Min lille have er mit fitnesscenter - der er åbent 24-7 årets 365 dage. Altid med en mulighed for at få rørt havemusklerne . Velkommen til - jeg sætter stor pris på dit besøg og håber du føler dig hjemme her blandt havetrivialiteter og årstidsnormaler..... måske du endda får lyst til at plante en staude hos dig selv eller lægge en kommentar hos mig, det ville glæde mig meget - så: Carpe Rutila

GRIB SPADEN - Venlige have hilsener Dorthe alias: Frøken Solhat

onsdag den 29. august 2012

Udebruser


Sidste penselstrøg blev som lovet sat i mandags - enderne på lægterne fik den sidste finish og nu står kabinen og  troner henne ved den hvide syren. Vi har bygget den op af 5 stolper med lægter i mellem og indgangen er bygget ud til en lille flisebelagt sti der var der i forvejen. Stien langs det gamle legehus.
 
Blåregnen som endelig blev plantet her for et et par uger siden, da Claus og Simon havde rejst kabinen er allerede begyndt at sno sine lange lianer rundt om lægterne......jeg håber den, modsat min tidligere blåregn overlever, for ih hvor jeg drømmer om at stå her inde - under en solvarm vandstråle og nyde synet af de smukke blå blomsterklasser.
 
 
(Nu skal jeg så lige sætte mig ind i hvordan blåregnen skal klippes - jeg mener at have læst at den skal klippes to gange om året for at fremprovokere blomstring.......er der nogen der ved besked er jeg modtagelig for gode råd :0)
Placeringen af "brusekabinen" betød så desværre lige at jeg/vi måtte flytte den ene ende af tørrestativet lidt for at det ikke skulle se for sammenpresset ud.....en halv meters penge måtte jeg give mig og så blev  jeg tilfreds med det samlede resultat Det er ikke sådan når man ikke har uanede mængder af kvadratmeter jord at boltre sig på.
 
Bunden i kabinen er dog ikke færdiggjort endnu - vi skal have gravet en hjemmeflikket faskine ned og fyldt den med små marksten omrullet af fiberdug til  at holde jord og blade ude af faskinen. Træflisen  skal males sort når den er tør -  den har nemlig været udsat for et par hæftige byger her på det sidste da jeg havde efterladt den på jorden og er derfor temlig våd.
 
Rundt om træflisen og den nedgravede faskine  overvejer jeg at få lagt piksten..........men det kommer hen ad vejen - og måske endda først til foråret - for det kniber lidt med tiden til det, nu hvor hverdagen har ramt familien.
Nu satser jeg  på indiansummer, så udebruseren
 kan tjene familien lidt endnu - inden hækken taber bladene :0)

26 kommentarer:

 1. Nej, hvor er den flot! SÅ stilfuld og som altid gennemført.
  Jeg håber på mange varme brusebads dage til jer alle. :))
  KH
  Ulla

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak .....det håber vi så sandelig også søde Ulla - du kommer bare over og tager den i øjesyn ;0)

   Slet
 2. Gå glad i bad, talala... :-)
  Hvor er den altså blevet fin din nye bruser. Jeg håber, at din blåregn klarer sig, for ellers bliver der da ikke meget privatliv i kabinen ;-)
  Jeg ved desværre intet om beskæring af blåregn, men mon ikke der er andre kloge havenisser, der kan byde ind.
  Hav en skøn aften!
  Knus Signe

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak ....og jeg får helt lyst at nynne med ;0) Privatliv skal der nok blive - jeg har bestilt en tobakspibeplante og en hvid akebia hos min lokale plante pusher til at plante derhenne også.... så hvis alt går vel så er jeg sikret et grønt forhæng det meste af sæsonnen ;0)

   Slet
 3. Hej Dorthe.Sikken en flot udebruser i har fået lavet.Den får i helt sikker
  rigtig glæde af.Kan desværre heller ikke hjælpe med hensyn til blåregnen.
  god aften Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak.......er sikker på den bliver et hot hit her på matriklen når vejret ellers arter sig - og det ser jo lovende ud de næste par dage ;0)

   Slet
 4. Hold da K... hvor ser det godt ud !
  Jeg drømmer stadig om min baderum, men det bliver nok først til næste år.

  SvarSlet
  Svar
  1. .....tusind tak søde Karina.....jeg er også glad for den og jeg er jo inspiret af alle de smukke rumdelere/espalieer du har i din gårdhave;0)

   Slet
 5. Flot flot, jeg kan desværre heller ikke hjælpe.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak Lisbeth.....havde ellers sat min lid til alle I gode plantenørder ;0)

   Slet
 6. Super flot, en ren nydelse ;o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det tror jeg på det bliver Heidi.....både for ungerne og mig selv :0)

   Slet
 7. Ej, hvor sejt! Og fint at knægten prøve"står" i den. I dag ehr til morgen, behøvede i overhovedet ikke at tænde for hanerne. Der klarede de det oppe fra den store omstillingscentral. ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. .....han har travlt med at holde vatterpasset den gode Simon ;0) Vi har også haft en enkelt hæftig byge men nu er det det skønneste vejr igen :0)

   Slet
 8. Meget flot lavet, og på en hed sommerdag skal den nok gøre god gavn ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Tim.......det er jeg overbevist om....ungernes legekammerater er også begejstret ;0)

   Slet
 9. He he, nå der skal trods alt være blade på hækken.. jamen så vil jeg da også krydse fingre for en indian summer - vi kunne nu også godt bruge en portion varme mere til at ruste os bedre til vinteren..
  Blåregn - pas... jeg har flyttet mine, og det har taget et par år, før de kom igang igen. De har stadig ikke blomstret og fryser hårdt tilbage hvert år.. opgiver dem snart!!

  SvarSlet
  Svar
  1. Bare en smule Tulle - vores nabo har køkkenvindue lige ud til kabinen og frit udsyn når bladene er væk ;0)

   Lyder trist og en smule illevarslende med blåregnen - krydser fingre for at den klare sig igennem en forhåbentlig lidt mild vinter ;0)

   Slet
 10. Hvor er det blevet flot - det bliver skønt at stå i en solvarm vandstråle og nyde synet af din blomstrende blåregn :o)

  SvarSlet
 11. Her lidt som du måske kan bruge.
  http://www.havenyt.dk/spoergsmaal/buske_og_traeer/beskaering/11439.html

  SvarSlet
  Svar
  1. ....helt fantastisk og tak for ulejligheden Susanne ;0)

   Slet
 12. Hej, det ser virkelig godt ud. Kan du ikke lægge nogle billeder op fra i år af havebruseren, jeg er spændt på at se, hvordan slutresultatet er blevet? Og hvordan har du i grunden lavet vandtilførslen?

  SvarSlet
 13. Jeg ved medstemmende rose for det flotte resultat. Jeg pønser på at lave noget lignende, hvor har du købt træflisen? om man må være så fræk.

  SvarSlet

Hjertlig velkommen i min have. Jeg er utrolig glad for og taknemmelig over at du har lyst til at være med. Din kommentar kort som lang er meget velkommen ;0)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...