Min lille have er mit fitnesscenter - der er åbent 24-7 årets 365 dage. Altid med en mulighed for at få rørt havemusklerne . Velkommen til - jeg sætter stor pris på dit besøg og håber du føler dig hjemme her blandt havetrivialiteter og årstidsnormaler..... måske du endda får lyst til at plante en staude hos dig selv eller lægge en kommentar hos mig, det ville glæde mig meget - så: Carpe Rutila

GRIB SPADEN - Venlige have hilsener Dorthe alias: Frøken Solhat

fredag den 31. august 2012

Jeg drømmer om ....


.....en sammensætning og et blomsterflor som dette  som  jeg så i staudehaven på Egeskov slot i uge 32 i starten af august. Her stod Monarda hybrid "Croftway pink" i store tuer - side om side med Echinacea purpurea - et helt fantastisk og overdådigt syn.
 
I aftes sendte jeg en bestilling afsted til Staudefeen og med i kurven sneg sig den lyserøde Monarda "Fishes" som tidligere på året fik mit hjerte til at banke da jeg så den hos Signe. Jeg er sikker på at den er en god kombis til mine solhatte over i bedet bag ved tørrestativet.....jeg glæder mig  allerede til næste sommer.
To yderligere kombinationer fra staudehaven på Egeskov der vil være værd at indføre i haven er høstanemoner med de smukke riddersporer som overstander eller med de hvide spir der vist nok er en ærenpris.
 
Smukke sammensætninger var der mange af i Egeskovs mange haver - endnu en af de flotte kombinationer jeg vil forsøge at indrage i min lille have er inde fra Takslabyrinthen med den blå have og Piet Heins solur.  Her stod de smukke tidselkugler flot med en kraftig pink baggrund som kunne være Kattehale.
 

20 kommentarer:

 1. Bare jeg kunne have monarda i haven - de sætter et specielt præg på sensommerhaven. Desværre holder de sjældent mere end en enkelt sæson.

  SvarSlet
  Svar
  1. øv hvor ærgerligt Marie - jeg satser på et det bliver en trofast staude sammen med mine solhatte ;0)

   Slet
 2. Lækre bede og billeder og skønt med al den inspiration der kommer flyvende. Så er det bare med at komme igang med udførelsen, - men det er jo heller ingen sag, vel...!?

  Lige nu er det tiden hvor min hjerne går igang med at spekulerer over hvad var godt og hvad var mindre godt. Noget bliver allerede flyttet nu og faktisk er jeg på vej ud i haven, - så hyggehejsa fra mig!! :oD

  SvarSlet
  Svar
  1. Åh ja....inspiration er der meget af - så det er med at navigere rundt og tage lidt hist og lidt pist. Lige nu overvejer jeg at få lavet sådan et foder bræt du viste fra tantens have den anden dag - det er bare super flot ;0)

   Håber du fik et par gode timer derude i det dejlige vejr :0)

   Slet
 3. Du har en skøn have! Billedet fra Egeskov af høstanemoner med riddersporer og hvide ærenpris er vel nok smukt :O)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Madame ;0) Jeg må dog sige at ALLE billederne fra indlægget er fra Egeskov......men at de indgår i mine haveplaner for næste år ;0)

   Slet
 4. Det ser da også drømme dejligt ud. Fishes er i øvrigt skøn, så den kan du roligt glæde dig til :-)
  Knus Signe

  SvarSlet
  Svar
  1. Det gør jeg sørme også Signe - husker at have set den hos dig på et tidspunkt og skrev mig den bag øret ;0)

   Slet
 5. Høstanemonen med de hvide spir bagved ser så godt ud - det må være en af de lidt mørkere varianter af høstanemone så vidt jeg kan se. Min gamle "mormor-variant" er nærmest lyslilla.

  SvarSlet
  Svar
  1. Prøv evt. at se dette indlæg - der er et navn på en lidt mørkerevariant
   http://irishaven.blogspot.no/2011/08/plejebarn.html

   Slet
  2. Ja de er skønne......og din mormor variant blomstre iøvrig her nu søde Berit - den klump du havde med til mig sidste år har sat sig godt og skal nok udvikle sig de kommende år ;0)

   Jeg har selv et lille stykke af den lidt mørkere udgave også - og så købte jeg i sommer en smuk dobbelt lyserød........elsker høstanemonerne de er så elegante og trofaste her i efteråret ;0)

   Slet
  3. ...og tak for linket forresten ;0)

   Slet
 6. hej Dorthe.Ja! der er ikke noget at sige til hvis du drømmer om sådan et blomsterflor.De hvide ærenspris så jeg på Sofienholm.(se mit gamle indlæg)
  Det så helt eventyrligt ud.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja de er skønne de hvide spir - jeg skal afsted på planteskole i dag og hente en bestilling - måske jeg lige skulle se efter dem der ;0)

   Slet
 7. Hej
  Sådana rabatter drömmer jag också om.
  Ha en skön helg
  Annika

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak og i lige måde Annika.......drømmene har vi lov at ha´:0)

   Slet
 8. Her var det mange fine kombinasjoner! Personlig var det nok de to øverste bildene som var mine favoritter, så frodig og herlige farger :-) Skal huske dette når jeg senere får gjerdet rundt hagen på plass. Tror de hadde sett rikitg så fine ut i et bed foran gjerdet... Liker forresten bloggen og hagestilen din veldig godt! Er så mange flotte bilder, og jeg blir stadig inspirert av besøkene her. Tusen takk!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak til dig også Hildur - og velkommen. Det er skønt at besøge haver og parker - der er tilstadighed inspiration at hente :0)

   Slet
 9. Det forstår jeg godt, du drømmer om! dejligt!

  SvarSlet

Hjertlig velkommen i min have. Jeg er utrolig glad for og taknemmelig over at du har lyst til at være med. Din kommentar kort som lang er meget velkommen ;0)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...