Min lille have er mit fitnesscenter - der er åbent 24-7 årets 365 dage. Altid med en mulighed for at få rørt havemusklerne . Velkommen til - jeg sætter stor pris på dit besøg og håber du føler dig hjemme her blandt havetrivialiteter og årstidsnormaler..... måske du endda får lyst til at plante en staude hos dig selv eller lægge en kommentar hos mig, det ville glæde mig meget - så: Carpe Rutila

GRIB SPADEN - Venlige have hilsener Dorthe alias: Frøken Solhat

søndag den 13. januar 2013

Coconut Lime - lidt historie


Den første hvide dobbelte purpursolhat i handlen var denne super smukke Echinacea purpurea "Coconut Lime". Ophavsmanden hollænderen Arie Blom  fra AB cultivars står bag "Cone-fections" serien hvorfra flere af de nye dobbelte purpursolhatte på markedet kommer.

"Coconut Lime" har været på markedet siden 2005  men  flyttede dog først ind i min have sidste sommer - i 2012.  Jeg kan allerede nu mærke at det er en af de solhatte jeg ser frem til at se igen til sommer. 

"Coconut lime" kategoriseres i hvide dobbelte og blomsten har da også hvide smalle randblade men midten er alt andet end hvid. Den har den mest fantastiske limegrønne farve smukt smykket med sart orange - virkelig en kombination der er super skøn. Forvandlingen fra nyudsprungen til fuldt udsprungen tager et par uger og transformationen er som ved andre dobbelte solhatte sjov at følge med i.

Som  det gælder mine andre dobbelte purpursolhatte så er det vejen fra knop til næsten fuld udsprungen der er smukkest i mine øjne - når først blomsten  er fuldt udviklet er de ofte nærmest "for meget af det gode" for mig. 

**********************************************************************


"Coconut Lime" er 5. purpursolhat i min lille kavalkade. Nogle falder som jeg for solhattene ved første blik andre syntes de ligner vilde og uregerlige magueritter og kan slet ikke se charmen ved dem.....og atter andre skal lige vænne sig til dem hvorefter de taber sit hjerte.

Læs også:
 1. indlæg i kavalkaden: "Razzmatazz" - lidt historie
 2. indlæg i kavalkaden: "White swan"
 3. indlæg i kavalkaden: "Pallida" - lidt historie
 4. indlæg i kavalkaden: "Magnus" - lidt historie

20 kommentarer:

 1. Hej Dorthe
  Ja den ser skøn ud, det kan også være, den kommer på min ønskeliste.
  Knus Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. ....jeg glæde mig i hvert fald til et gensyn med denne til sommer :0)

   Slet
 2. Den er en rigtig SMUKSAK og den kom allerede i min notesbog til det hvid-gule bed sidste år, da du præsenterede den på din side. Den er så spændende med det fine farvespil, en rigtig MUST-have-plante :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Der vil den da også gøre det godt Ulla.....det er jeg sikker på....nemlig - jeg kunne i hvert fald ikke stå for den ;0)

   Slet
 3. Jeg kan godt forstå du er faldet for de solhatte, for der er godt nok mange skønne eksemplarer... og denne er da bestemt også en af de skønneste :o)

  Ha en go dag...

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det er blevet en helt passion.....der er mange at vælge i mellem og nogle er bestemt kønnere og mere levedygtige end andre - glæder mig til at se hvordan denne klare sig i årende frem.

   Slet
 4. Du har fået mine øjne op for solhatte, bliver nød til at prøve den smukke plante i år. De er da bare så flotte. God søndag. K.H. Anette fra Fru Pedersens have

  SvarSlet
  Svar
  1. ....ja den må du da bestemt kunne finde en god plads til i din fantastiske dejlige store have ;0)

   Slet
 5. Jeg har fået nogle frø af denne Coconut Lime. Håber jeg snart kan komme til at så dem. Den vil passe ind mange steder i haven.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det lyder ikke dårligt - var ellers sikker på at Coconut Lime er steril?? Men hvad ved jeg - en del, men dog ikke alt om solhatte. Jeg glæder mig til at høre om du får noget ud af anstrengelserne.

   Slet
 6. Hej Dorthe. Det er en smuk solhat, jeg kan også godt lide farvekombinationen og det, at den er dobbelt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja jeg syntes også at farvene er fantastiske sammen Birgitte.

   Slet
 7. Å hvilken vakker solhatt! Du har så mange fine. Jeg plantet fem sorter i hagen min ifjor, og de blomstret så fint at. I år blir det enda flere og da skal jeg hente inspirasjon fra deg:)

  SvarSlet
  Svar
  1. Velkommen i min lille have Jannibele. Du henter bare al den inspiration du lyset......purpursolhattene er slet ikke til at stå for - og hvor de trives kommer de igen og igen og igen ;0)

   Slet
 8. Jättevacker! Jag har inte lyckats att få solhattar att trivas hos mig. Jag har försökt med olika sorter men de har inte överlevt vintern.
  Vilken fin blogg du har!! Här kommer jag kika in ofta:)).
  Ha det gott.
  Kram Maria

  SvarSlet
  Svar
  1. Velkommen her i haven min Maria.....du er altid velkommen.

   Hvor ærgeligt med solhattene hos dig.....måske de står for fugtigt - de er ikke vilde med vand om fødderne - frost kan selvfølgelig nok også være en årsag. Prøv at blande noget jord med sand eller smågrus så jorden bliver drænet og dæk eventuelt solhattene med gran om vinteren.....måske det hjælper.

   Slet
 9. Dejlige indlæg som giver mig lidt tiltrængt merviden om solhatte. Smukke synes jeg, da de har en charmerende naturlighed over sig, som jeg altså holder meget af...

  Mange søndagshilsner fra
  Katinka

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja jeg syntes jo de er helt uundværlige i sommer og sensommerhaven Katinka. Et must ;0)

   Slet
 10. Hej Dorthe.
  Den kan jeg sørme godt forstå du glæder dig til at se igen.
  Jeg har 2 gange forsøgt at indføre echenichea purpurea/rød solhat i min have. Men de vil tilsyneladende ikke bo hos mig. Jeg ved ikke rigtigt om det er fordi jeg har lerjord, eller om det er fordi de blev kvalt imellem de andre stauder. Men ærgerligt, det er det.
  Håber din nye, smukke solhat vil finde vej til din have igen, når vinteren er forbi.
  Venlig hilsen Malene

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak - det håber jeg også Marlene. Solhattene kan ikke lide at stå klemt - især ikke om foråret hvor de er lidt langsomme i optrækket.....de er ikke glade for at komnkurrere med andre planter om solens stråler......ej heller kan de lide at stå med fødderne i vand....så måske en god grusblanding vil gøre trikket for dig hvis du har lyst til at prøve igen ;0)

   Slet

Hjertlig velkommen i min have. Jeg er utrolig glad for og taknemmelig over at du har lyst til at være med. Din kommentar kort som lang er meget velkommen ;0)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...