Min lille have er mit fitnesscenter - der er åbent 24-7 årets 365 dage. Altid med en mulighed for at få rørt havemusklerne . Velkommen til - jeg sætter stor pris på dit besøg og håber du føler dig hjemme her blandt havetrivialiteter og årstidsnormaler..... måske du endda får lyst til at plante en staude hos dig selv eller lægge en kommentar hos mig, det ville glæde mig meget - så: Carpe Rutila

GRIB SPADEN - Venlige have hilsener Dorthe alias: Frøken Solhat

tirsdag den 14. august 2012

De "ukurante"......


.....altså de farver der ellers ikke ses ofte i min have, må nok siges at være orange og gul.

Farveholdningen er jo ellers overvejende lyserød, lilla og hvid, men hist og her hen over året er der alligevel nogle uundværlige i de mere flammende farver der gør glad og tvinger smilet frem når de lyser op i sommervarmen.

Her er det en orange nellikerod jeg lige har fået af en bekendt der alligevel skulle grave op - den står her smukt sammen med den smukke hvidstribede græs "Overdam".

Den gule jordskok stod i haven da vi overtog  og her den står der endnu på sammested halvvejs indeunder syrenen......den gør glad.

....og så er der selvfølgelig de orange røde solhatte........lige nu er det Hot Summer der er sprunget ud - den er skøn orange når den springer ud og bliver så med dagnene mere og mere flammende rødorange......virkelig en smuk solhat til flammebedet hvis man har et sådant.
16 kommentarer:

 1. Det var ju en väldigt fin samling blomster du visar upp idag (också). Visst är det tur, att man "hist og her hen over året" blir lite klokare!!! ;-)

  Ha det gott!
  /Ruben

  SvarSlet
  Svar
  1. *SMILER* - Ruben vi lære jo heldigis nyt hele tiden og det er skønt med gode råd - tak for det ;0)

   Slet
 2. Ja de orange farver er så smukke, kan slet slet ikke undvære dem :)

  Nogen hvisker også at det er det nye sorte... ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. ......ja måske - men de bliver nu aldrig de nye lyserøde her ;0)

   Slet
 3. Jeg elsker solnedgangsfarverne. De er på en eller anden måde lidt mere spændende at lege med for tiden end det sædvanlige lyserøde, som vi ofte har tendens til at vælge.
  Alle burde have bare et lille bed med disse farver, for de gør altså et eller andet ved os. Noget godt :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja de er smukke....ingen tvivl om det - jeg kan bare mærke at jeg ikke skalomringes af dem......men et lille bed ville være helt fint ;0)

   Slet
 4. Hej Dorthe.Jeg er også mest til rosa-blå-lilla og hvid.Men har som du også lidt
  gul og orange.Vil samle dem i et lille flammebed.Har nillekerod.
  Skøn solhat.Rigtig god dag Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. ....ja lidt af det hele er godt også for variationens skyld :0)

   Slet
 5. Dine Nellikerod og orange solhatte er skønne og sammen med de varme gule er mit humør nu i top!
  Smuk dag ønskes du ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak og lige over - og med det vejr vi har kan humørbarometeret da kun stige til uanede grader ;0)

   Slet
 6. Kære Dorthe, eller som det retteligt må være på denne tid at sæsonen Frøken Solhat, sikke skønne de er alle dine Echinacea, nu har jeg kigget lidt efter at være kommet hjem fra ferie. Sikke travlt du har haft på bloggen, mere end et indlæg pr dag, tror du er bedre end jeg til at få inspiration. Det er i hvert fald fornøjeligt at kigge ind i din have hver gang.
  Kærligst
  Henrik

  SvarSlet
 7. Søde Henrik ......tak for de pæne ord ;0)

  Med den vejr jeg har haft hængede omkring mig her hjemme løbet af sommeren har der været rigtig god tid til at blogge........til gengæld kniber det lidt nu hvor sommeren er kommet ;0)

  SvarSlet
 8. Nøj, Dorte, den solhat er da.... fuldstændig til at falde i svime over!

  Jeg har også en del "skæve" planter i min have. Har besluttet mig for at skille mig af med den del af dem for at få det værste Orange ud. Men - hi hi - så kom jeg til at købe nogle Montebretia forleden. Og jeg nyyyyder dem sådan.

  Ja, vi er ikke lette at blive "kloge" på. (Heldigvis!)

  SvarSlet
  Svar
  1. ........åh Montbretia....de er bare skønne - min bedstemor havde dem i metervis i lange rækker i køkkenhaven........et helt fantastisk syn - og det bedste af det hele - jeg måtte plukke af dem :0)

   Slet

Hjertlig velkommen i min have. Jeg er utrolig glad for og taknemmelig over at du har lyst til at være med. Din kommentar kort som lang er meget velkommen ;0)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...