Min lille have er mit fitnesscenter - der er åbent 24-7 årets 365 dage. Altid med en mulighed for at få rørt havemusklerne . Velkommen til - jeg sætter stor pris på dit besøg og håber du føler dig hjemme her blandt havetrivialiteter og årstidsnormaler..... måske du endda får lyst til at plante en staude hos dig selv eller lægge en kommentar hos mig, det ville glæde mig meget - så: Carpe Rutila

GRIB SPADEN - Venlige have hilsener Dorthe alias: Frøken Solhat

tirsdag den 31. august 2010

I Sverige så jeg......

Hvad hedder denne smukke digitalis??????

....denne fantastisk smukke digitalis. Den stod rundt omkring i beplantninger både i Astrid Lindgrens verden og i bybilledet. Den er da helt fantastisk....rund og buttet, hvid og lyserød på en og samme gang og en must have - helt anderledes end de digitalis jeg har i haven. Desværre var frøene ikke udviklet da jeg var forbi så jeg kunne ikke forsyne mig med lidt frø til egen have.

Er der mon nogen der kender navnet??????  eller skulle du komme forbi og der er frø.......så tænk på mig og nip et par stykker ekstra med i håndtasken. Det vil jeg være evigt taknemlig over :0)

Mine egne hvide og lyserøde digitalis er da også smukke....

10 kommentarer:

 1. Takk for hyggelige kommentarer. Nydelige Revebjeller, som vi kaller de på norsk, synd du ikke kunne ta frø. Du spurte meg tidligere om min Anis isob. De ble plantet i vår i et bed sammen med roser og anrdre stauder. Jorden fra hagen er blandet med rosejord og kugjødselkompott. Jeg plantet to stykker og de har vokst veldig godt. De er blitt ca. 1m i løpet av sommeren og jeg måtte flytte den ene slik at Louise Odier fikk mere lys. Jeg synes de er blitt flotte., står og lyser som to blå busker

  SvarSlet
 2. Den er skøn - jeg kender den desværre ikke, jeg har en som ligner men er mere lakselyserød, den hedder Apricot Beauty. Jeg har taget frø af mine digitalis, men har glemt hvilke frø der er gule og hvilke der er ovennævnte- hvor tjekket er det lige?

  SvarSlet
 3. Desværre kan jeg ikke hjælpe dig med frø og viden, Dorthe, men fænomenet kender jeg.
  Vi har flere gange set de skønneste buske med fine lyserøde blomster med gul midte, når vi har været på sommerferie i Sverige.
  At det er en slags vild rose er vi overbeviste om, men finde den helt rigtige kan vi ikke.

  Og en der ligner er bare ikke nok, vel? ;))

  KH
  Ulla

  SvarSlet
 4. Ja, smukke dét er de godt nok !

  SvarSlet
 5. Og kommer jeg over den skal jeg selvfølgelig tenke på deg:):) Du kunne kanskeje ringe til Bakkebygrenda og forklare din kjærlighet til denne planten:) Kanskje noen der sender deg noen frø??? Må man ha, så må man ha:) Jeg håper du får fatt i den:) Klem

  SvarSlet
 6. Helt underbar och sådana skulle jag vija ha i hela trädgården.
  Ha det gott
  annika

  SvarSlet
 7. Hej.
  Den viste digitalis er: digitalis purperea Pam´s Choice.

  Venlig hilsen
  Helga Hald
  www.idehaven.net

  SvarSlet
 8. Hej Dorthe!
  JAg håller med dig, vi får se fram mot nästa badsäsong, vi kan ju inte stoppa tiden:-)

  Din vackra digitalis har jag sett nånstans, jag ska hålla utkik efter namnet nästa gång. JAg förstår att du blev sugen på att ha den i trädgården din!
  Kram H.

  SvarSlet
 9. .....det var så lidt og i lige måde :0) Jeg har plantet mine anis isob nu og jeg glæder mig til de bliver så flotte som dine :0)

  -----

  Abricot beauty - lyder lækker Lisbeth :0) Tror måske det er den jeg har sået i år også.....kan bare ikke lige finde posen - jeg købte den hos Isabellas. Men tiden må vise om det er den der kommer næste sommer :0)

  -----

  Nej Ulla - det er som om at når man har sat næsen ud efter noget bestemt så er det svært at leve op til .......selv om alt andet måske er mindst lige så smukt .....bare på sin egen måde :0)

  -----

  Ja Miri det syntes jeg også den er :0)

  -----

  Linda Tak for forslaget......:0) Ja det der vil-ha gen det er ikke til at have med at gøre :0) Det kan godt være en smule dyrt i længden :0)

  -----

  Helga.....hjertlig velkommen i min have :0) Jeg syntes desværre ikke helt den ligner Pams Choise når jeg googler den - ikke på de billeder jeg er kommet frem til :0)

  ------

  Annika :0) Jeps de ville gøre sig godt i din skønne have :0)

  -----

  Hillevissan Tak :0)......ja året må gå sin gang....og det er jo i grunden godt nok :0)

  SvarSlet
 10. Jeg er næsten ikke i tvivl om denne skønne digitalis hedder Digitalis purpurea " camelot lavender". Jeg købte mine første frø for år tilbage hos Isabella Smith. Der er billeder af mine på vores hjemmeside bente-carsten.dk. jeg har lidt frø i overskud hvis du vil have nogen. Jeg blogger ikke sølov meget men du kan skrive til mig fra vores hjemmeside. Spændende blog du har og tak for megen inspiration;0)

  SvarSlet

Hjertlig velkommen i min have. Jeg er utrolig glad for og taknemmelig over at du har lyst til at være med. Din kommentar kort som lang er meget velkommen ;0)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...