine - ville gerne se den blomstre.
  Dejlige billeder af dine skønne blomster.
  God lørdag til dig.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg var så heldig at bytte frø med en af mine norske bloggervenner.....så jeg fik nogle grønne.......så nu venter jeg spændt på om de næste er grønne ;0)

   Slet
 5. Jeg synes, de er svære, mine lykkedes ikke sidste år, så jeg prøvede ikke i år.
  Knus Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja åbenbart - det er lidt ærgeligt for de er super smukke og når de trives blomstrer de helt vildt så vaserne kan fyldes ;0)

   Slet
 6. Søren sår dem i køkkenhaven hvert eneste år, og de lykkes i reglen udmærket. Sidste år var blomsterne specielt store; men i grunden er de almindelige små blomster mindst lige så fine.Er det ikke, som om de har en guldrand inderst i blomsten.

  SvarSlet
  Svar
  1. Skønt det lykkes.....jeg må bare klø på endnu en gang. Angående guldrand så må jeg nok lige studere dem lidt nærmere ;0)

   Slet
 7. så fint navn på den da, Frøkenhatt :) Jeg har ikke riktig lykkes med mine før sjøl, har ikke helt plass og tolmodighet med å så sommerblomster inne... men gosj så fine de er når de blomstrer :D

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja de er nemllig fine.......lidt sommerblomster må der til selv om det heller ikke er dem jeg har flest af.....men der findes så mange skønne ;0)

   Slet
 8. Har været hos nogen, der havde de største flotteste zinnia i en stor krukke i et orangeri. Jeg stjæler ideen til næste år ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. ......i en krukke - jamen jeg tror sørme da lige jeg stjæler med Kristina. Det lyder som en plan.....måske det er varmen de har manglet :0)

   Slet
 9. Jeg må også sige at mine lykkedes bedst når de står i krukke, så måske man bare skal vente til de har en vis størrelse med at plante dem ud i haven. Skønne er de altså og supergode at tage ind i vaser.

  SvarSlet
  Svar
  1. Den med krukken vil jeg have in mente.......og så måske være noget mere tålmodig med udplantningen og så håbe på en VARM sommer næste år ;0)

   Slet

 10. Ambition has but one reward for all: A little power, a little transient fame; A grave to rest in, and a fading name photography

  SvarSlet

Hjertlig velkommen i min have. Jeg er utrolig glad for og taknemmelig over at du har lyst til at være med. Din kommentar kort som lang er meget velkommen ;0)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...