Min lille have er mit fitnesscenter - der er åbent 24-7 årets 365 dage. Altid med en mulighed for at få rørt havemusklerne . Velkommen til - jeg sætter stor pris på dit besøg og håber du føler dig hjemme her blandt havetrivialiteter og årstidsnormaler..... måske du endda får lyst til at plante en staude hos dig selv eller lægge en kommentar hos mig, det ville glæde mig meget - så: Carpe Rutila

GRIB SPADEN - Venlige have hilsener Dorthe alias: Frøken Solhat

lørdag den 14. maj 2011

...en lille lort.


Kan man virkelig blive glad for en lort midt på flisegangen,  midt på græsplænen eller midt mellem stauderne????

Svaret er JA.......

Jeg kan - så længe lorten er af den helt rigtige slags. For nu ved jeg med sikkerhed at kvarterets pindsvin har overlevet vinteren og trafikken. Den er nu tilbage på sneglejagt mellem stauder og buske.....og den skal være så velkommen for der er nok at tage af. Ingen dræbersnegle heldigvis, men masser af almindlige snegle med hus, og jeg skal love for at dagens små regnbyger har lokket dem frem fra gemmerne.


Da vi købte huset for en del år siden boede der et pindsvin i en rulle rookwool under vores udestue. Det fandt vi ud af da vores hund gentagende gange kom ind og lagde pindsvinet på vores køkkengulv....eller løb rundt med det stakkels lille kræ i gabet ude i haven. Trods den lidt hårdhændet tur vores hund gav pindsvinet år efter år blev pindsvinet trofast boende og vi kunne med stor fornøjelse se den gå aftentur både her og ovre hos vores genboer på den anden side af vejen. Her fandt den stor fornøjelse i at gå om bord i deres kattemad kunne vi se.

Sidste år var det så pludselig slut med pindsvinet i haven.....dvs. vi så kun meget få lorte i foråret og hen over sommeren var der ingen - heller ikke den hyggelige snøften dukkede op ved aftentide. Måske flyttede pindsvinet i protest over at vi fik dens "legekammerat" aflivet pga sygdom - hvem ved :0)

Men nu er den her altså igen.....eller en af dens slægtninge.......det er ganske vist.

Nu har ungerne og jeg, med hjælp fra Claus (han skal bare lige overtales :0) planer om at bygge et pindsvinebo i det fjerneste hjørne af haven, eller under udestuen......for hvem ved måske flytter Peter Pind eller en af hans afkom snart ind hos os igen - jeg håber det.

Er der mon nogen derude i Bloggland der har erfaringer med pindsvinebo i haven som de vil dele???

Lige om lidt er vi bare SÅ klar til at se Danmark vinde det europæiske Melodigrandprix ;0)

11 kommentarer:

 1. Sådan en lille Peter Pind ønsker jeg mig også. Én gang har jeg set et pindsvin i haven og jeg blev oven ud lykkelig. Der burde jeg nok have slået til og bygget et pindsvinebo med det samme, men det gjorde jeg ikke. Derfor har jeg ingen erfaring med sådan et, men jeg er overbevist om, at Peter Pind bliver glad for at bo hos jer - også uden legekammerat :-)

  Ha´en god søndag
  Birgitte

  SvarSlet
 2. En igelkott vad roligt!Såklart den vill ha ett bo:-)
  Tack för din rara kommentar hos mig :-)Du undrar vad kulle betyder det är som ett litet berg!Det finns en film med Hugh Grant som heter om jag minns rätt:Engelsmannen som gick upp för en kulle o kom ner från ett berg...
  KRAM från mig!

  SvarSlet
 3. Hejsa.

  For et par uger siden lå der også en lort på vores terrasse ;) dejligt! Normalt er jeg ellers ikke fan af at "nogen" skider på vores nyanlagte terrasse, men lille Pind må gerne.
  På danmarks naturfredningsforening kan du se en meget udførlig beskrivelse af pindsvinebo... et bo der kan kamufleres fuldstændigt så man kun kan se det hvis man ved det er der ;)
  Tjek siden her : http://www.dn.dk/Default.aspx?ID=3663

  Hilsen Rikke.

