Min lille have er mit fitnesscenter - der er åbent 24-7 årets 365 dage. Altid med en mulighed for at få rørt havemusklerne . Velkommen til - jeg sætter stor pris på dit besøg og håber du føler dig hjemme her blandt havetrivialiteter og årstidsnormaler..... måske du endda får lyst til at plante en staude hos dig selv eller lægge en kommentar hos mig, det ville glæde mig meget - så: Carpe Rutila

GRIB SPADEN - Venlige have hilsener Dorthe alias: Frøken Solhat

torsdag den 2. september 2010

??????

Nåhhhh ja der var jo også lige den her smukke limegrønne sag der var i et bed i Eksjö........måske en Nicotina/ nicotiana af en slags - og alligevel ikke - eller ???? Tog af gud ved hvilken grund åbenbart ikke billeder af bladene :0(


--------------------------------------------------------------------------------------------

OPKLARING:
Nicotiana langsdorfii "Lemon tree"

Blomsterne er meget smukke og klokkeformede og planterne bliver højere end den mere almindelige stjerneformede vingetobak - op til 80 cm kan den blive. Planten har så vidt jeg kan finde ud af ikke noget dansk navn men i Sverige hedder den: Klocktobak hvilket jo egentlig er meget beskrivende.


4 kommentarer:

 1. Hej Frøken Solhat - prøv at billed-google 'nicotiana langsdorfii', jeg tror det er dén du har fanget med kameraet :-)

  SvarSlet
 2. Visst är det en nicotiana. Titta in på min blogg så kan du jämföra om det är samma som jag skrev om för några dagar sedan!!
  Ha en god helg!
  /Ruben

  SvarSlet
 3. De er dybt undervurderet de tobaksplanter, har set flere denne sommer bl.a. hos min nabo og nu hos dig! Må og skal have mange af dem næste sommer - den du så stod den på friland ?

  /Stig

  SvarSlet
 4. Mette - tusind tak for hjælpen. Det er helt sikkert den mere rund og klokket end end den almindelige tobaksplanter :0)

  -----

  Ruben.....YES.....det er den og hvor er den bare flot. Fantastisk smuk sølvlys du har i bagrunden på billedet...jeg går og venter på at min springer ud...den er lidt langsom i år :0)

  -----

  Stig....velkommen i min have :0) Du har ret jeg må også have nogle flere næste år og denne limegrønne langsdorfii' er med på ønske listen :0)

  Den jeg så stod i et stort smukt bed i en park i Eksjö.....så der har været en stadsgrtner med i spillet :0)

  SvarSlet

Hjertlig velkommen i min have. Jeg er utrolig glad for og taknemmelig over at du har lyst til at være med. Din kommentar kort som lang er meget velkommen ;0)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...