Min lille have er mit fitnesscenter - der er åbent 24-7 årets 365 dage. Altid med en mulighed for at få rørt havemusklerne . Velkommen til - jeg sætter stor pris på dit besøg og håber du føler dig hjemme her blandt havetrivialiteter og årstidsnormaler..... måske du endda får lyst til at plante en staude hos dig selv eller lægge en kommentar hos mig, det ville glæde mig meget - så: Carpe Rutila

GRIB SPADEN - Venlige have hilsener Dorthe alias: Frøken Solhat

onsdag den 28. december 2011

UDEKØKKEN - Sommerens projekt 2011

 
 

I dag da jeg nussede lidt rundt ude i haven slog det mig  pludselig at jeg vist aldrig for alvor har nået at vise jer mit nye udekøkken.....disse billeder er vist det nærmeste . Det går da virkelig ikke an, så det må der rådes bod på nu og her....... lige inden året er omme. Derfor har jeg som I ser været en tur i billed arkivet.

Udekøkkenet var en af mine store drømme der kom til live hen over sommeren. Vejret tillod jo som de fleste nok husker, ikke alt for mange og lange ture ud i sommerlandet med teltet.....derfor bød der sig en masse dejlig tid hjemme i haven.

Da min "håndværker" var overtalt til at deltage i projektet blev der tegnet forskellige skitser og købt træ hjem til formålet.

Arbejdsfordelingen var klar - jeg tegnede - han savede - jeg malede - og han skruede. (Jeg malede og malede og måtte låne mere maling hos min søde genbo da jeg på et tidspunkt fik væltet ca. tre liter sort maling ud over min græsplæne, terrasse og fuglebad :0( spørg ikk e hvordan det kunne gå for sig........men der blev stampet lidt hårdt i græsset af ren arrigskab da uheldet var en kendsgerning ;0 )

Det færdige resultatet blev et fantastisk dejligt arbejds/køkkenbord med håndvask og rindende koldt vand. Som det vist ikke har kunnet undgå jeres opmærksomhed så bor vi nærmest ude i haven i sommer halvåret og grillen fungerer som vores køkken. Så det at jeg fik et bord i den helt rigtige arbejdshøjde og med indlagt vand fra haveslangen (vandet skal selvfølgelig selvsagt ikke drikkes)........ ja det har gjort udelivet hen omkring spisetid noget mere praktisk og hyggelig.

Billederne herover er fra juli og august. Maria sidder med Tobias én af de sjælden aftener hvor vi kunne sidde ud længe.........hvis vi tog jakker på ;0)

Billederne herunder er som udekøkkenet tager sig ud i dag.......ikke så meget mad bliver forberedt derude i tiden......istedet julehygges der lidt derude.Nu står der blot et lille gasblus på ønskesedlen.......bare lige som supplement til grillen..............ønsker og drømme om forbedringer er der jo altid ;0)

30 kommentarer:

 1. Hvor er det et hyggeligt ude køkken og vi må håber at næste sommer bliver med mange lune aftener, kryds kryds fingrene:o)
  Knus
  Annette

  SvarSlet
 2. Det er et rigtig skønt, skønt udekøkken I har fået lavet. Og du skal virkelig sørge for at købe et gasblus. Vi har haft et de sidste 6 år, og selv i kulde og regn kan vi finde på at stege udenfor. Jeg HADER stegeos og fedt i mit indendørskøkken, så det er alletiders at sende manden udenfor :)
  Vi har planer om at lave vores udekøkken om til foråret. En dum spiraeahæk skal fældes, og der skal sættes hegn op i stedet for, og så skal vi have et langt bord med vinkel på ligesom dig.
  Tak for inspirationen!
  Knus
  Lene

  SvarSlet
 3. Oh ja, så fint det är ditt utekök! Tycker om det gamla handfatet som ni satte in!

  Nu är det härligt att drömma...

  Kram Anna Vattenkanna

  SvarSlet
 4. NØJ hvor er det lækkert. Jeg er meget misundelig - på den gode måde. Håber at jeg kan få overtalt min handymand til at bygge noget ligenden for det er da vildt lækkert.

