Min lille have er mit fitnesscenter - der er åbent 24-7 årets 365 dage. Altid med en mulighed for at få rørt havemusklerne . Velkommen til - jeg sætter stor pris på dit besøg og håber du føler dig hjemme her blandt havetrivialiteter og årstidsnormaler..... måske du endda får lyst til at plante en staude hos dig selv eller lægge en kommentar hos mig, det ville glæde mig meget - så: Carpe Rutila

GRIB SPADEN - Venlige have hilsener Dorthe alias: Frøken Solhat

lørdag den 19. januar 2013

En helt anden form for lanterne................er disse papirslanterner som ungerne lavede i sidste week-end. Her er der ikke risiko for "ned smeltning" når frosten ikke længere har tag i haven  -  lygterne vil gøre sig rigtig fint i haven til midsommer eller en dejlig varm sensommeraften lige såvel som her i vintermørket.

Lanternerne er lavet af akvarelpapir i A3 der er malet med flydende akvarelmaling og efterbehandlet med madolie. Inde i lanternen er der lavet en holder til fastholde fyrfadslyset  i midten........endnu en af de gode ideer der bare måtte afprøves fra bogen "Magiske måneder"

Skøn skøn bog..........29 kommentarer:

 1. Må altså snart få fingrene og næsen ned i den bog.... :)

  SvarSlet
  Svar
  1. *SMILER* den er fantastisk god ;0)

   Slet
 2. Sikken kreativ familie I er!

  SvarSlet
  Svar
  1. .....ungerne og jeg elsker det - vi er dog ikke så kreative vi selv kommer på ideerne ........men lade sig inspirere kan man vel altid ;0)

   Slet
 3. Hold da op nogle flotte lanterne. Sådan nogle ville jeg elske at have i min have, specielt hvis børnene selv har lavet dem. Mine unger er dog nok for små til den slags udfoldelser endnu (3 år og 1 år)
  God aften

  Tine

  SvarSlet
  Svar
  1. ....overhovedet ikke - jeg arbejder i en børnehave og jo yngre børnene er jo flottere bliver resultatet ofte - de tænker ikke så meget over at resultatet skal være flot de giver sig bare i kast med at male ;0) Lygterne skal du selvfølgelig selv folde da det evil være for svært for dem.....men male kan de sagtens ;0)

   Slet
 4. Fargerike og flotte lanterner!

  Klem Vivi

  SvarSlet
  Svar
  1. ....Tak Vivi - jeg tror de vil være gode til midsommer også ;0)

   Slet
 5. Flot og anderledes.
  Tak for kiggget.
  Ha´ en dejlig aften.

  SvarSlet
 6. De er altså også søde, jeg lagde godt mærke til dem på et af dine forrige indlæg, men nu har de da fået den præsentation, de fortjener. Bogen må jeg have fat i, selvom her ingen børn er længere, så kan mor vel også være kreativ selv! Mange søndagshilsner fra Ulla

  SvarSlet
  Svar
  1. .....uha ja - man behøver ingen småbørn ved sin side for at dfolde sig ;9(

   Slet
 7. En rigtig god idé :) Sætter du bare ståltråden fast i papiret? Jeg går ud fra, madolien er en form for imprægnering... Og hvad har du lavet bunden af?
  Biblioteket har ikke åbent i dag, så jeg håber, du har tid til at give lidt vejledning ;) Det ville da være en herlig søndagsaktivitet med drengene :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Sorry at jeg først vender til bage nu Marie Louise - men min uge har været ved at tage pusten fra mig ;0)

   Olien er ganske rigtig imprægnering - jeg har bare smurt det olien på med et stykke køkkenrulle. Ståltråden har jeg klipset fast i lanterne og derefter snoet enden fast så den ikke vrister sig løs.....det er mere holdbart end det umiddelbart ser ud til ;0)

   Bunden er lavet af det samme papir som keglen til lanterne. Cirkelen er klippet lidt større end den skal være for at kunne lave små flapper til at lime fast indvendigt i lanternen..........på billedet har jeg vist "rosetten" til at fastholde fyrfadslyset. Håber du får fingre i bogen på biblioteket da det bestemt er meget bedre end min beskrivelse. PØJ PØJ med projektet hvis du kommer igang ;0)

   Slet
  2. Forresten - ungerne brugte sprittus til at tegne med da det fungere godt med flydende akvarel.....desværre flød tussen lidt ud da vi smurte med olie....så næste gang tror jeg vi springer tussen over ;0)

   Slet
 8. Farverigt og spændende og sjovt at børn selv kan være kreative. Jeg følger spændt på om du svarer Marie-Louise, for det er da kreativ underholdning til mine børnebørn!

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det vil de bestemt elske Bente.....et fælles projekt er ikke at kimse ad :0)

   Slet
 9. Den har da godt nok været et hit, den bog :-)
  Og det ser helt utrolig hyggeligt ud.
  Håber du nyder søndagen!
  Knus
  Signe

  SvarSlet
  Svar
  1. ....den er bare super inspirerende Signe ;0)

   Slet
 10. Som altid SÅ hyggeligt i din have, Dorthe!

  God søndag aften
  Birgitte

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak og i lige måde Birgitte - selv om det blev med en uges forsinkelse ;0)

   Slet
 11. Kære Solhat,
  For pokker hvor I hygger og for pokker hvor ser det dejligt ud. Meget livsbekræftende og fandenivoldsk på den rare måde. Hav en dejlig uge.
  Lune hilsener Mathias

  SvarSlet
 12. Så läckert, så magiskt. Verkligen fina.
  Hej från Törnrosa

  SvarSlet
 13. Ved du hvad Dorte disse skønne lanterner er da helt fantastiske og rigtig søde. En dejligt ide som også kan bruges til sommerfesten. Sammen med islygterne ser det helt eventyrligt ud i din have.. :)

  SvarSlet
  Svar
  1. ....ja jeg syntes bestemt de må være gode en lun sommeraften ;0)

   Slet
 14. Så finttttttt det ser ud :O) Skøn skøn blog !! Klem Betina

  SvarSlet

Hjertlig velkommen i min have. Jeg er utrolig glad for og taknemmelig over at du har lyst til at være med. Din kommentar kort som lang er meget velkommen ;0)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...