Min lille have er mit fitnesscenter - der er åbent 24-7 årets 365 dage. Altid med en mulighed for at få rørt havemusklerne . Velkommen til - jeg sætter stor pris på dit besøg og håber du føler dig hjemme her blandt havetrivialiteter og årstidsnormaler..... måske du endda får lyst til at plante en staude hos dig selv eller lægge en kommentar hos mig, det ville glæde mig meget - så: Carpe Rutila

GRIB SPADEN - Venlige have hilsener Dorthe alias: Frøken Solhat

torsdag den 19. august 2010

Hope


I dag vil jeg håbe på lidt mindre regn og lidt mere sol og blå himmel. Så hvad er mere passende end at vise jer HOPE.

Denne skønne lyserøde Echinacea Purpurea "Hope" er lidt mere diskret end mange af mine andre solhatte, den skriger ikke på opmærksomhed men står der elegant og sart med sit yndefulde lyserøde skørt. Jeg elsker den og skatter den måske mere end de andre solhatte. Jeg købte den i efteråret 2007 men endnu har den ikke været gavmild med frodighed....men den lever og sætter også flere blomster i år end sidste år.....så mon ikke der er håb forude.

Echinacea Purpurea kan godt  være en smule langsomme til at etablere sig og denne må siges at bruge tid på netop det. Derfor er det vigtigt at huske på hvor man har sine nye planter for den er en langsom starter om foråret og man kan uforvarende komme til at grave den væk eller hakke i den i sin iver efter at holde bedet rent for diverse uønskede vækster. Ydermere må man ikke plante solhat alt for tæt på andre vækster da den ikke er glad for konkurrencen med disse.

Hope flankeres på billedet af Bistorta officinalis/Slangeurtens 2. blomstring og Cleome/edderkoppeplantens smukke og vedvarende blomstring i baggrunden.

11 kommentarer:

 1. Tak for fortællingen om den smukke
  solhat Hope.
  Kan du have en god dag

  SvarSlet
 2. Et vakkert navn på den solhatten!
  Jeg har også noen få forskjellige slag, men denne har jeg ikke sett før. Solhattene er vakre sensommerblomster og jeg synes så om dem også når de står i knopp.

  SvarSlet
 3. Hvor er den yndig din smukke Hope. Håber den bliver stor og kraftig en dag. Jeg har set i en af frøkatalogerne, at man kan købe en frøblanding af solhat i mange forskellige farver. Den tror jeg, at jeg vil prøve til næste år. Jeg krydser fingre for at din duftsnebolle skal overleve.
  Ha' en forhåbenlig solrig dag.
  Annette.

  SvarSlet
 4. Så nydelig den er:) Og så nydelig bilde:) Jeg har plantent noen solhatter i hagen i år, for første gang, og jeg er blitt riktig glad i dem:) men denne her var absolutt nydelig:)

  SvarSlet
 5. Den er vældig smuk og dejlig og sammen med slangeurt er det perfekt:) Jeg ville ønske at Echinacea Purpurea ville være lidt mere heftig i at etablere sig, men ja tålmodighed og nænsom pasning belønner sig vel en dag?

  SvarSlet
 6. jamen de der solhatte er så skønne og jeg nyder dit lille billedgalleri i venstre side med de forskellige slags.....jeg har virkelig lært noget om denne her plante for jeg kendte den overhovedet ikke i forvejen...så skønt at blive klogere af at kigge i din blog.....og held og lykke med flytningen af træet...hos mig er der vokset et andet træ tæt ved mit skønne træ af samme slags og det skal nu skæres væk, så det smukke træ overlever og ikke skal konkurrere med et ( det er et el)....

  SvarSlet
 7. Åh Dorthe.... sååå fin kombination på bilden.... Mycket vackert...... Väldigt fin Solhatt med den bleka färgen....

  Och mycket vackert fotograferat!!!

  Ha en underbar helg!
  Kram Charlotte

  SvarSlet
 8. Tak i lige måde Conny :0)

  -----

  Marit de er efterårets dronning og så er de robuste og knækker ikke under blæste og regn :0)

  -----

  Annette.....HOPE bragte lidt sol men ikke overvældende meget :0)Jeg håber virkelig også den overlever.

  Du kan sagtens så dem selv....jeg har haft hel med mine Magnus :0) Tror jeg vil prøve at samle frø fra Hope når den afblomstre.

  -----

  Furulunden Tak.......og tillykke med din solhat - forstår godt den topper som året yndling :0)

  -----

  Linda....amn kan ikke andet end at forelske sig i denne pragtfulde staude.......og mere må have mere -tro mig :0)

  -----

  Ja de er gode partnere de to Lisbeth og slageurt blomstre villigt :0)

  Ja tålmodighed kan være en dyd :0)

  -----

  Anita.....lyder spændende med dit lidt klemte træ. Det skal nok blive godt at side under den til foråret når den takker dig for friheden med sine duftende blomster :0)

  -----

  Tak Charlotte - ja den er skøn den sarte Hope :0)

  SvarSlet
 9. Vilken vacker bild! Och 'Hope' ser väldigt söt ut:)

  Ha en fin dag,

  Rebecca

  SvarSlet
 10. Så søt Hope er, jeg liker egentlig best de som ikke har så knallsterke farver, denne synes jeg var kjempefin :) Nydelig samplanting, du er flink!

  SvarSlet

Hjertlig velkommen i min have. Jeg er utrolig glad for og taknemmelig over at du har lyst til at være med. Din kommentar kort som lang er meget velkommen ;0)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...