Min lille have er mit fitnesscenter - der er åbent 24-7 årets 365 dage. Altid med en mulighed for at få rørt havemusklerne . Velkommen til - jeg sætter stor pris på dit besøg og håber du føler dig hjemme her blandt havetrivialiteter og årstidsnormaler..... måske du endda får lyst til at plante en staude hos dig selv eller lægge en kommentar hos mig, det ville glæde mig meget - så: Carpe Rutila

GRIB SPADEN - Venlige have hilsener Dorthe alias: Frøken Solhat

torsdag den 30. august 2012

Coconut Lime og et par hvide momenter


Denne helt fantastisk smukke hvid og limefarvede, dobbelte solhat sneg sig med hjem i kurven fra plantemarkedet i Kolding, grundlovsdag. Jeg har ventet i spænding på at den skulle springe ud  da jeg af en eller anden grund mistede navneskiltet på turen.....og huske det kunne jeg altså ikke. Jeg købte den hos Staudefeen og med Marlenes hjælp tror jeg at jeg må konkluderer at det er en "Coconut lime".
 
Den eneste hage ved denne solhat er at jeg kun fik én med hjem - for hvor vil jeg gerne lynhurtigt have en hel koloni af denne smukke Echinacea purpurea "Coconut Lime" - den er super smuk og jeg er helt solgt.........så derfor har jeg været inde og klikke lidt hos Staudefeen og jeg glæder mig nu til at modtage post  fra Marlene ;0) 


 

 
Liatris Spicata "Alba" står som hvide fakler i staudebedet.
 

Kaiu som jeg købte sidste år brillierer med en fantastisk blomstring.
 
 
.............der skulle have været flere hvide momenter med i indlægget - men blogger driller mig lige nu og nægter at oploade flere billeder så de må vente........hrmpffff :0(
 24 kommentarer:

 1. 'Coconut Lime' är en av de allra vackraste echinaseorna, så du gör rätt som satsar på den! Man kan ju också föröka genom frösådd (om man är tålmodig). Jag är inte säker, kanske det inte går att fröså ALLA echinaceor.

  Ha det gott!
  /Ruben

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja den er da bare super smuk Ruben og hvorfor jeg ikk ehar haft den før er en gåde :0) Jeg er tålmodigog har da også sået nogle af mine echinacea selv......de almindelige purpurea og pallida - men de dobbelte er desværre ofte hybrider og derfor oftes sterile.

   Slet
 2. Så nydelig din Coconut Lime er! Håper du får tak i flere da :) Solhatter får vi aldri for mange av i hagen. Jeg er blitt bitt av solhatt-dillen, og er hardt angrepet. I fjor kjøpte jeg frø på Ebay, fire forkjellige, og alle spirte! Jeg har også kjøpt et par-tre eksemplar! De er bare så flotte alle sammen!
  Det er mange som har problemer med å laste opp bilder til blogspot, men håper da virkelig at dette er et forbigående problem!
  Ønsker deg en fin helg!

  SvarSlet
  Svar
  1. Der var en enkelt tilbage hos Staudefeen - så den købte jeg prompte....sammen med et par andre ;0)

   Godt at høre at det ikke kun er mig - så håber jeg det er et midlertidigt problem og snarest er rettet op ;0)

   Slet
  2. Jeg sender en ekstra med til dig som gave ;-) Bemærk at disse planter er i 1L potter - den, du købte i Geografisk Have, var i en 2L potte (og var dyrere) ;-)

   Kh. Marlene

   Slet
  3. Det er da alt for meget af det gode - du ved jeg havde intentioner om at besøge dig i år - og ferien gik da også til fyn men med en pakket bil og tre unger der havde andre ønsker måtte jeg igen spring over - desværre :0)

   Knus Dorthe

   Slet
  4. Det må blive en anden god gang så ;-)

   Slet
 3. Søde Dorthe
  Hvor er det nogle lækre billeder af dine skønheder, synd at du ikke kunne oploade feler. Jeg må medgive at den Coconut Lime er virkelig skøn, jeg er ellers ikke så meget til de dobbelte og underlig buskede solhatte, men jeg er spændt på at se udviklingen på denne.
  Kaiu er også meget smuk:o)
  Knus

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak søde Lisbeth....men den gik desværre ikke - blogger protesterede !!!!! Kaiu er fantastisk lille og undseelig......og super smuk :0)

   Slet
 4. Rigtig gode billeder af dine skønne blomster.
  Tak for kigget.
  Ha´ en dejlig aften.

  SvarSlet
 5. Kære Dorthe,

  tak for din bestilling - jeg sender på mandag :-) 'Coconut Lime' er også en af mine yndlinge - den blomstrer længe, og så er den vital og breder sig ganske hurtigt, hvilket de nye hybrider ellers ikke er kendt for.

  Smukke billeder du viser :-)

  Tak for henvisningen ;-)

  Kh. Marlene

  SvarSlet
  Svar
  1. Det lyder super godt Marlene - jeg ville jo gerne have haft én mere af Coconut men kunne se jeg ramte "loftet" og at der ikke var flere tilbage :0) Men så var det godt der var andre fristelser :0)

   Slet
 6. Den er meget meget fin din nye solhat - jeg forstå godt du har bestilt flere af den !
  Den kunne jeg også godt fristes til at indføre i min have.
  Have hilsen
  Anita

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja jeg måtte lige have den sidste - så kan den forhåbentlig danne et godt rodnet så der bliver en super blomstring næste år :0)

   Slet
 7. Hvor er 'Coconut Lime' smuk. Jeg er blevet meget fristet, godt at du har ryddet lageret hos Marlene :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. *SMILER*.....ja den er smuk - og jeg er sikker på den findes andet steds også ;0)

   Slet
 8. Kan godt forstå, at du er blevet glad for den solhat og måtte have flere. Den er rigtig smuk.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja jeg faldt i hvert faldt pladask - velkommen og nu må jeg lige finde tid til at kigge forbi :0)

   Slet
 9. Godaften Dorthe.Sikke en skønhed du der har fået.Kan godt forstå at du
  vil have flere af dem.Det er smadder irriterende når den
  teknik ikke virker-sker også for mig.K/H Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Godmorgen Jette :0) Ja den er smuk ikke :0) Satser på at teknikken vil igen.....jeg vil ihvert fald lige prøve om lidt :0)

   Slet
 10. Uha, den er fin. Jeg er på en eller anden måde blevet bidt af de der solhatte og må klart have den store indkøbskurv frem hos Marlene. Men tror nu lige jeg må vente til foråret, for "en eller anden" skal lige have gravet sig i gennem et større bed som skal omlægges og fyldes med nyt - bl.a. en masse purpursolhatte. Kaiu kunne vist også godt friste en svag havesjæl som mig...........puha, det er dyrt at besøge din blog. :o)
  Mange hilsner

  Trine

  SvarSlet
  Svar
  1. Der er ikke andet for end at få den der "nogen" til at gribe spaden - for er man først ramt af solhattene så er det en livslang forelskelse ;0)

   Slet
 11. Oh ja solhatte feber det er noget værre noget. Kaiu er lige kommet ind i min have , har bestilt 3 forskellige af de klokkeblomstrende clematiser. Til at kravle på mine nye rosenbuer, sammen med roser..

  SvarSlet

Hjertlig velkommen i min have. Jeg er utrolig glad for og taknemmelig over at du har lyst til at være med. Din kommentar kort som lang er meget velkommen ;0)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...