Min lille have er mit fitnesscenter - der er åbent 24-7 årets 365 dage. Altid med en mulighed for at få rørt havemusklerne . Velkommen til - jeg sætter stor pris på dit besøg og håber du føler dig hjemme her blandt havetrivialiteter og årstidsnormaler..... måske du endda får lyst til at plante en staude hos dig selv eller lægge en kommentar hos mig, det ville glæde mig meget - så: Carpe Rutila

GRIB SPADEN - Venlige have hilsener Dorthe alias: Frøken Solhat

tirsdag den 31. maj 2011

Bonderoserne.....

 
Denne hvide bonderose/ Paeonia officinalis "Alba Plena" forma "Hennie" købte jeg sidste år og i modsætning til den rent hvide "Alba Plena" har den et smukt lyserødt skær på de ydre kronblade når knoppen springer ud. Det lyserøde falmer dog efter et par dage og blomsten bliver mere hvid. Her er den desværre allerede falmet lidt, men det lyserøde anes stadig. 


 
 ....eller Paeonia officinalis står nu i fuldt flor her hos mig......jeg elsker denne lille appetizer på hvad der er i vente om få dage, når silkepæonerne/Paeonia lactiflora begynder deres helt uforlignelige junibal. Ballet starter med sikkerhed tidligere end sidste år for de første knopper er begyndt at vise deres lækre farver frem i aften lyset.

Bonderoserne springer ud tidligere end silkepæonerne og de bliver knap så høje. Sørger du for at plante bonderoser sammen med silkepæoner der blomstre tidligt, mellem og sent så kan du få festen med de skønne overdådige blomster til at vare en god måned......og hvem kan ikke holde til at se på pæonerne i en måned :0)

Se mine Pæoner her eller læs lidt mere i et indlæg om forskellene på de foskellige arter fra sidste år her.

Den mere almindelige bonderose/Paeonia officinalis "Rubra Plena"
Nu må mit "junifortsæt" vist være at få købt "Bonderoser og Pæoner" af Claus Dalby :0)

Tak for godt selskab i maj håber vi ses/skrives ved i juni ;0)

17 kommentarer:

 1. Ih, hvor er de skønne. Nu kommer sommeren.

  SvarSlet
 2. Sikke en skøn bonderose - og så med et romantisk sartrosa strejf. Den må jeg da også bare have i min have.

  Og tak til dig for godt maj-selskab :-)

  SvarSlet
 3. Åh, så ljuvligt vackert med pioner! Här får vi vänta ett tag till innan de slår ut:)
  Kram!

  SvarSlet
 4. Kære Dorthe
  Hvor er de smukke dine bonderoser og sikke et fint romantisk kik med det lille hus (jvf. "Siddepladser) samt dit lille zink spejlbassin, er det mon åkander ? Tak for dine søde hilsner her i foråret på min blog, vi ses igen til sommer ;-) Fru Krull

  SvarSlet
 5. Hej Dorthe,
  Skønne pæoner du har. Mine er ikke sprunget ud endnu, men står med store knopper. Glæder mig også meget til at se dem se såskønne ud som dine.

  Gitte

  SvarSlet
 6. Boken til claus er kjøpt, og anbefales. Alltid greit å vite litt mer i dybden om enkelte planteslekter:) En herlig blomst du viser:) Jeg har tenkt til å planlegge et bedd med både tidlige mellom og sene bonderoser og silkepeoner, men må lete litt etter sorter...

  SvarSlet
 7. Skønne pæoner, du har - fin inspiration til min have, hvor vi kun har 3 hvide og 1 lyserød. Endu...

  SvarSlet
 8. Det har været en ren fornøjelse at læse jeres søde kommentarer........også i maj ;0)

  Pæonerne er uforlignelige og tilfører haven en stor del frodighed og en stor del ROMANTIK :0)

  SvarSlet
 9. jeg nyder virkelig at se dine blomster...den hvide med den svagt lyserøde farve i et kort stykke tid...er overdådig smuk....
  jeg tror jeg ville blive helt blomsterberuset i din have...:O)

  og nu kommer der vist mere varme i luften, hvad vi trænger til...

  søde tanker fra Anita

  SvarSlet
 10. Skønne, skønne billeder - den første er da helt bedårende :-)

  SvarSlet
 11. Nøj, hvor er de fine. Vi må være bagud, her i området, for mine har mange store knopper, men endnu ingen er sprunget ud.

  Jeg er vild med Claus' bøger og læser dem gerne igen og igen og bruger dem som opslagsbøger. Dog har jeg heller ikke anskaffet sidste nye skud på stammen, for jeg vil nødigt fristes over evne til flere pæoner, da jeg ærligt talt ikke har plads til flere, selvom jeg kun har 4 plus en knold i jorden, som nok ikke bliver til noget. Har bøvl nok med at få skruet de sidste indkøb og forspirede planter ned.

  SvarSlet
 12. åå, hva nydelig med det lyserosa skjæret! Hvit bonderose har jeg jammen ikke sett, de er ikke så vanlige i handel dessverre. Flott å kunne forlenge sesongen litt :)

  SvarSlet
 13. Nej, hvor er de smukke dine Pæoner.
  Jeg glæder mig også til min nyindkøbte Pæon "Rubra Plena" springer ud. Det sker her en af de nærmeste dage kan jeg se. Den står med knoppen netop en lille smule åben så man lige kan ane det frynsede i blomsten. Ja det er lige før jeg har lyst til at stille en stol derud, og vente på vidunderet sker ;-D
  Uha det ville altså være smuk med en "Alba Plena" ved siden af. Den syntes jeg ikke jeg har set før. Den må jeg hellere skrive på min ønskeseddel.
  Tak for kigget.
  Sommerhilsen fra Marianne i Hvam.

  SvarSlet
 14. Dejlige billeder af bonderoser som vi alle elsker. Jeg er faktisk ikke pæonfanatiker, men dejlige det er de både i blad og blomst.

  SvarSlet
 15. Hvor er de skønne dine bonderoser, er selv vild med have og alt der gror i den:-) jeg glæder mig til at følge din blog:-)

  SvarSlet
 16. At blive beruset på denne måder er ikke det værste der kan ske.......ingen tømmermænd dagen derpå - kun lommesmerter fordi man lader sig friste til at putte endnu én i kurven Anita ;0)

  ------

  Tak Marlene......den var lidt mere lyserød da den sprang ud.....men jeg var ikke hurtig nok på aftrækkeren :0)

  -----

  Det er ikke sikkert I er bagud Nette.........måske er det silkepæoner du har......de er altid senere i udspringet end bonderoserne ;0)

  ja det er fedt med god inspiration ;0)

  -----

  Anne.......ja det er skønt når glæden kan strækkes lidt længere ud......og med pæoner må den gerne vare lidt længere end 14 dage ;0)

  ------

  Marianne - velkommen her i min lille have.....ja man kunne godt fristes til at bare iagttage de små mirakler der sker.......meget bedre end en aktionfilm - og så giver det ro i sjælen ;0)

  -----

  Sødeste Marina....tror du har ret - den er svær ikke at elske, og bare en enkel blomst er en hel fest i vasen ;0)

  -----

  Prikker i luften.....også velkommen til dig her i min lille have......altid utroligt hyggeligt når nye læsere giver sig til kende :0)

  SvarSlet

Hjertlig velkommen i min have. Jeg er utrolig glad for og taknemmelig over at du har lyst til at være med. Din kommentar kort som lang er meget velkommen ;0)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...