Min lille have er mit fitnesscenter - der er åbent 24-7 årets 365 dage. Altid med en mulighed for at få rørt havemusklerne . Velkommen til - jeg sætter stor pris på dit besøg og håber du føler dig hjemme her blandt havetrivialiteter og årstidsnormaler..... måske du endda får lyst til at plante en staude hos dig selv eller lægge en kommentar hos mig, det ville glæde mig meget - så: Carpe Rutila

GRIB SPADEN - Venlige have hilsener Dorthe alias: Frøken Solhat

tirsdag den 9. august 2011

LaVendelbo

Lige siden min gode blogven Henrik delte dette link med os i vinter har jeg drømt om at besøge LaVendelbo en varm sommerdag med høj blå himmel.

LaVendelbo er efter sigende verdens nordligste Lavendelfarm og tilmed også Danmarks eneste af slagsen.

Nu skulle det så være.......en varm sommerdag blev det dog ikke til, men en ganske pæn almindelig dansk sommerdag med vekslende skydække, sol i perioder og 18-20 grader var hvad vi blev budt.

Vi satte kursen mod Nordjylland nærmere bestemt Stagsted ved Hjallerup, kun 2 km. fra den nordjyske motorvej, så det var ingen sag at finde. Skiltningen var god og vi var slet ikke i tvivl da vi ud ad markvejen pludselig blev mødt af at fantastisk syn af omkring 16.000 lavendler fordelt på to små marker.

Duften var drømmende dejlig........eftersom høsten af de mange lavendler var påbegyndt. Det må være meget beroligende at bo i disse Provence lignende omgivelser både når man tænker på det smukke syn og den gennemgribende lavendelduft.

Selv ungerne var betaget - og dette er ikke så lidt da de normalt vis godt kan syntes at moderens hang til haver, parker og lign. godt kan tage overhånd.
Butikken i den ene længe på gården bød indenfor i hyggelig landlig atmosfære, med gammelt nips smukt interiør og lavendelduftende sæber, cremer, shampoo, lavendelposer, tøj, tørklæder og meget mere. Alt hvad  lavendelelsker kunne forestille sig. Mange af produkterne producerer de selv.


Som det ses på billedet ovenover er høsten på markerne i fuld gang og i drivhuset omme i lavendelhaven står nye lavendelplanter og vokser til, så de kan bliver solgt i butikken og på nettet. Alt i alt 40 forskellige sorter fordelt over hele lavendel farve-skalaen og over hvid og lyserød. Ikke alle sorter er dog til salg men udbudet er så stort at det næsten er svært at vælge.......men det endte dog med en beslutning og 4 planter af samme sort røg med hjem i kurven.Hvis I på et tidspunkt er på de kanter så snyd ikke jer selv for oplevelsen - men måske skal I vælge at besøge gården lidt tidligere end vi gjorde - måske i starten af juli inden høsten startere - så må synet være endnu mere betagende end nu i august.

Nu drømmer jeg bare om en solsikkemark a la france i Danmark :0) Nogen der ved om de findes her hjemme?????

18 kommentarer:

 1. Tak for oplysningen ;) det lavendlen sted kunne være meget interessant at besøge :) fortsat go' dag

  SvarSlet
 2. Uha det ser spændende ud...tak for at dele..mon ikke der kan aflægges besøg der næste sommer..det må være vidunderligt at stå det og dufte....mmmm elsker lavendler ;)
  Og du siger til hvis du finder solsikkerne...det kunne da være spændende:):):)

  Knus og kram herfra

  SvarSlet
 3. Härligt att de satsat på lavendelodling med lavendelprodukter precis som söderöver. Tänk att ha ett eget litet Provence...

  Kram Anna Vattenkanna

  SvarSlet
 4. Wow, hvor imponerende! Så fik du oplevet alle lavendlerne. Det minder mig om markerne i Frankring. Jeg kan huske at synet var helt overvældende og duften fantastisk. :))

  SvarSlet
 5. Jeg har aldrig hørt om stedet, men det skal da vist på besøgslisten til næste sommer. Det er vel næsten for sent i år hvis de har høstet.
  Jeg kender ikke til lignende steder med solsikker, men sikke et syn, hvem der bare havde plads til en lille solsikkemark :-)
  Mange hilsner Mette

  SvarSlet
 6. Suk - det ser helt henrivende ud. Det minder mig om vores ferier i Provence, hvor de store lavendelmarker kan opleves langt op i bjergene. Og duften er fantastisk.

  Så sent som i går tænkte jeg på (igen), at NU skulle jeg altså have lavendler, men jeg har endnu ikke fundet ud af, hvor de skal sættes, og i hvilken sammenhæng de skal bruges.

  Solsikkemark - ja, det er typisk fransk. Vi havde vores egen lille solsikkemark for et par år siden, men ellers kan jeg ikke lige komme i tanke om, hvor i Danmark man kan opleve dem.

  Tak for et dejligt indlæg - jeg skal helt sikkert have besøgt Lavendelbo.

  Kh. Marlene

  SvarSlet
 7. Hej Frøken Solhat.

  Det ser jo berusende ud, jeg har allerede hjemve efter det Frankrig jeg forlod i sidste uge. Jeg kan sige at når de høster oppe i baglandet 50 km fra kysten hvor vi bor om sommeren, så kan man vågne op til en duft af lavendel allevegne (Der skal dog være Mistral for at bære duften så langt). Det er himmelsk at spise mogenmad sådan en morgen på terrassen.

