Min lille have er mit fitnesscenter - der er åbent 24-7 årets 365 dage. Altid med en mulighed for at få rørt havemusklerne . Velkommen til - jeg sætter stor pris på dit besøg og håber du føler dig hjemme her blandt havetrivialiteter og årstidsnormaler..... måske du endda får lyst til at plante en staude hos dig selv eller lægge en kommentar hos mig, det ville glæde mig meget - så: Carpe Rutila

GRIB SPADEN - Venlige have hilsener Dorthe alias: Frøken Solhat

fredag den 24. august 2012

Èn enkelt plante...........


.........var hvad heldet kunne bære da jeg såede en pose Scabiose frø i foråret.......ikke mange kan man sige - men den ene der kom ud af det er da helt fantastisk smuk. Nu står denne "helt alene i verden Scabiosa" henne ved min "Green jewel" og det er i grunden ikke noget dårligt match.
 
Faktisk må jeg nok blankt erkende at jeg ikke har været særlig heldig med mine frøplanter i år........nok fik jeg sået en del da det var tid, men undervejs fik jeg sløset lidt med vand, omsorg og kærlig pleje - så mange af dem enten er gået ud eller er blevet nogle små pistlinge der ikke er værd at skrive hjem om. Tror mine tanker og energi blev brugt på vores nye udestue og opgravning af haven - men næste år skal det være anerledes ;0)

15 kommentarer:

 1. Ja, en enkelt plante var jo ikke meget, men neej hvor er den smuk! Og et rigtig godt match med din solhat.. :)

  Hav en dejlig weekend.. :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak og i lige måde.......jeg kan jo håbe på en fordobling næste år ;0)

   Slet
 2. Selv om den er ene, er den meget yndig :-)

  Jeg fik sået rigtig mange frøplanter, og noget er gået godt, men generelt havde jeg for mange planter, så det kneb også med tiden til omsorg hos mig. Jeg har stadig potter stående med sommerblomster, som endnu ikke er plantet ud. Det bliver de så nok ikke ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det syntes jeg - og så har den jo den helt rigtige farve ;0) jeg har også potter stående endnu....SUK ;0)

   Slet
 3. Denne var virkelig fin. Lurer på om det går an å så Scabiosa fra frø?

  Ønsker deg en fin dag! Klem

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak og i lige måde Vivi. Det håber jeg da virkelig - det er i hvertfald det jeg har gjort ;0)

   Slet
 4. Den er rigtig, rigtig sød den lille scabiose, så jeg syntes da bare du skal være glad for den du fik. Den vokser sig jo også kraftig. :o)
  Jeg såede lysegul scabiose og fik vist 3-4 planter ud af det, som også lige er begyndt at blomstre. Det er da hyggeligt at så sine egne planter, men jeg har også lært noget om begrænsningens kunst i det tidlige forår... ;o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Begrænsningens kunst er virkelig svær når man bliver bombarderet med frøkataloger med fristelser i uanede mængder ;0)

   Lysegul lyder faktisk også lækker ;0) og ja der er ikke noget som planter af egen avl eller med en god historie ;0)

   Slet
 5. Det er jo ikke altid at ens gode hensigter slår til. Scabiosen er meget fin, synes jeg. Så kan du altid henholde dig til at "the garden will be even much nicer next year" som de siger i England.

  Ha' en skøn fredag. knus

  SvarSlet
  Svar
  1. *SMILER* - det vil jeg gøre Ulla ;0)

   Slet
 6. Så nydelig rosafarge det var på din Scabiosa, og flott selskap til Echinacea Green Jewel! Jeg har heller ikke vært så heldig med hverken staudesådden eller sommerblomstsådden i år, men noe har jeg da fått til. Og om alt skulle slått til, ville jeg hatt problemer med å få plassert alt :) Da får vi håpe på bedre lykke til neste år (og kanskje så litt mindre?)
  Ønsker deg en fin helg!

  SvarSlet
  Svar
  1. ....ja småplanter kan man hurtig få mange af - og nænner vi at smide dem ud??? Nej vel ;0)

   Slet
 7. hej Dorthe.Ja! smuk er den da,men ærgeligt at der ikke blev flere ud af frøene.
  Det var også første gang at jeg prøvede at så selv.Fik gode resultater
  kæmpeverbena-lathyrus og stedmoder.Men det var også et stort arbejde
  at prikle dem ud.Bedre held næste år.Knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak......jeg må nok selv bære skylden for det - desværre fik jeg ikke vandet godt nok og plantet om i tide :0)

   Slet
 8. Du har været heldig med den ene, og hvor er den fin. Og ja, den passer perfekt med Green Jewel - men hvad gør næsten ikke det? Den er den fineste Echinacea efter min mening.

  Kh. Marlene

  SvarSlet

Hjertlig velkommen i min have. Jeg er utrolig glad for og taknemmelig over at du har lyst til at være med. Din kommentar kort som lang er meget velkommen ;0)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...