Min lille have er mit fitnesscenter - der er åbent 24-7 årets 365 dage. Altid med en mulighed for at få rørt havemusklerne . Velkommen til - jeg sætter stor pris på dit besøg og håber du føler dig hjemme her blandt havetrivialiteter og årstidsnormaler..... måske du endda får lyst til at plante en staude hos dig selv eller lægge en kommentar hos mig, det ville glæde mig meget - så: Carpe Rutila

GRIB SPADEN - Venlige have hilsener Dorthe alias: Frøken Solhat

tirsdag den 8. januar 2013

Kønt er det ikke.......


..........men en nødvendighed. Kvarterets skadepar har bestemt sig for at slå sig ned ved mit foderbræt....og det var virkelig ikke hvad jeg havde i tankerne. De æder hurtigere end jeg kan nå og fylde på og så skræmmer de havens småfugle væk. Derfor har jeg nu forsøgt mig med lidt tråd bundet rundt om foderbrætter .....jeg håber det gør det lidt vanskligere for de store fugle at komme til truget.
I foråret fik jeg helt ondt i hjertet over at se hvordan de gang på gang raserede solsortens rede i naboens pæretræ.....ih hvor havde jeg ondt af de vedholdende og ihærdige solsortepar der bare byggede videre og lagde nye æg. Jeg er godt klar over at det er naturens gang....meeeeeen!!!! 

24 kommentarer:

 1. Ja vi må da håbe det hjælper, sådan et par skader kan gøre meget skade :)
  Knus Lisbeth

  SvarSlet
 2. Åh de dumme fugle. Jeg har også mit hyr med en hel familie her. Men har et foderhus som de ikke kan komme ind i. Så de må tage det brød jeg smider på jorden til dem og så får de små fugle alle frøene.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det er en smule irriterende at de er så grådige og ikke levner de mindste rester til småfuglene :0)

   Slet
 3. helt enig.... få fat i en skydegal jæger og få det skade-problem løst én gang for alle ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. ......jo deeeet - men det går nok alligevel her midt i vores fredelige kvarter ;0)

   Slet
 4. Jeg kan godt forstå dine foranstaltninger for at holde skaderne væk. Her har vi både skader, krager og duer, som også raserer en gang imellem. Jeg har et meget ambivalent forhold til det, for de skal jo også leve, meeeeeeen ...... :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det er jo lidt af et dilemma.....meeeen - de små skal nu have fortrinsret syntes jeg ;0)

   Slet
 5. Det kan jeg godt forstå, meeen de små fugle er nu de dejligste i haven, med deres sang. Jeg har flere foderautomater, altså rør med huller og siddeanordninger, og dem kan de store fugle ikke betjene sig ved. Her må de nøjes med det de små fugle spilder.
  K.H. Anette fra Fru Pedersens have

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er de bestemt Anette....dem vil vi gerne have flere af - måsske jeg skulle kigge nærmere på sådanne automater næste gang der skal handles ind til fuglene ;0)

   Slet
 6. Hej Dorthe.Jeg kan kun nikke genkendene til din historie.Vi har også mange skader-råger og store tyrkerduer.Jeg fik det fineste fuglehus til jul,og det er kun til de små fugle.
  Jeg har en lille solsort der holder til under min store laurbærbusk,men den flygter nor skaderne kommer.God dag knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg skal bestemt også tænke over det næste gang der skal købes fodderbræt....der skal ikke være så let adgang for de store fugle .....

   Slet
 7. Jeg synes da, du har fundet en dekorativ løsning på dit problem. Du kunne måske oven i købet sætte den i produktion.

  SvarSlet
  Svar
  1. aaaaarhhh....dekorativt vil jeg nu ikke sige det er - jeg syntes bestemt det er kønnere uden....men når nu nødvendigheden byder det og det oven i købet ser ud til at hjælpe.......ja så må det til ;0)

   Slet
 8. Når det ikke kan være andet, så synes jeg det er en fornuftig løsning. Vi har heldigvis ingen skader (endnu) så vi kan have foderhusene i fred.
  Man siger ellers at af skade bliver man klog. Det skulle måske hellere være opfindsom.

  Havehilsen
  Ole

  SvarSlet
  Svar
  1. *SMILER* - ja opfindsomheden længe leve Ole ;0) Jeg krydser fingre for at de bliver ved med at holde sig væk hos dig :0)

   Slet
 9. Hej. Jeg synes, det er godt, at du forsøger at holde skaderne væk, selvom de også skal overleve. For to år siden havde vi et skadepar i naboens birketræ og de jagtede solsortene og tømte rederne. Det var jeg godt nok også træt af. Men sidste år var de der ikke. Jeg tror deres rede i birketræet er blæst ned. Måske er du ligeså heldig.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja de er sørme noget om sig skaderne...hvis de nu bare kunne holde sig til egne æg og ikke solsortens - øv.

   Slet
 10. Jeg har også overvejet at lave noget lignende på vores foderbræt, vi har nemlig også skader på kost. Jeg vidste ikke, at de sådan plyndrer reder... jeg har båret over med dem indtil nu, men hvis de også er sådan nogle banditter, så må jeg vist hellere få gjort alvor af det. Vi har dog også to spurvehøge som kommer med jævne mellemrum, og hvad skal man gøre... altså det er jo naturens gang, men alligevel... :o)

  Ha en go aften...

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja de skal jo have lov at være i naturen - de kan nok ikke undværes i andre dyrs cyklus.....men de behøver ikke at plyndre alt på deres vej. Spurvehøgen har jeg kun haft en enkelt gang for et par år siden.....en kold vinter vil jeg tro hvor den søgte ind til byen i jagt på føde.

   Slet
 11. Ved lige nøjagtig hvordan du har det, her er det bare råger - og de kommer i flok... Så er det mig der "råger" !!!
  Syners det er okay med tråden, man bliver nødt til at udvise lidt opfindsomhed, så alle kan få en chance ved "truget".
  Håber i finder en fornuftigt foderfordeling :)

  SvarSlet
  Svar
  1. *SMILER*....kan lige høre det for mig og se dine naboer der rynker brynene over det mærkelige "rågeri" på den anden side af hækken ;0) Det ser ud til at hjælpe lidt - selv om det ikke er meget jeg har været ved vinduet for at holde øje her i ugens løb.

   Slet
 12. Ja hvor jeg kender det! Hos os er det både råger og skader.....og derfor har vi købt en indhegnet foderautomat, så de store fugle ikke kan komme til truget. For som du skriver, de tømmer det hele på et kvarter og levner intet til småfuglene! Så foderbrættet bliver kun brugt til nødder til egernet.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja de er forbavsende effektive i at rydde bordet.......ville de dog bare tage gåsebillerne lige så effektivt til juni ;0)

   Slet

Hjertlig velkommen i min have. Jeg er utrolig glad for og taknemmelig over at du har lyst til at være med. Din kommentar kort som lang er meget velkommen ;0)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...