Min lille have er mit fitnesscenter - der er åbent 24-7 årets 365 dage. Altid med en mulighed for at få rørt havemusklerne . Velkommen til - jeg sætter stor pris på dit besøg og håber du føler dig hjemme her blandt havetrivialiteter og årstidsnormaler..... måske du endda får lyst til at plante en staude hos dig selv eller lægge en kommentar hos mig, det ville glæde mig meget - så: Carpe Rutila

GRIB SPADEN - Venlige have hilsener Dorthe alias: Frøken Solhat

søndag den 29. august 2010

Når jeg åbner døren


i løbet af dagen og især om aftenen bliver jeg mødt af den berusende duft fra denne duftlilje "Gladiolus callianthus". Den står i en krukke lige uden for køkkenet og hver gang man går forbi bliver man svøbt i en fantastisk krydret duft som jeg kan blive helt afhængig af. Duften  forstærkes om aftenen - eller er det fordi lugtesansen skærpes i tusmørket.....måske?

Duften minder mig om et stykke sæbe jeg en gang havde ..........i ved den gang i barndommen hvor en af dillerne var at samle på sæber - og dem havde jeg mange af. Desværre tror jeg ikke at kassen med dem eksisterer længere - det gør tilgengæld kassen med servietter :0)

Dem må jeg simpelthen have flere af næste år altså disse "liljer".........hvis jeg kan finde plads :0)


12 kommentarer:

 1. De er meget smukke !
  Og nogle blomster dufter altså mere om natten :-)
  Jeg har faktisk aldrig samlet på sæber... Men servietter ! Dem havde jeg mange af :-)

  SvarSlet
 2. Doftliljor ÄR helt underbara och de år jag glömmer sätta några knölar saknar jag dem verkligen. Själv hade jag en samling av två + plastpåsar från olika ställen, inget finns kvar tror jag.
  Eva

  SvarSlet
 3. Jeg tror de tiltrækker insekter som er vågne om aften/nat.
  Mine samle-knapper duftet ikke af noget.

  SvarSlet
 4. De er ret søde - jeg måtte lige ned bag i haven og stikke næsen i mine:o) Og tak for navnet, jeg købte en pose med disse knolde i foråret og pludselig var forsiden med navnet væk(!) - jeg har flere gange tænkt at de lignede Gladiolus meget - og det var så derfor:))

  SvarSlet
 5. Ja, de er bestemt meget meget smukke. Og, skønt med blomster der dufter. En have er heldigvis ikke kun til glæde for synet, men også næsen og følesansen - bare tæer i tæt blødt græs er heller ikke værst.

  I øvrigt samlede jeg også på servietter. De gik i arv til en grankusine, som dermed kunne starte med et par skotøjsæsker og selv tilføje derfra. Hvor mange æsker hun nåede op på ved jeg nu ikke.

  Bedste havedufthilsner
  Birgitte

  SvarSlet
 6. De är verkligen fina fast mina vill inte blomma verkar det som.
  Ha det gott
  Annika

  SvarSlet
 7. Älskar doftliljor..... Doften är magisk... Skulle inte vara utan dem en sommar. Men det är inte alla år jag lyckas komma ihåg dem.....

  Kram Charlotte

  SvarSlet
 8. Hvor er de smukke og duftende blomster kan man næsten ikke få nok af. Jeg har heller ikke samlet på sæbe i barndommen, men nu samler jeg lidt og stopper dem ind imellem dyne-og pudebetræk i skabet, så de altid dufter dejligt.

  SvarSlet
 9. Miri......du har nok ret med at der er nogen der dufter mest om natten......fantastisk er det i hvert fald at sidde der i skumringen og mærke duftbølgerne komme smygende :0)

  Gad vide om der er børn der samler på servietter i samme stil i dag?

  -----

  Eva.....helt igennem fantastiske :0)

  -----

  Lea *SMILER* ....men de var med garanti smukke og du havde også en yndling vil jeg tro :o) Du har helt sikkert ret for der findes jo et hav af forskellie natsværmere og de skal selvfølgelig også lokkes :0)

  -----

  Lisbeth ja det er fristende at stikke næsen forbi. I grunden mærkeligt med både lilje og gladiolusnavnet :0)

  -----

  Birgitte....ja et sandt sansebombardement der burde være alle forundt :0)

  Jeg arvede mange af min faster så jeg har en del fra 50´erne og 60´erne.......lidt sjovt. Jeg Nænner ikke at skille mig af med dem :0)

  ------

  Annika hvor ærgeligt for de er godt nok skønne.....måske hvis september bliver varm :0)

  -----

  Charlotte.....det er det forunderlige ved haven.....duftene der fører en tilbage til en svunden tid.....nyopdagede skønheder og så ALLE dem man bare MÅ have.

  -----

  "Njut" *SMILER*.....den er vidunderlig :0)

  -----

  Annette......hvor skønt. Min barndoms nabo var ofte på forretningsrejse og havde de mest fantastiske eksotiske duftende og smukke sæber med hjem til mig.....det var en drøm :0)

  SvarSlet
 10. nej hvor er de flotte...mine valmuer fra en pose birkes havde samme farver..måske nok ikke så kraftige som de her...de er vidunderligt smukke....

  SvarSlet
 11. De er smukke - og mangler lidt til duftesansen i mit udvalg af planter - hvor har du mon skaffet dig dine?

  SvarSlet

Hjertlig velkommen i min have. Jeg er utrolig glad for og taknemmelig over at du har lyst til at være med. Din kommentar kort som lang er meget velkommen ;0)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...