  Mange hilsner
  Anne-Mette

  SvarSlet
 5. Det var ett flott projekt måste jag säga. Blir sugen på att börja snickra direkt!
  Det verkar vara ett bra samarbete.
  Ha en god kväll
  Annika

  SvarSlet
 6. Så forstår jeg bedre en lang række af dine sommerindlæg :-). Det er da skønt og hvis nogen skulle have udekøkken, må det da være dig :-). Vi har nu også haft det oppe og vende og hvem ved måske kommer det også en dag....drømme er gode at have!

  Ha´en god aften - måske med lidt tændte stearinlys på terrassen
  Birgitte

  SvarSlet
 7. Hej Dorthe
  Det ser rigtig flot ud, et rigtig drømmeudekøkken.
  Vi er ikke så gode til at lave mad ude. Når der kun er os to gamle, er det nemmere bare at gøre, som vi plejer. Så det er kun når børn og svigerbørn er hjemme, at vi griller. Derfor har vi slet ikke brug for sådan et fint bord, men det må være dejligt for dig. Især hvis manden overtager madlavningen :o)
  Knus

  SvarSlet
 8. Skønt udekøkken, kan godt forstå du er glad for det :-))

  SvarSlet
 9. Vad bra det blev! Jag förstår att du är nöjd! Nu hoppas vi på många, många sköna utedagar och utekvällar 2012!
  Ha det bra!
  Kram
  Katarina

  SvarSlet
 10. Orv hvor ser det lækkert, indbydende og superhyggeligt ud. Jeg er helt sikker på at sommeren 12 bliver fantastisk til udekøkkenmad :o)

  SvarSlet
 11. he-he... og lige da jeg lukkede ned på dit indlæg bemærkede mit falkeblik den blå havesaks der ligger ved håndvasken... Og hvad laver den så der måske?? Er den til at partere kylling med... eller er det blot en havenørd der kom forbi, og efterflg. havde glemt hvor hun lagde saksen!! ? ;o))))

  SvarSlet
 12. Świetny pomysł. To może być kuchnia, miejsce spotkań,miejsce do pomocniczych prac ogrodowych ... Brawo dla pomysłodawcy i wykonawcy. Pozdrawiam.

  Rigtig god idé. Dette kan være et køkken, et mødested, et sted at støtte arbejdet i haven ... Hurra for Ordregiver og entreprenøren. Med venlig.

  SvarSlet
 13. Hvor ser det hyggeligt ud. Jeg håber også sommeren næste år bliver lidt mere solrigt. Det må være dejligt at stå ude i naturen og tilberede maden. Måske kan du gå ud i haven samtidigt og plukke salat og grøntsager? Det må føles som en form for velvære at nyde naturen på den måde. Det var godt, du fik overtalt din mand!

  SvarSlet
 14. Det er et skønt udekøkken, I der har fået "banket op". Gedigent håndværk, man ser det straks :)

  Der er ikke noget som udendørs mad(lavning) - camping i egen have... det er så afstressende og skønt, hvis bare vejret vil være med også. Lad os krydse fingre for en SUPER sommer i 2012 hvor vi alle skal tilberede lækre sommerretter udendørs. Vi har ikke noget udekøkken og heller ikke lige faciliteterne til det, men vi griller næsten altid og har også både en gaswok og nu også en pizzasten til grillen, så der skal bestemt ikke spares på noget gastronomisk her på matriklen.

  Dine sommerindlæg oser altid af stemning, og nu ved jeg hvorfor: De er jo taget i skyggen af udekøkkenet :)

  Ha' endnu en god december dag.

  knus fra Ulla

  SvarSlet
 15. Hvor er det bare fint. Mine øjne fangede straks den fine hjørnehåndvask og jeg spørger lige i det spinkle håb at det er en man kan købe et eller andet sted? For det er præcis den der passer til badeværelset hjemme i lejligheden.