  SvarSlet
 4. Jeg må starte med at fortælle, at jeg lider af pindsvinefobi. Jeg bliver så forskrækket når jeg ser det lille dyr, at jeg løber langt væk med et hyl, som var det en rotte. Det stammer helt fra min barndom, hvor der var en lidt uheldig episode.
  Nå men til sagen: Sidste efterår havde vi pindsvineinvasion. Og da jeg jo ikke er glad for dem, kom min søde mand troligt og bar dem væk, hver gang de viste sig. Men det kunne de virkelig ikke tage sig af. Om han så aldrig bar dem så langt væk, ja så stillede de i haven om ikke samme dag, så i hvert fald dagen efter.
  Min hund gjorde mig altid opmærksom på, når der var ankommet et pindsvin, så holdt jeg mig væk fra den del af haven. Jeg tror faktisk det var en redefuld unger, som syntes der var dejligt i vores have. Så de kommer nok igen i år, tænker jeg.

  SvarSlet
 5. Nåååeee, hvor er det hyggeligt og dejligt at den lille fyr er vendt tilbage:) Jeg har desværre ikke erfaring med pindsvin eller pindsvineboliger, jeg har aldrig set et pindsvin i min have, det ville jeg ellers være glad for:0)

  SvarSlet
 6. Ja, den slags småbæ'er kan man altid klare og de er så livsbekræftende at have i haven.
  kh Lone.g

  SvarSlet
 7. Birgitte.......det er skønt med sådan en lille ven i haven....så jeg kan kun anbefale at bygge et bo så du kan få logerende :0)

  -----

  Helena.....ja det er skønt med smådyr i haven :0)

  Jeg tænkte nok at en kulle var noget i den stil.......hvad vi i Danmark ville kalde en bakke måske - da vi jo ingen bjerge har :0) Tak for opklaringen

  -----

  Rikke.....ja lort i den størrelsesorden gør ikke noget :0)

  Tak for tippet, var allerede ved at surfe rundt i går og fandt adskillige forholdsvis lette måder at bygge bo på.....så nu må vi bare til det :0)

  -----

  Åh hvor er det ærgeligt med din fobi....håber du kan komme over den for det er virkelig en gave at have pindsvin i haven......og så måske en hel familie......du er heldig, jeg er helt misundelig :0)

  Pindsvin er fredede i Danmark og må ikke flyttes væk fra deres teritorium og ikke mindst fra deres unger......så vil de små ikke overleve. Så du må en tur til hypnotisør ;o)

  -----

  Lisbeth...det er bare så hyggeligt med sådan en fætter der vimser rundt....og i år bliver han her forhåbentlig :0)

  -----

  Lone.....de er mere end velkomne.

  SvarSlet
 8. Sådan fine små lorte har jeg ikke i min have, det er vidst en omstrejfende kat ;-) Men jeg ville rigtig gerne have en hr. og fru. Pind i haven :-)
  God søndag Gro

  SvarSlet
 9. Velkommen i haven min Gro. Et par pindsvin ville også altid være velkommen her.....det er nu så hyggeligt :0)

  SvarSlet
 10. Sød historie med pindsvinet, det er nu en god beboer i haven. Vi plejer at se flere i løbet af sommeren og i efteråret var der én som havde gravet sig ned til vinterhi ved skuret, hvor vi har en klatrerose stående op ad. Vi måtte skynde os at dække den godt til med blade og stille en stor tung balje for, så bladene kunne blive liggende og lune den lille fyr.

  SvarSlet
 11. Hvor er du heldig..tror ikke vi har nogen i haven pga vores firbenede terroist og det meste af haven er hegnet ind..men men nu når vi snakker om lort - har jeg faktisk set nogen som kunne minde om det..I vores tidligere have var der op til flere og kan huske fra min barndom at om vinteren boede der en lille familie i vores værksted hvor der var lunt..
  De er nu så skønne :)
  Mange hilsener Karina

  SvarSlet

Hjertlig velkommen i min have. Jeg er utrolig glad for og taknemmelig over at du har lyst til at være med. Din kommentar kort som lang er meget velkommen ;0)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...