Min lille have er mit fitnesscenter - der er åbent 24-7 årets 365 dage. Altid med en mulighed for at få rørt havemusklerne . Velkommen til - jeg sætter stor pris på dit besøg og håber du føler dig hjemme her blandt havetrivialiteter og årstidsnormaler..... måske du endda får lyst til at plante en staude hos dig selv eller lægge en kommentar hos mig, det ville glæde mig meget - så: Carpe Rutila

GRIB SPADEN - Venlige have hilsener Dorthe alias: Frøken Solhat

onsdag den 22. september 2010

LøglæggerdageNår man som jeg har umådeligt svært ved at gå forbi hylderne med blomsterløg i forretningerne eller har rigtig svært ved IKKE at trykke "læg i kurven" på nettet ja så må man ud og stikke huller.....mange huller........huller til alle de løg der pludselig ligger ude i værkstedet og venter på at det bliver forår.

En  del  kom i jorden sidste week-end men en stor del venter stadig på at der skal blive tid i en presset hverdag hvor arbejde, ungernes fritidsaktiviteter og en svært uønsket omgang broncitis tærrer på kræfterne. Men der er lys forude ........hosteanfaldene om natten er aftagende så den tiltrængte nattesøvn er ved at være indhentet og batterierne begynder at lyse grønt igen.

Hvor er det bare fantastisk skønt efter en del dages fravær at vende tilbage til tastaturet og blive mødt med alle de skønne kommentarer som både nye og "gamle" trofaste læsere har efterladt i dagenes løb. Tusind tak for det ......en rigtig energibooster :0)

8 kommentarer:

 1. Hej Dorthe...ja efeteråret er ikke en hvileperiode for os haveelskere...enten er det løg-i-jorden eller planter, som skal i jorden...lige nu er vi ved at plante ( og først har vi ryddet og gravet og....PYH !)...blåbær og figner...det skal nok blive godt....held og lykke med løgene og din bronchitis...ja det er skrappe sager sådan en omgang hoste helt ned i halsen/brystet....sender dig lige varme tanker og en virtuel kop varm solbærsaft-grog med lidt rom....

  hilsen Anita

  SvarSlet
 2. Næst bedst efter at lægge løg er plads til at lægge dem.
  Jeg synes det kniber med plads, men det indre mig ikke i at hjembring flere løg.
  Glæden ved at se, hvad der så kommer op er stadig stor.

  SvarSlet
 3. Godt du er bedre da:) fortsatt god bedring. Ja løplanter ja... jeg prøver å holde litt igjen, for jeg ønsker meg en tur til amsterdam til neste år.... men jeg var i danmark i helgen, og klarte ikke helt å la være, så noe ble med hjem og er kommet i jorden:) Klem

  SvarSlet
 4. Hei Dorthe!

  Jeg er paa besoek her for foerste gang og er helt enig med deg i at Solhatten er en straalende staude. Smaafuglene elsker froestanden og i disse dager lokker planten smaafuglene "Goldfinch" til aa ta smaa matpauser her i haven paa vei til varmere stroek.
  I aar skal jeg plante loek , lots and lots of bulbs.
  For aa ikke bli aldeles overveldet har jeg latt loekene ligge ute i bagasjerommet paa bilen. En ny loekpose legges inn med resten og saa er det videre til det neste . Dermed er det lett aa miste oversikten og vi er ennaa ikke kommet til den tiden paa aaret hvor butikkene setter loekene ned med 75%. Jeg maa nok se etter en god loekplanter foer jeg setter i gang med aa grave.

  Lykke til med efteraarets prosjekter i haven!

  Vennlig hilsen AG, New York

  SvarSlet
 5. Hoppas att du mår bättre, inte kul att vara sjuk...... Åh, vad jag känner igen mig.... ;-) Har också handlat kanske lite för många lökar.... och måste faktiskt gräva några nya rabatter.... Jag blir så nyfiken på dina lökar... Det man kan se på bilden ser riktigt lovande ut... Det kommer bli jättesnyggt till våren hos dig!

  Krya på dig!
  Kram Charlotte

  SvarSlet
 6. Det bliver spændende at se dine nye løgplanter blomstre til foråret, min ønskeliste skulle nødigt løbe tør. Jeg har også købt tulipan løg til min forhave, men jeg må nok først få roserne i jorden, inden jeg planter løgene, ellers graver jeg dem bare op igen ;o)
  Håber du snart er helt rask.

  SvarSlet
 7. Jeg håber at du har fået det bedre, Dorthe og at Claus ikke døjer med ryggen mere.
  Desværre kommer alle hoste- og sygedagene med efteråret. Det kender Emil alt for godt. :(

  Du har godt nok mange løg der skal i jorden - jeg er sikker på at de er smukke allesammen. Og med det rette værktøj går det vel nemmere.

  Allerbedst bliver det når du kan nyde frugten af dit arbejde i fuld flor.

  Hav en dejlig dag. :))

  KH
  Ulla

  SvarSlet
 8. Anita....den var god den grog.....syntes allerede den hjælper :0)

  Blåbær og figner.....mums- det skal nok blive godt.

  -----

  Lea.......jeg er lidt ude i det samme problem :0) PLADS....min mand undre sig hver gang jeg kommer med en ny pose løg eller en ny plante - han fatter ikke der er plads :0)

  Men der er ALTID plads til ét løg mere :0)

  -----

  Altså Linda.... næste gang du rammer Danmark giver jeg en kold øl på terrassen ......med alle de løg jeg har fået lagt og skal lægge ja så er jeg lige ved at tro at jeg kan konkurrere med Amsterdam i forårsklæder :0)

  -----

  Velkommen i min lille have AG :0)

  Solhatten er uovertruffen - og fantastisk at du ser den lokker fugle til også. Fugle kan man ikke værne nok om.....i Danmark er bestanden af de mest almindelige fugle i haven på tilbagetog - desværre.

  God ide at tage løgene i etaper....man kan blive helt overvældet af alle de løg og ikke mindst ALLE de huller. Jeg er rigtig glad for min løglægger hvis den da hedder sådan.....for det ved jeg faktisk ikke helt :0)

  Også held og lykke med dine egne projekter :0)

  -----

  Charlotte.....det går fremad og energien vender tilbage :0) Ja nye bede må der til når man bliver fristet over evne..... hvilket jo ofte sker.

  Jeg har sat nogle fritillaria imperialis "persica"......tror nok det var hos dig jeg så dem i foråret og de har været på min ønskeseddel lige siden :0)

  ------

  Annette.....jeg fortsætter paraden til foråret. Glæder mig til at følge dine nye roser....og tulipaner i bunden :0)

  -----

  Ulla....tak - det går fremad med både den mig og Claus :0)

  Syntes dog aldrig jeg har været så hårdt ramt uden at være "syg"....men hold fast hvor det tærrer på krafterne at hoste, hoste og hoste :0(
  Ja Emil plejer jo desværre også at tage sin del af det stas - ØV.

  Ja - med løgstikkeren går det hurtigere....det der tager mest tid er at finde pladsen :0)

  Knus Dorthe

  SvarSlet

Hjertlig velkommen i min have. Jeg er utrolig glad for og taknemmelig over at du har lyst til at være med. Din kommentar kort som lang er meget velkommen ;0)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...