Min lille have er mit fitnesscenter - der er åbent 24-7 årets 365 dage. Altid med en mulighed for at få rørt havemusklerne . Velkommen til - jeg sætter stor pris på dit besøg og håber du føler dig hjemme her blandt havetrivialiteter og årstidsnormaler..... måske du endda får lyst til at plante en staude hos dig selv eller lægge en kommentar hos mig, det ville glæde mig meget - så: Carpe Rutila

GRIB SPADEN - Venlige have hilsener Dorthe alias: Frøken Solhat

torsdag den 23. september 2010

Efterårsjævndøgn


Når der nu ingen vej er tilbage og vi tager hul på vinterhalvåret, med efterårsjævndøgn i dag, så er 20 grader, høj solskin, drejeblomst og stolt kavaler i smuk forening ikke det ringeste.

Det har været superskønt vejr idag og  på arbejdet drog jeg i skoven med  seks skønne unger for at finde en hyldegren vi kunne lave træperler af........hvilken loppetjans. Snart laver vi hyldebærsaft over bålet.......det trænger stemmebåndene til :0)

Efterårsjævndøgn er det døgn løbet af efteråret hvor dag og nat er lige lange.......så nu er det frem med stearin lysene så lyset kan fortsætte med at spredes over landet de næste måneder.


13 kommentarer:

 1. Lyder dejligt med hyldebærsaft, jeg håber din bronchitis er på vej væk? Heldigvis er der mange dejlige efterårsdage også - det er en fantastisk smuk tid, synes jeg. Hyg dig foran bålet:o)

  SvarSlet
 2. Håber du er over hosteriet nu, og hyldebærsaft håber jeg også jeg kan finde tid til at få lavet. Det er efter te den varme drik jeg holder mest af :-)

  SvarSlet
 3. Nej, hvor er dine dreje blomster fin, min er noget skravl. Men jeg kan ikke huske om det er nogle som kommer igen til næste år, måske du kan svarer på det.

  Jeg hørte lige at i Guldborgsund kommune skal een pædagog passe 20 børn, så det må være en undtagelse med kun 6 børn.

  SvarSlet
 4. Jeg liker så godt det navnet.. Stolt Kavaler. Jeg må begynne å benevne mine Cosmos med det navnet :-) Den rene hvite er veldig vakker, den må jeg så til neste sommer.

  SvarSlet
 5. ...og mens vi nyter høst og vinter, er det bare å glede seg over at for hver dag er vi nærmere en ny vår:) Klem

  SvarSlet
 6. Lisbeth....tak det hjælper på det og hyldbærsaft gør underværker :0)

  Ja efteråret er fantastik også et farveorgie og bombardement af dufte fra skovbunden......det skal nydes.

  -----

  Tak Lene....bedring for hver dag nu :0) Mim mor serverede altid hyldebærsaft eller suppe da vi var mindre og ja....det smager fantastisk. Men det skal være hjemmelavet så vi må ud og plukke :0)

  -----

  Lea - tak, jeg er også glad for den. Det er en staude og den plejer at bredde sig rimlig hurtigt med udløbere. Den er let at del og også let at holde i ave for man kan bare lige løsne rødderne hvis den er blevet for stor.

  -----

  Ja den er skøn den hvide og så blomstre den konstant til den bliver slået ned af frosten.

  -----

  Jeps...Linda - én dag mindre til tulipanerne står i flor :0)

  SvarSlet
 7. Lea....forresten :0)

  Normeringerne er desværre blevet dårligere og dårligere med årene. Men 1 til 20 er forhåbentlig ikke i kernetiden. I yder punkterne på dagen kan vi også opleve at være 1 til 15-18 stykker på dårlige dage - men heldigvis ikke ret lang tid.

  Jeg drog afsted med 6 og resten blev hjemme i børnehaven....så ind i mellem er der loppetjanser :0)

  SvarSlet
 8. Lyder som en rigtig hyggelig tur. Det er nu også hyggeligt når vi går den mørke tid imøde, levende lys, ild i brændeovnen og pause fra havearbejdet, men der plejer ikke at gå ret lang tid før jeg længes efter at komme i haven igen.

  SvarSlet
 9. Åh, så mycket vackert som fortfarande blommar hos dig! De vita är magnifika!

  Men visst är det skönt att nu börja kura skymning:)

  Ha det gott,
  Charlotta

  SvarSlet
 10. Annette....godt vi kan sidde i stearinlysenes skær og planlægge og ikke mindst drømme :0)

  -----

  Ja det fortsætter heldigvis lidt endnu Charlotta, selv om det er begyndt at falme rundt omkring - lysene gør godt i skumringen og så er det hyggeligt :0)

  SvarSlet
 11. Men 15 børn er da også fuldstændigt urimeligt, hvis der opstå bare et problem, hvem skal så passer de andre 14 børn?

  SvarSlet
 12. Lea......jeg kan kun være enig - men det er desværre sådan virkligheden ser ud :0)

  SvarSlet
 13. Mycket vacker drakmynta som är lite rosa!!! Allt gott! Mari

  SvarSlet

Hjertlig velkommen i min have. Jeg er utrolig glad for og taknemmelig over at du har lyst til at være med. Din kommentar kort som lang er meget velkommen ;0)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...