Min lille have er mit fitnesscenter - der er åbent 24-7 årets 365 dage. Altid med en mulighed for at få rørt havemusklerne . Velkommen til - jeg sætter stor pris på dit besøg og håber du føler dig hjemme her blandt havetrivialiteter og årstidsnormaler..... måske du endda får lyst til at plante en staude hos dig selv eller lægge en kommentar hos mig, det ville glæde mig meget - så: Carpe Rutila

GRIB SPADEN - Venlige have hilsener Dorthe alias: Frøken Solhat

tirsdag den 29. januar 2013

Kontrasternes tid..............for få dage siden var haven smukt klædt i sne og skønne islygter - rigtig dejligt vintervejr der gør glad og bringer smilet frem - det er i hvert fald den virkning sne og det lys det bringer har på mig.

Sådan er det desværre ikke længere....nu er alt trist, gråt og  mørkt - en typisk kedelig dansk vinterdragt har lagt sin klamme hånd over haven. 

Islygterne er en saga blot og mistelten, gran og chilli der før pyntede så smukt i sine forfrysninger ligger nu trist og ensom rundt omkring kun med et udbrændte fyrfadslys og olielys som selskab. Den eneste trøst i alt tristessen er at vintergækkernes spyd er ved at bore sig op gennem den vinterkolde jord..........Er du mon som jeg mest til sne, lys og frost i januar og februar eller er du mere til lidt lunere vejr med regn, tåge og mørke som følgesvend????

21 kommentarer:

 1. Jeg er barfrostdronning, 15 kuldegrader, sol, frostrøyk, krystallis, fyr i peisen, strikkegenser og selskinnssko... Tørr kulde som kan kles ute. gnistrende solskinn på dage, stjerneklart og Nordlys om natten.. Ok så ofrer man noen pysete planter...men blirnkvitt noen ufyselige snegler...

  4 varmegrader , kuling , vanntett våt nedbør, umulig å kle ute, mørke, tåke, skitt og sørpe om man går tur i marka, alt dette selger jeg billig, til å med betaler for å bli kvitt det.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hjertlig velkommen hid November-symra :0) Åh hvem der bare kunne nyde nordlys.....en af naturens smukke fænomener jeg har tilgode at opleve :0)

   Slet
 2. Jeg har det nu mere som Sussinghurst.

  SvarSlet
 3. Jeg ved ikke rigtig både og.
  Jeg holder meget af når haven er dækket af sne og når solen skinner, men efter ganske kort tid så er jeg bare træt af det. Jeg nyder i fulde drag når sneen er væk og jeg kan se forårsblomsterne på vej op.
  Ha´ en god dag.

  SvarSlet
  Svar
  1. Forårs blomsterne der er på vej er et skønt syn.....men når nu alligevel det ikke bliver rigtig forår i februar så hellere sne og klar frost :0)

   Slet
 4. Det er fint med sneen til at passe på vores planter, og høj klar frostluft er også lige mig, men nu er sneen næsten væk, og ved du hvad? Der kommer de fineste spirer frem under den, og påskeklokkerne har store fine knopper, så det er ok den forsvinder, hvis der ikke kommer mere frost.
  Men grå dis og tåge som først i måneden, det gider vi ikke have.
  Knus Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. ....nej gråt og dis er bestemt heller ikke mit yndlingsvejr. Men nu er det sørme frostklart igen ;0)

   Slet
 5. Hej Dorthe.Jeg vil nu gerne have det lidt mildere vejr.Og helst ikke mere sne i år
  Men klar himmel med lidt sol.......det er lige mig.
  Og nu er alle vores små forårsbebuder jo på vej op.Så foråret er ikke så langt borte.God dag Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. *SMILER*......klar himmel og sol i februar hænger næsten altid sammen med frostvejr....og barfrost er ikke godt for planterne så hellere på med snedynen og så høj klar frost himmel......skøøøøøøøønt ;0)

   Slet
 6. Smuk kulde fremfor brun suppe siger jeg:0). Fine fotos og ja jeg gjorde mig nøjagtigt de samme tanker, da jeg kom hjem og så alle de slappe, smattede og langt fra strålende sager fra jul - og de sølle rester af islygterne som for få dage strålede.
  Smat, splat og våde flyverdrager....nej sådan en omgang søle er ikke lige det der for mig gør en dejlig januardag!

