Min lille have er mit fitnesscenter - der er åbent 24-7 årets 365 dage. Altid med en mulighed for at få rørt havemusklerne . Velkommen til - jeg sætter stor pris på dit besøg og håber du føler dig hjemme her blandt havetrivialiteter og årstidsnormaler..... måske du endda får lyst til at plante en staude hos dig selv eller lægge en kommentar hos mig, det ville glæde mig meget - så: Carpe Rutila

GRIB SPADEN - Venlige have hilsener Dorthe alias: Frøken Solhat

tirsdag den 8. november 2011

Pink i novemberDen gode Gertude Jerkyll blomstre faktisk flottere nu her i november end den gjorde i sommer. Vinteren var noget hård ved hende og hun blev derfor klippet grumme meget tilbage........men nu spreder hun lys i mørket og stor glæde når næsen borer sig ned i kronbladene.......mmmmmmhvilken berusende duft her i de korte dage.

Klematissen Piilu som jeg tidligere stolt har vist frem her i efteråret, er nu så småt ved at indse at det er tid at trække saften ud af bladene for at gå i vinterhi.....bladene bliver mere og mere gule som dagene går....men på trods af det så springer der stadig nye knopper ud.....en sjov kontrast til æbletræet bagved der næste ikke har flere blade tilbage.


17 kommentarer:

 1. Du har ret Dorhe Gertrud er meget kønnere nu end i sommer og den dufter så dejligt. Og så sætter vi mere pris på blomsterne nu, om sommeren er der så meget at nyde.
  Min Piluu har kun blomstret en gang i år, men det var også en flot lang blomstring.
  Knus

  SvarSlet
 2. Min Gertrud har godt nok blomstret fint det meste af sommeren. Jeg må ud og se om der er gang i hende endnu.

  Men du har ret, Gertrud er en ypperlig og underskøn rose og så endda opkaldt efter den gamle engelske havearkitekt, det er da noget...

  Ulla

  SvarSlet
 3. Herlig med fortsatt blomstring ihagen:) Jeg nyter vilt den milde vinteren. I fjor på denne tiden var det allerede snø og kaldt. Men jeg håper jo barna får litt snø da:) Jeg gelder meg til våren, og nok noen turer til deres flotte land:) Jeg er avhengig av turer til danmark:) Herlige bilder du viser, må komme meg ut på en runde i hagen jeg og:)

  SvarSlet
 4. Gode billeder.
  Hvor er det dejlig med så smukke blomster på denne årstid.
  Tak for kigget.

  SvarSlet
 5. Det er da utroligt som det blomstrer hos dig og andre bloggere. Både Gertrude Jekyll og New Dawn er jo helt fine og uden tegn på efterår, hvor er det dog skønt, det må have været koldere i min have for her er alle blomster brune.

  SvarSlet
 6. Hun er godt nok dejlig, hende Gertrude, og så dufter hun siger I. Hmmm, hvor kan jeg nu finde plads til en pink rose?? :-) Det må jeg vist kigge nærmere på til næste år, for sådan en sej dame må man da beundre. Piluu har jeg slået ihjel én gang, men det afholder mig nok ikke fra at prøve igen :-D

  SvarSlet
 7. Den rose ved vi nærmer os jul!

  Glædelig november.

  SvarSlet
 8. Så fint! Tycker lite synd om blommorna som inte vill gå i vintervila. Och att de kämpar på med sin blomning.
  Kram Pella

  SvarSlet
 9. Åh hvor smuk. En pragtfuld rose. Det ser ikke ud som om den står sammen med Piilu, men at dømme ud fra billederne, ville det ikke være en dårlig idé. Gertrud kan jo godt være en ½-klatrer, hvis man indretter beskæringen derefter.

  Jeg har forresten købt 7 nye klematisser i den forgangne sommer. Flere er inspireret af din blog! Nu venter jeg bare på, at CDs stativer bliver sat til salg i Bilka, så jeg kan få endnu flere op i højden. Hvad klatrer dine klematisser i? Udover rionettet som du viser her ovenfor.

  Jeg glæder mig som en vild og vanvittig til foråret.

  SvarSlet
 10. hvor er den smuk... skøn farve til at lyse op:) Anne Gine

  SvarSlet
 11. Den er virkelig skøn den rose Gertrude, tror nok jeg vil kigge nærmere på den da jeg skal have anskaffet ca. 10 nye roser til haven i pink og rosa farver. Især at den stadig blomstre på denne tid er et kæmpe plus da de skal stå lige udenfor vores terrassevinduer.
  Hav en god dag
  Henrik

  SvarSlet
 12. Jeg synes også den er fantastisk flot. Og jeg må forestille mig duften, men kan godt fornemme hvor dejligt det må være at dufte til lige netop her i november, hvor det er mørkt både morgen og aften, når man kommer hjem!

  SvarSlet
 13. Nyd synet og duften af dine skønne roser :-)
  Det får nok snart en ende, der meldes nattefrost i weekenden - uf.

  SvarSlet
 14. Hvor er det nogle flotte billeder:)

  SvarSlet
 15. Det sker sjældent, at jeg ærgrer mig over, at jeg ikke kan have roser (p.g.a. rådyrene). Det har jeg affundet mig med - og så alligevel. Lige den der Gertrude Jekyll den gad jeg godt have stående i min have.......

  Den vil jeg drømme om i nat ;-)
  Sov godt
  Birgitte

  SvarSlet
 16. Skøn Gertrude :-)
  November er heldigvis mild endnu.

  SvarSlet
 17. Hun er virkelig skøn og ydermere den første rose jeg købte.....så det gør også at hun står mit hjerte nært.......især da hun jo lever endnu ;0)

  Velkommen i min lille have til Kisser og Emma......

  Hvad angår mine klematis så klatre de fleste som I ser i rionet.

  Der ud over har jeg nogle der vokser op ad mine to lærkestammer ......dem med hængekøjen ;0)En enkelt vokser op ad en stolpe ved min overdækket terrasse og mit lave stakit ude foran holder hovedet højt på bl.a Prinsesse Alexandra og Arctic Queen. Et enkelt galvaniseret rosenstativ op ad husmuren danner fæste for Huldine og Blekitny Aniol :0)

  Lidt mild frost vil sikkert se flot ud på de knopper der endnu ikke er sprunget......kan se der er stjerneklart ude nu så måske allerede i nat ;0)

  SvarSlet

Hjertlig velkommen i min have. Jeg er utrolig glad for og taknemmelig over at du har lyst til at være med. Din kommentar kort som lang er meget velkommen ;0)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...