  Mvh Sidsel

  SvarSlet
 16. WOW så flott det ble, ikke vanskelig å forestille seg mange hyggelige stunder på den flotte uteplassen der:) Så flinke dere har vært. Vi begynner på vår uteplass i tilknytning til grillstuen snart helst i går i følge meg, he, he:)Og din flotte plass var da veldig inspirerende:) Flott vask ja:)

  SvarSlet
 17. Det var da godt at du kom på at vise det - nu hvor vi alle er lidt i planlægningsfasen..... Tak for inspirationen.
  Det er et superflot og meget hyggeligt udekøkken I har lavet og arbejdsfordelingen lyder rigtig fornuftig, men for pokker 3 liter sort maling, Dorthe det må have fyldt en del;)

  SvarSlet
 18. Øøøøøøj hvor er det fint. Ser ud til at være funktionelt også. Hvad har I brugt som tag? For det ser ud som om det er en overdækket terrasse. Hvad bruger du vandet til? Man skal ikke drikke vandet fra vandslangen, men kan man skylle grøntsager etc.?

  SvarSlet
 19. Nøj, hvor er det et flot udekøkken I fik lavet jer der. Og hvor ser det bare hyggeligt ud også på denne årstid :-) Det er en skøn lille håndvask.
  Jeg stemmer også for en perfekt sommer i 2012. Med masser af milde dage og aftener, og stille regn om natten. Lyder det ikke dejligt :-D

  SvarSlet
 20. Kæmpe enormt stort tillykke (og det tror jeg det allerede er) med det, søde Dorte.

  Det er lige nøjagtigt sådan et, jeg ønsker mig.

  Min mand kasn slet ikke se idéen med at sløbe tingene ud og i regnvejr og alt muligt. Når der nu er et kønkken idendøre.
  Men jeg bliver simpelthen nødt til at vise hanm din blog fra i dag af.
  Tak, du søde. Må håbe han ser det samme som jeg.

  Vintervinkesmil med sommerhåbedrømme
  Marianne
  Den Hellbredende Have

  SvarSlet
 21. For læks... der er ikke andet at sige end det. ;)

  Håber I får brugt det en hel masse i 2012.

  SvarSlet
 22. Annette.....tak.....næste gang du kommert til fjorden så må du jo kigge forbiog se det I.R.L ;0)

  -----

  Lene......det var så lidt - det kan i hvertfald kun anbefales. Det er super skønt at have arbejdspladsen derude. Gasblusset står meget højt på ønskesedlen.....have bare glemt at skrive den på til jul ;0) Så det ender nok med jeg selv måud og købe en.....så vi kan koge små spanske kartofler mens stedgen steger i grillen ;0)

  -----

  Anna......tak......vi er også glade for det kan du tro. Håndvasken var en der var på et lille badeværelse her i huset da vi købte det......men badeværelset blev sløjfet og lavet til garderobe......så vaken har ligget i kælderen og ventet på at blive brugt til mit drømmeudekøkken ;0)

  -----

  Anne Mette......det skal nok lykkes med lidt spidsfindig kvindelist ;0)

  -----

  Annika.....tak - ja man får helt lyst til at starte et nyt projekt op - men du har jo pladsen i dit skønne, skønne drivhus ;0)

  -----

  Birgitte ;0) - ja drømme må der til og kommer du forbi en sommerdag så laver vi vafler eller æbleskiver derude ;0)

  SvarSlet
 23. -----

  Lisbeth......vi bruger haven som stue om sommeren - dog kneb det lidt i år med at lade gæterne sidde alt for længe ude i de kolde sommeraftener ;0)

  Maden er nok mest mig der står for den.......med hjælp vel at mærke ;0)

  -----

  Vivi....tak - og det er jeg bestemt ;0)

  -----

  Katarina......ja vi krydser fingre gør vi ;0)

  -----

  Fru Friis ;0) Tak.......mon ikke det var en havenørd der lige lagde den ned for at have hænderne fri til at knipse et par billeder ;0)

  -----

  Giga.......Ja Hurra.....det var sjovt med sådan et fællesprojekt......bare ærgeligt med malingen ;0)

  -----

  Birgitte......ja det er super skønt især når vejret er godt at man ikke skal ind og stå i køkkenet for at lave mad.....man kan bare blive derude sammen med de andre og evt. gæsterne ;0)

  -----

  Ulla.....tak - ja det er super fedt....jeg krydser også fingre for at vejret i 2012 blive lidt mere udekøkkenvejr end det var i 2011 :0)

  -----

  Søde Sidsel.....kan godt forstå du spørger - for den er bare super sød. Men desværre det var en der var i huset da vi købte det....det lille toilet blev sløjfet og dermed var vasken pludselig overflødig.....så den har bare ligget i kælderen og ventet på at der skulle komme nye dage for den ;0)

  Men jeg vil da tro de kan købes hvis man efterspørger dem......der må være andre der har behov for en lille hjørne vask ;0)

  -----

  Linda.....tak og selv tak for inspiration.......det har nok i bund og grund været din grillsue der foralvor satte ideerne igang :0) Næste gang du kommer til Dnmark og det gør fu jo ......må du ligge ruten forbi ;0)

  -----

  Lisbeth.....det var så lidt ;0) Ja tre liter maling kan ødelægge en del.......heldigvis mest græs.

