Min lille have er mit fitnesscenter - der er åbent 24-7 årets 365 dage. Altid med en mulighed for at få rørt havemusklerne . Velkommen til - jeg sætter stor pris på dit besøg og håber du føler dig hjemme her blandt havetrivialiteter og årstidsnormaler..... måske du endda får lyst til at plante en staude hos dig selv eller lægge en kommentar hos mig, det ville glæde mig meget - så: Carpe Rutila

GRIB SPADEN - Venlige have hilsener Dorthe alias: Frøken Solhat

søndag den 1. maj 2011

Sidste dag i April....i går lørdag .......blev mageløs. Næsten ingen vind, sol og kun få skyer. Træerne er sprunget ud, både bøg, æbletræ, tempeltræ, snebolle og syrenen er der lige om lidt. Bedene står lige så grønne og frodige så man skulle tro vi var midt i maj.

Den varmeste april siden dinusaurerne.....hørte jeg dem sige i radioen i går :0)

.....og ja billederne lyver ikke de er fra i dag.Stort set ingen regn har vi fået i april......to dråber blev det dog til idag da en enkelt lille sort sky drev forbi.....men dråberne fordampede inden de ramte fliserne, derfor satte jeg vanderen til et stykke tid, da jorden i mine bede ved min nye terasse simpelthen er så tør man tror det er løgn.......og det duer jo ikke når jeg nu skulle plante de nye stauder jeg modtog i en pakke i onsdags.

Fire nye solhatte var hvad jeg havde bestilt hos Birgit Reimer fra Caroline Mathildestien og i dag skulle de så i jorden.Echinacea Harvest moon og et par stykker mere af den underskønne


Jeg havde håbet på et par stykke af den super smukke Echinacea Hope også.......men desværre - ikke i denne omgang :0(


Tempeltræet med spæde blade sidst i april.

17 kommentarer:

 1. Og forrige indlægs titel fik mig til at synge her fra morgenstunden af, tak :-)

  Hvor ser din have dejlig ud, en rigtig oase. Ha en god majdag.

  SvarSlet
 2. Så vackert du har det hos dig nu med allt som blommar. April har varit fantastisk med sin värme, något man inte brukar vara bortskämd med. Vad fint det ser ut med alla dina plantor!!

  Ha en fin dag!
  Kram
  Charlotte

  SvarSlet
 3. Skønne billeder ;) er lidt nysgerrig mht. dit tempeltræ..Har selv et eksemplar som ikke er så stort endnu men kan se at jeg har noget at glæde mig til..
  Fortsat god søndag :)

  SvarSlet
 4. Skønne billeder ;) er lidt nysgerrig mht. dit tempeltræ..Har selv et eksemplar som ikke er så stort endnu men kan se at jeg har noget at glæde mig til..
  Fortsat god søndag :)

  SvarSlet
 5. Jeg måtte også have vanderen igang igår - det var somom mine sommeranemoner og akelejer skreg på hjælp - stod i underlig dværvformat og ville blomstre.....
  Hvor er det en skøn siddeplads du har, så dejligt med de skønne tulipaner. Og sollyset i dit tempeltræ, det er så smukt! Ha nu en helt fantastisk søndag:0)

  SvarSlet
 6. Ja, vilken april det har varit - otrolig! Igår såg jag en syrenbuske som började slå ut sina blommor. Det är rekord för min del. Alltså syrener i april...

  Så vackert du har det - det gröna och vita är underbart!

  Kram Anna Vattenkanna

  SvarSlet
 7. Hvad er navnet på den smukke hvide busk på de første billeder? den må jeg da eje.

  SvarSlet
 8. Jeg vander også ellers går det ikke. Skøn have du har.

  SvarSlet
 9. Sikke en hyggelig have du har. Lige nu vander Vorherre min have, men jeg har også haft vanderen i gang. Jorden slog jo sprækker som om der havde været et mini-mini-mini jordskælv!

  SvarSlet
 10. Hvor ser din have dejlig ud!Jeg er stadig lidt ny i have-dyrkelsens verden, og har gået den sidste uges tid og syntes, at det hele var for stort og langt fremme til at vi kun lige er færdige med april. Så det er godt du skriver, det er sådan det er :-) Tak for kigget i dit lille paradis.

  SvarSlet
 11. Så fantastiskt fint det ser ut med all blomning! Men nu verkar det bli lite svalare och det är ju bara bra så vi kan njuta av blomningen lite längre!
  Kram
  Katarina

  SvarSlet
 12. Fornemmer en dejlig forårsdag helt ind i min stue ;-)

  SvarSlet
 13. Nydelige bilder du viser oss fra dine varme april dager, ha en fin mai kveld, Lisbeth ;O)

  SvarSlet
 14. Ih altså, hvor ser der skønt ud hos dig! Jeg er også begyndt at danse regndans...håber det giver et par dråber ;-) Kh Fru Krull

  SvarSlet
 15. Det var da nogle vidunderlige forårsbilleder :-) Der ser godt nok hyggeligt ud hos dig.

  Jeg vandede også mine bede faktisk næsten hele dagen igår, for vi har knastør sandjord de fleste steder.

  Øv med Hope - det var jo derfor, du i første omgang bestilte ved Birgit (fordi jeg henviste til hende), men dejligt, at du fik så mange andre smukke :-) Her hos os er der nogle af mine Echinacea Strawberry Shortcake, der er ved at blomstre - eller de står med store knopper. Jeg har sat dem i drivhuset, så jeg kan får blomsten at se ret hurtigt/tidligt, da de ikke blomstrede sidste år. Er meget spændt ;-)

  SvarSlet
 16. Ved i øvrigt ikke, om du har haft Harvest Moon før, men det er en af dem, vi har droppet fra vort sortiment, fordi den ikke er særligt hårdfør. For det første har den det med at rådne i potterne om foråret, og det er også den eneste Echinacea af alle de nye hybrider, der ikke har overvintret i vores have - altså som udplantet. Så du skal måske prøve at holde den lidt tørt til næste vinter.

  SvarSlet
 17. Tak for alle jeres søde kommentarer....:0)

  -----

  *SMILER* - "busken" på billedet Havehyrde er ganske rigtig meget smuk og én af havens klenodier :0) Blot er der ikke noget specielt sjældent over den, da det er en ganske almindelig annanasæbletræ som jeg spore-beskærer hvert år.....sådan lidt bonsai agtigt :0) Den er ikke særlig høj, ikke meget mere en 1 meter, den var i haven da vi overtog for 13 år siden så mon ikke den er 20 år eller mere. Den blomstre altid helt vildt og bærer mange lækre ananasæbler i sensommeren :0)

  -----

  Ja Marlene det var ærgeligt med Hope....men mon ikke det lykkes på et tidspunkt :0)

  Tusind tak for tippet med Harvest moon.....har ikke haft den før, men tror nu jeg vil plante den lidt højere i week-end end der hvor jeg har plantede den den anden dag. Det ville godt nok være ærgeligt hvis den kun holdt én sæson :o(

  Er også spændt på de short cake jeg fik hos dig sidste år....indtil videre ser det lovende ud - de har det godt indtil videre :0)

  SvarSlet

Hjertlig velkommen i min have. Jeg er utrolig glad for og taknemmelig over at du har lyst til at være med. Din kommentar kort som lang er meget velkommen ;0)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...