  Dejlig aften trods alt!
  Knus fra Katinka

  SvarSlet
  Svar
  1. *SMILER* nej våde flyverdragter har jeg bestemt også fået mere end nok af i ugens løb........suk.....men nu er det smukt og frostklart til week-enden :0)

   Slet
 7. Jeg har det ligesom dig. Jeg vil også helst have sne og sol i januar. I år gik lynlåsen dog i stykker på min vinterfrakke og jeg har frosset så jammerligt at jeg nu på tredie uge har halsbetændelse og ørepine så faktisk hilser jeg lidt varmere vejr velkomment, ikke mindst fordi vintergækker og andre forårsglæder er lidt forsinkede i år. Nu har jeg iøvrigt fået købt mig en ny vinterfrakke på tilbud så om et par uger må der gerne komme se igen for mig (jeg skal lige have ørepinen til at gå væk....)

  SvarSlet
  Svar
  1. ....ørepine lyder bestemt ikke som en rar "vintersysel" - håber den er på retur så du kan komme ud og nyde den skønne kyndelmisse frost i din nye frakke ;0)

   Knus

   Slet
 8. Jeg er bestemt også til sne, høj blå himmel og tør luft i Januar, og syntes det har været en dejlig måned, Meeen... har man lidt projekter igang, så er det faktisk dejligt at kunne komme i jorden, selv i Januar, så jeg tager det nok som det kommer og prøver at få det bedste ud af det. Lige nu sukker jeg efter at sneen smelter og jorden tør op, for jeg glæder mig så meget til at sætte min nye rosenbue op!
  Rigtig dejlig aften til dig!

  SvarSlet
  Svar
  1. ....åh ja det kan jeg da godt forstå at du glæder dig til. Håber du nåede det inden frosten igen kom i går ;0)

   Slet
 9. Her har vi nu set solen de 2 sidste dage og det har været mildt og dejligt at være ude. Min have ser også ret kedelig ud lige nu, men en tur med kosten på fliserne og riven i gårdspladsen, så pynter det allerede. Og så bliver alle slatne og grimme planter fra krukkerne fjernet. Jeg graver lidt vintergækker op og sætter i potter rundt omkring på havebordene, og så ser det da helt godt ud igen :-)
  Så op med have humøret :-)
  K.H. Anette fra Fru Pedersens have

  SvarSlet
  Svar
  1. P.S. Superflot header du har lavet. Så fine billeder.

   Slet
  2. Ja det er med at nyde timerne med sol og de er bestemt skønne - men gråt og vådt er bare ikke lige mig - måske nok også fordi jeg arbejde i en udegruppe hvor børnene bliver sjaskhamrende våde og uhyrlige mudrede i det våde januar tøvejr ;0)

   Tak.....vintergækkerne er selvsagt fra sidste år der går vist et par uge inden mine kan fremvises i blomst :0)

   Slet
 10. Da det alligevel ikke er forår i januar og februar og jeg går ind for at give jorden fred så helt klart sne og frost til mig, men kan det ikke lade sig gøre så må solen gerne skinne så jeg kan nyde landskabet:o)

  SvarSlet
  Svar
  1. ....hørt hørt ;0) I dag kan vi rigtig nyde landskabet....da vintersolen og frosten klæder landet så smukt :0)

   Slet

Hjertlig velkommen i min have. Jeg er utrolig glad for og taknemmelig over at du har lyst til at være med. Din kommentar kort som lang er meget velkommen ;0)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...