  Så vi måtte skærre græs væk og lappe det med nyt fra kanterne.......men med den våde somme vi havde var det heldigvis ikke noget problem......nu kan det stort set ikke ses mere ;0)

  Men fliserne og fuglebadet var lidt sværrere at få helt tilbage til hvordan de så ud inden ;0) I dag kan jeg grine af det.....det gjorde jeg bestemt ikke den dag ;0)

  -----

  Nette....taget var der i forvejen. Det er en pakkeløsning carport vi har vendt omvendt og bruger som overdækket terrasse. Vi har haft den siden vores børn lå i barnevogn........så det er nok ved at være 10 år siden eller så vi byggede den. Hvad pladerne hedder ved jeg ikke men det er sådan nogle klare trapetzplader af en art.

  Det nye består i hjørnebordet med vask som vi har bygget til terrassen. Meget funktionelt.

  Vandet kan du jo bruge til at koge, skylle grøntsager i lige som du ville skylle gulerødder under vandslangen en varm sommerdag - eller til altid at have en våd karklud ved hånden hvilket er meget praktisk når man laver bålmad eller mad over grillen ;0)

  -----

  Hanne......tak. Ja godt vejr om dagen og regn om natten.....det lyder som en god plan for 2012 ;0)

  -----

  Marianne......med lidt kvindelist så skal han nok få øjnene op du skønne ;0)

  -----

  Eva......tak.....det håber vi bestemt også ;0)

  SvarSlet
 24. Kære Dorthe

  Tak for svar. Det ser fabelagtigt godt og funktionelt ud! (håber du har husket at rose skrue/save-manden).

  Det er den slags hygge, som børn vil tænke tilbage på, når de bliver voksne. Kvalitetstid :0)

  SvarSlet
 25. Wauw et lækkert udekøkken. Det ser meget hyggeligt ud, og lige sådan et jeg kunne tænke mig. Håber sommeren 2012 bliver en med dejlige lune aftener hvor vi kan sidde og hygge på terrassen.
  Gitte

  SvarSlet
 26. Jeg tænkte det nok, jeg må bare lede videre :-)

  Godt nytår!

  SvarSlet
 27. Nette......;0) Har er værdsat og rost til skyerne kan du tro :0)

  -----

  Gitte........tak - jeg krydser fingre for at næste sæson kan byde på nogle timer der ude uden jakke og tæpper ;0)

  -----

  Sidsel.....i lige måde ;0) Vil have dig i tankerne hvis jeg skulle falde over én lign. på et tidspunkt ;0)

  SvarSlet
 28. Super lækkert udekøkken. Håber I får mange gode aftner derude til næste år.

  Hvor er det nogle pragtfulde headere, du altid har på din blog :-)

  SvarSlet
 29. så vakkert et utekjøkken! Heldige du :)

  Og javisst, du må gjerne bruke mitt misteltegnbilde, jeg synes nå at bildet ditt var myye bedre enn mitt, virkelig artig å se et tre så fullt av kuler som det du hadde i innlegget du lenket til :)

  God jul og Godt nytt år kjære du :)

  SvarSlet
 30. Gitte.....tak.....det håber vi bestemt også ;0)

  Det er super sjovt at lege med billederne i Picnik.....det kommer der i blandt lidt nyt ud af - en del af programmet er gratis så der er ikke andet for end at prøve ;0)

  -----

  Tusind tak søde Anne.....måske jeg bruger det engang i januar søde ;0)

  SvarSlet

Hjertlig velkommen i min have. Jeg er utrolig glad for og taknemmelig over at du har lyst til at være med. Din kommentar kort som lang er meget velkommen ;0)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...