Min lille have er mit fitnesscenter - der er åbent 24-7 årets 365 dage. Altid med en mulighed for at få rørt havemusklerne . Velkommen til - jeg sætter stor pris på dit besøg og håber du føler dig hjemme her blandt havetrivialiteter og årstidsnormaler..... måske du endda får lyst til at plante en staude hos dig selv eller lægge en kommentar hos mig, det ville glæde mig meget - så: Carpe Rutila

GRIB SPADEN - Venlige have hilsener Dorthe alias: Frøken Solhat

fredag den 24. august 2012

Denne smukke sommerblomst........


.......hedder Timeviser eller Hibiscus trionum. Jeg havde aldrig set den eller hørt om den, før jeg sidste år var til blogtræf i LIFE-haverne i København. Her stod denne middelhavs blomst og fyldte godt i et af bedene og vi var et par stykker der beundrede den meget. Den er som det tydeligt fremgår i familie med Hibiscus.
 
Den har nogle fantastisk smukke  cremehvide blomster med  en helt mørk bordeaux midte. På engelsk hedder den "good-night-at-noon" da den angiveligt kun  skulle blomstre mellem 8 og 12 hvor efter dagens blomster lukker sig.
 
Tidspunktet holder ikke helt stik hos mig, men vi har jo også sommertid ;0) Det er dog rigtigt at det er godt at være hjemme hvis man skal nå at se blomsterne da hver enkelt har en kort levetid.

Gitte viste nogle fantastiske billeder af  sin Timeviser  for nogle dage siden.


 

_____________________________________________________________________

Billederne herunder er fra LIFE-haverne sidste år i september.....og jeg siger ikke noget om hvor min frøkapsel kommer fra ;0)


12 kommentarer:

 1. Ja, den er vel nok smuk, Dorthe. Jeg kender den heller ikke. Må overveje den til næste år. Har selv lige lavet et indlæg om de mange sommerblomster, jeg har i min have lige nu.

  God weekend :-)

  Kh. marlene

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det er den Marlene - kigger forbi ved lejlighed ;0) Er lidt hårdt spændt for i disse dage så tiden går til andre aktiviteter ;0)

   Slet
 2. Beautiful flowers, fantastic colours. I am greeting

  SvarSlet
 3. Søde Solhat. Har postet dit indlæg i e FB-gruppe, der har diskuteret Timeviser. Og er kommet til at sige, at jeg synes din side er fabelagtig. Håber det er ok!

  SvarSlet
  Svar
  1. Jamen Marianne - fabelagtig er måske et stort ord.......

   Slet
 4. Fyyyy det gør man da ikke :)))))). eller gør man. Smuk er den.
  Kh. Margrethe.

  SvarSlet
  Svar
  1. Gør hvad???? Jeg ved virkelig ikke hvad du snakker om :0)

   Slet
 5. Ja den er rigtig sød, jeg behøver heldigvis ikke at komme til at tage en kapsel, har fået lovning på frø fra Gitte H :o)
  Knus Lisbeth

  SvarSlet
 6. Bestemt en smuksak, og et forsøg værd næste år hos mig. Denne har du så husket at vande til tiden, kan jeg forstå...

  SvarSlet
  Svar
  1. næh egentlig ikke.....men et par af planterne ville ikke bare sådan lige opgive ævrede ;0)

   Slet

Hjertlig velkommen i min have. Jeg er utrolig glad for og taknemmelig over at du har lyst til at være med. Din kommentar kort som lang er meget velkommen ;0)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...