Min lille have er mit fitnesscenter - der er åbent 24-7 årets 365 dage. Altid med en mulighed for at få rørt havemusklerne . Velkommen til - jeg sætter stor pris på dit besøg og håber du føler dig hjemme her blandt havetrivialiteter og årstidsnormaler..... måske du endda får lyst til at plante en staude hos dig selv eller lægge en kommentar hos mig, det ville glæde mig meget - så: Carpe Rutila

GRIB SPADEN - Venlige have hilsener Dorthe alias: Frøken Solhat

onsdag den 25. maj 2011

Alexandra....

...........slår allerede sidste års blomstring, som var lidt sølle pga. at den frøs en del tilbage i den hårde vinter - i år ser det meget bedre ud igen

Den skønne Prinsesse Alexandra står måske ikke helt optimalt ude ved stakittet foran huset, da det er et af de mest vindomsuste steder på grunden........men troligt kommer hun hvert år og glæder både mig og forbipasserende med hendes smukke lyserøde blomster.

Jeg ved at min norske ven og skønne blogger Linda lige har været i Danmark og hente et eksemplar.....og Linda her er som lovet billeder fra dags dato - jeg er overbevist om at du bliver ovenud lykkelig for denne smukke clematis :0)

Som I kan læse mere om her er Prinsesse Alexandra en ren dansk Clematis, da den er fremavlet af Flemming fra Clematis Danmark. Jeg kan kraftigt anbefale at handle med Flemming da det er store flotte planter han har hjemme- og udvalget ses ikke større andet sted i landet...... har du tid skulle du selv besøge hans have ved lejlighed - den er helt fantastisk.

Selv har jeg for et par uger siden købt en Clematis texensis x Viorna "Kaiu" hos ham.......og jeg glæder mig helt vildt til den kommer i blomst.

INGEN HAVE UDEN KLEMATIS :0)
18 kommentarer:

 1. Jag håller med dig att varje trädgård behöver en clematist. Min har många och fler lär det bli.
  Din Alexandra är jätte vacker.

  kram Anna

  SvarSlet
 2. Åååååååh nej. suk. For pokker da. Jeg sagde netop til en havenabo for et par dage siden, at jeg må finde en plads til netop denne klematis. Den er UNDERSKØN og vil passer SÅ fint ind i min lille have. Måske den hopper op i min kurv én af disse dage! Efter dit indlæg her, kan jeg se at mine formodninger var korrekte.

  Det er dældytme svært at få plads til alt. Og jajajaja. Jeg ved at klematis fylder i højden - men den skal vel have et sted at kunne klatre op.

  SvarSlet
 3. Du har fuldstændig ret. Klematis må der være i enhver have! Og lige den der kunne da egentlig se vældig flot ud, hvis den kravlede op ad vores gamle udgåede poppel.

  Ha´en god aften
  Birgitte

  SvarSlet
 4. Vi har helt klart også for få klematis men tiden arbejder med os alle i den retning.
  Vi skulle nok køre forbi klematis danmark kommer ofte på Djursland, men jeg frygter kontoudtoget efter sådan en tur.
  Skønne billeder du har fået i titeloverskriften.

  SvarSlet
 5. Åh altså Dorthe, hvor er den bedårende og din gudeblomst fra tidligere indlæg er også skøn. Jeg skal også have flere klematis'er så den kommer med på ønskelisten.
  Knus Annette

  SvarSlet
 6. Søte deg:) Jammen har jeg noe å glede meg til ser jeg, sååå vakker den er:) Og jeg er enig i at flemming har et flott utvalg, og den sorten du kjøpte er utrolig vakker:) Klematis er hagens gardiner:)

  SvarSlet
 7. Hvor er det en smuk klematis - sådan en må jeg også have.
  Ha´en god onsdag aften.
  Knus Hanne Bente

  SvarSlet
 8. Ja - den er super flot. Og sikke fint den har overlevet vinteren. Den ene af vores overlevede ikke... og er nu blevet erstattet af en tro kopi :-)Spændende hvad den bringer af blomster.