  SvarSlet
 8. Så tæt på og alligevel har jeg aldrig set det ;-)

  SvarSlet
 9. Nej - nej - nej....!! Så er jeg måske kørt lige forbi i sidste uge, hvorfor gør man ikke sit research ordentligt!!?? :o/
  Men skønt ser det ud og den er fluks skrevet på besøgslisten, så tak for tippet :o)

  SvarSlet
 10. Kære Dorthe. Hvor ser det dog dejligt og imponerende ud og det må have været overvældende at dufte til:) Jeg har jo som du ved også gæstet nordjylland i sidste uge og da var flere bønder begyndt at køre gylle ud. Det var da heldigt at ungerne var glade for oplevelsen, der må gerne være oplevelser for alle i familien, men som du også skriver på min blog så kommer der en tid hvor du kan suse rundt og se alle de haver du lyster - dine børns barndom varer ikke evigt og man skal nyde ferierne sammen.
  Jeg kender ikke til en solsikkemark i danmark - måske skal vi til Provence for at se en og det ville heller ikke være dårligt:o)

  SvarSlet
 11. Jag blir helt betagen. Så vackert.
  Dit skulle jag vilja åka.

  SvarSlet
 12. Et smukt sted.
  Så mange Lavendler på et sted. Det må have været noget af en dejlig oplevelse.
  Tak for rundvisningen.

  SvarSlet
 13. Tim.....det kan jeg godt forstå du får lyst til. Smukt syn.

  -----

  Du kan tro duften var vidunderlig....Elfipige :0) - og skulle jeg finde nogle solsikker så skal jeg nok give lyd :0)

  -----

  Anna.....ja det er fantastisk....markerne er selvfølgelig ikke så store som de franske, men det er jo et særsyn i Danmark så man benoves :0)

  -----

  Jeps Ulla, denne gang lykkedes det....ingen pludselig opstået koncert på stranden ved Blokhus kom i vejen:0)

  Godt vi stadig har ferie og selv råder over tiden.....endnu.

  Nu skal du snart komme over og se mit nye køkken :0)

  -----

  Anne-Mette......de har kke høstet det hele, men selvfølgelig vil synet være smukkere lidt tidligere på sæsonen end nu.......jeg kan kun anbefale at tage en afstikker fra motorvejen og kigge ind.

  -----

  Marlene - jeg kunne slet ikke undvære lavendler....dog har jeg flest ude foran huset og ikke så meget inde i haven i staudebedene......men nu vil jeg have nogen ved terassen også :0)

  Ja synet var fantastisk og jeg kan kun anbefale at du svinger ind forbi ved lejlighed :0)

  -----

  Henrik......tak for tippet - det var et godt et af slgsen:0)
  Kan godt forstå du længes....det er jo en helt anden verden i det sydfranske ;0)

  Nu har "din" lavendel fået lidt selskab inde i haven. Godt nok ikke samme sort men samme art - det blev til Fragant Memories.......faldt lidt for navnet og de lange slanke grålige blade.

  -----

  Lene *SMILER* det er ofte perlerne i ens egen baghave man ikke anede eksisterede........men du må kigge forbi....

  -----

  Fru Friis......du må forbi igen du skønne kvinde :0) Tog nogle billeder et andet sted med tanke på dig - men mere om det en anden
  dag ;0)

  -----

  Sødeste Lisbeth....så er lavendelduften noget mere flaterende ;0)

  Du har ret.....der skal nok kommer en tid hvor jeg kan få min lyst styret - men hvor det kribler hver gang vi kører forbi et skilt til endnu en have attraction :0)

  ..........jeg har pakket - hvornår tager vi afsted ;0)

  -----

  Flittige Lisa........du skal bare hoppe på færgen i Göteborg.....når du så kommer til Frederikshavn tager du motorvejen syd over - så drejer du af ved frakørsel 16 - så er der kun 2 km *SMILER*

  ....fortsætter du så en times tid længere syd på - ja så giver jeg et glas koldt på terrassen :0)

  SvarSlet
 14. Landbohaven.......velkommen her i min lille have :o)

  Det var et meget flot sted......havde slet ikke drømt om så mange lavendler kunne være samlet det samme sted i Danmark.

  SvarSlet
 15. uuuuh, der ser godt nok skønt ud! Man kan næsten dufte dem gennem skærmen.. aaaahhhh.

  SvarSlet
 16. Så härligt dit hade jag gärna velat åka, jag bara älskar lavendel nog som du älskar solhattar, fast jag tycker om dom med....hihih

  Kram Anna

  SvarSlet
 17. Helt klart en skøn lille perle. Var selv på besøg for en månedstid siden - og så det hele i fuldt flor. Super flot - og duften..Uuhmmm :-)

  SvarSlet
 18. Annette - det var næsten berusende :0)

  -----

  Anna - ja solhattene kommer i skarp konkurrence når der findes så mange forskellige lavendler ;0)

  -----

  Skt. Helena......ja det var fantastisk - du må have været der mens det var endnu smukkere :0)

  SvarSlet

Hjertlig velkommen i min have. Jeg er utrolig glad for og taknemmelig over at du har lyst til at være med. Din kommentar kort som lang er meget velkommen ;0)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...