Min lille have er mit fitnesscenter - der er åbent 24-7 årets 365 dage. Altid med en mulighed for at få rørt havemusklerne . Velkommen til - jeg sætter stor pris på dit besøg og håber du føler dig hjemme her blandt havetrivialiteter og årstidsnormaler..... måske du endda får lyst til at plante en staude hos dig selv eller lægge en kommentar hos mig, det ville glæde mig meget - så: Carpe Rutila

GRIB SPADEN - Venlige have hilsener Dorthe alias: Frøken Solhat

onsdag den 29. september 2010

Morgenfrost og bålvarme :0)

Da jeg meget tidligt i morges bevægede mig ud under en smuk stjernehimmel for at køre på arbejde måtte jeg udbryde efterårets første "ÅH NEJ - ikke allerede"  og derefter gribe isskraberen for at skrabe en lettere nedkølet bil fri for is.

Men det måtte jo komme og skønt er det da også når den klare stille kulde bider lidt i kinderne mens man nyder stjernehimlen......bare ikke lige når man ikke er mentalt forberedet og derfor har stået under bruseren lidt for længe og tiden er ved at løbe fra én.

Jeg trænger derfor nu til at varme mig lidt og det gør jeg med disse bålbilleder fra i mandags hvor Simon og to af hans kammerater (mandagsbanden:0) hjalp med at lave æbleskiver...........der var rift om skiverne skal jeg hilse og sige.


----------------------------------------------------------------------------------------

ÆBLESKIVER SOM VOR MOR LAVEDE DEM :0)

1 liter kærnemælk
5 æg
1 tsk. salt
2 spsk. sukker
625 g. mel
3 tsk. natron

flydende margarine til at stege i

------

evt. æblebåde, til at putte i midten af de halvt bagte æbleskiver.

Variant: Æbleskivedejen kan tilsættes rosiner eller grofthakkede smuttede mandler

God fornøjelse og velbekomme
Dorthe

12 kommentarer:

 1. Åh, så härligt det ser ut med äbleskiver. Det har våra danska sommargäster här i byn bjudit oss på en gång! Mycket gott!

  Men visst är det tråkigt att frosten redan är över oss...

  Ha det gott,
  Charlotta

  SvarSlet
 2. Mmm det där få man nog ta och testa.
  Frosten har inte varit här ännu men kanske i natt...
  Ha det gott
  annika

  SvarSlet
 3. Hvor ser det lækkert ud.
  Er det din store pande som for dem til at se ekstra lækker ud eller har du din egen opskrift?
  Her på Lolland har de lovet ned til 5 grader, men kun i nat så stiger temp. igen. Men ingen frost endnu.

  SvarSlet
 4. Man är liksom aldrig tillräckligt förberedd när frosten slår till. Men visst är det lite för tidigt kan man tycka....

  De friterade äppelskivorna ser jättegoda ut!!!!

  Kram Charlotte

  SvarSlet
 5. En deilig liten, og helt uventet, Danmarkstur på morgenkvisten. Flott blogg - jeg gleder meg til å titte mer.
  Klem fra maria

  SvarSlet
 6. Charlotta....de var gode og så med hjemmelavet jordbærsyltetøj. Mums.

  I Danmark er der tradition for at spise æbleskiver i december måned serveret med varm gløgg til......godt til en lille familie eller nabokomsammen :0)

  -----

  Det kan varmt anbefales Annika....det er godt at lune sig på en kold efterårsdag efter et par timer med spaden i haven :0)

  -----

  Lea....panden er af almindelig størrelse. Om opskriften er speciel ved jeg ikke det er den min mor altid bruger.....og det plejer ikke at være så ringe:0)

  Laver en lille tilføjelse på indlægget med opskriften....så du kan forsøge dig frem :0)

  -----

  Charlotte....nej det komme altid så pludselig syntes man....selv om man jo godt ved det er snart :0)

  Må vist ud og grave gladiolus-løgene op én af dagenen :0)

  -----

  Maria....velkommen både til Danmark og til min lille have :0) Du er altid velkommen til at kigge med :0)

  SvarSlet
 7. Det må være dejlig med Æbleskiver og varmen fra bålet, på en kold efterårsdag.Vi kar også haft rinfrost her i Viborg.

  SvarSlet
 8. Å det høres da utrolig deilig ut, den oppskriften skal jeg prøve:) For hver høst og vinterdag, er vi en dag nærmere våren:)) Klem og ha en god helg:))

  SvarSlet
 9. Conny.....det var super skønt :0)

  -----

  Linda - dine unger vil elske det så velbekomme - ja det er rigtigt søde :0)

  SvarSlet
 10. Hej Dorthe...jamen det vil jeg absolut prøve...vi købte en gammeldags æblesdkivepande sidste år og den kan bruges...tidligere så have vi en elektrisk maskine til at bage æbleskiver ved og her kunne vi sidde inde ved bordet og gøre det......men at stå udenfor er da bedst...og bål har vi faktisk lavet alt for lidt af her i sommer, vi plejer at lave meget mere bål...også bare for hyggens skyld til en kop kaffe efter maden...og så bare sidde og nyde aftenen....men det bliver nok lidt tidligere efterhånden...for der er ved at blive koldt, som du også nævner...specielt om morgenen....

  dejlige billeder...

  SvarSlet
 11. Det kan kun anbefales Anita :0) Og et lille bålsted ned på "Hyggekanten" ville vel egentlig heller ikke være nogen dårlig ide???? *SMILER*

  SvarSlet
 12. Du har bare så meget ret...siger min mand lige her i baggrunden..Nej, det vil det ikke være, nej bestemt ikke....og man kan sagtens have bålsteder rundt omkring...lige for tiden har vi et transportabelt bålsted....et stativ med et stort fad...og udeover det laver en sort plet på græsset ( og det er selvfølgelig ikke så rart, slet ike hvis man har en flot græsplæne).....men det vokser ud trøster vi os med og det er det også allerede, de steder vi trods alt har brugt det....men det tager da lidt tid....

  SvarSlet

Hjertlig velkommen i min have. Jeg er utrolig glad for og taknemmelig over at du har lyst til at være med. Din kommentar kort som lang er meget velkommen ;0)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...