  SvarSlet
 9. Ej, hvor er den bare skøn!!! - må finde en plads til den ;-)

  SvarSlet
 10. Jeg havde engang denne smukke clematis, men den trivedes ikke i den dumme, alt for lille krukke jeg havde sat den i. Jeg kan se at jeg bliver nødt til at prøve den igen, for den er da fantastisk.

  SvarSlet
 11. Hej Dorthe...det er ikke så tit jeg bruger ordet "bedårende"...men det er den virkelig..helt ud vidunderlig smuk.....den kan jeg godt forstå du er glad for og deler med folk der kommer forbi...jeg ville da afgjort kigge en ekstra gang.....

  venligst

  Anita

  SvarSlet
 12. Hvor er hun smuk, din Alexander, og tidligt på den er hun da også :-)
  Jeg har hende også, og det er nok den smukkeste klematis, jeg kender.
  Jeg klippede min helt tilbage sidste år, fordi hun var blevet ét stort rod og så knækkede det alt for spinkle espalier.
  Så jeg havde indstillet mig på at jeg måtte undvære blomster i år. Men hér til aften var der sørme en knop på vej.
  Jeg kan også fuldt anbefale denne skønne klematis til jer alle.

  SvarSlet
 13. Ja, den er da godt nok vidunderlig! Jeg har desværre alt for få clematis i min nuværende have - ved ikke, hvorfor jeg næsten har glemt dem, for de er jo bare skønne :-)

  SvarSlet
 14. Hvor er den smuk, og den spiller fantastisk godt op mod det sorte plankeværk. Endnu en have-idé sat igang hos mig...

  SvarSlet
 15. Hvor er det en skøn clematis, der er i det hele taget utrolig mange skønne varianter.

  Idag har jeg været i haven det meste af dagen, men til frokost fandt jeg lige et norsk haveprogram jeg måtte se. Her blev der også talt om clematis, det er altså vældig charmerende når nordmænd siger "kle-MAA-tis"... ;o)

  Til gengæld gjorde jeg en kedelig opdagelse i mit højbed, hvor en ny, meget mørk clematis blev plantet i efteråret. Den er kommet flot og havde sat knopper af, men idag stod den og så fuldstændig vissen ud. Jeg mener ikke den har manglet vand, da jeg har vandet den jævnligt, men gad vide om den kraftige blæst kan have skylden? Har du nogen erfaring med den slags?

  Kle-MAA-tis hilsen fra fru friis

  SvarSlet
 16. Den er lige til ønskelisten. Utrolig smuk :-))

  Jeg begyndte først med klematis for et par år siden, så nu begynder de at ligne lidt. Det tager et par år, og så skal man lige "lære" det, for der er gået nogen til i processen.

  SvarSlet
 17. Tak - Farven er helt i top og spiller godt til mine lyserøde drømme :0)

  Fru Friis......ja jeg har desværre erfaringer med Clematis der pludselig visner :0(

  Det lyder bestemt til at din clematis er blevet angrebet af en svamp og har fået clematis visnesyge - en svamp der angriber stænglerne og stopper for vandtilførslen op gennem planten....dette medfører at clematissen visner ned i løbet af få dage :0( det går bragende hurtigt.

  Det du skal gøre er at klippe de visne stængler af et stykke under jordoverfladen og derefter skaffe dig af med de syge stængler på bål eller skrældespand. Decinficer derefter beskæresaksen :0)

  Planten skulle skyde igen og hvis du er heldig er svampen væk for denne gang. Desværre har jeg selv prøvet adskillige angreb og til sidst har jeg så valgt at kassere planten/planterne. En trøst er at svampen udelukkende angriber clematisserne i beskæringsgruppe to.....så gør som jeg vælg nogle af de smukke vitacella typer hvis svampen bliver ved med at angribe......

  .............det kræver vist et indlæg snarest :0)

  SvarSlet
 18. Tusind tak for oplysningen, anede intet om denne fæle clematis-svamp :o/
  Jeg vil gøre som beskrevet og glæde mig til dit indlæg om den slags fælder som udløser stor skuffelse...
  Rigtig god week-end :o)

  SvarSlet

Hjertlig velkommen i min have. Jeg er utrolig glad for og taknemmelig over at du har lyst til at være med. Din kommentar kort som lang er meget velkommen ;0)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...