Min lille have er mit fitnesscenter - der er åbent 24-7 årets 365 dage. Altid med en mulighed for at få rørt havemusklerne . Velkommen til - jeg sætter stor pris på dit besøg og håber du føler dig hjemme her blandt havetrivialiteter og årstidsnormaler..... måske du endda får lyst til at plante en staude hos dig selv eller lægge en kommentar hos mig, det ville glæde mig meget - så: Carpe Rutila

GRIB SPADEN - Venlige have hilsener Dorthe alias: Frøken Solhat

onsdag den 25. maj 2011

Hvad hedder denne:Da vi var ude ved min mor og spise varme hveder for snart en uge siden var jeg så heldig at blive begavet med denne smukke, angiveligt himmalaya-plante. Mor havde selv fået et par stykker denne lyse og én lidt mørkere, fra én af sine venner og i en potte stod der altså dette smukke eksemplar og ventede på mig.

Sagen er bare at hun ikke kunne huske hvad den hed.....og I der efterhånden kender mig godt ved at jeg meget gerne vil have navn på mine planter - så sidder du inde med svaret ville jeg blive meget glad.


------------------------------------------------------------------------

UP-DATE:

Tusind tusind tak for hjælpen til I skønne havenisser fordi I ulejligede jer med at smide en kommentar med svaret.

I har så ganske ret det er en Gudeblomst / Dodecatheon meadia og jeg kan så godt droppe Himmalaya :0)

Den er jeg glad for at have fået inden for havelågen.

6 kommentarer:

 1. Det må være en Gudeblomst. Den har jeg selv haft kik på fordi den er så smuk.
  http://www.havenyt.dk/artikler/prydhaven/blomster/stauder/536.html

  SvarSlet
 2. Det er en Gudeblomst, Dodecatheon som høre til kodriver familien. Det kunne godt være D. meadia, der er violetrosa? Der findes 14 arter som stammer fra Nordamerika, og den skal plantes i fugtihedsbevarende skov eller surbund. Gudeblomsten visner ned efter blomstringen, og kommer ikke frem før næste forår.
  Formeringen sker ved deling, frø eller stiklinger.

  Det er virkelig en skat du har fået der. Tillykke med den.

  Ha' en dejlig dag.

  SvarSlet
 3. Enig i svaret. Min svigermor købte en lille potte for mange mange år siden, og den kommer troligt igen og igen år efter år. Den står på husets skyggeside under udhænget i sten.

  SvarSlet
 4. Ser du har fått svar:) Riktig så søt er den:) Gleder meg til bilde av din kongelige høyhet prinsesse Alexandra:) Jeg håper virkelig hun vil trives her hos meg:)

  SvarSlet
 5. Ten śliczny kwiatek to "BOŻYKWIAT".Mam go też w swoim ogródku, właśnie przekwita. pozdrawiam

  SvarSlet
 6. I har da bare så ret I kloge kvinder :0) Tusind tak for hjælpen.

  SvarSlet

Hjertlig velkommen i min have. Jeg er utrolig glad for og taknemmelig over at du har lyst til at være med. Din kommentar kort som lang er meget velkommen ;0)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...