Min lille have er mit fitnesscenter - der er åbent 24-7 årets 365 dage. Altid med en mulighed for at få rørt havemusklerne . Velkommen til - jeg sætter stor pris på dit besøg og håber du føler dig hjemme her blandt havetrivialiteter og årstidsnormaler..... måske du endda får lyst til at plante en staude hos dig selv eller lægge en kommentar hos mig, det ville glæde mig meget - så: Carpe Rutila

GRIB SPADEN - Venlige have hilsener Dorthe alias: Frøken Solhat

lørdag den 5. november 2011

Eyesore.......
......det engelske udtryk for når noget forstyre øjet, når noget er meget grimt eller ligefrem føles fornærmende for helheden. Eyesore kan være individuelt - nogen syntes at grafitti er små mesterværker hvor andre hellere ville være foruden. Ovenstående billede kan man vist ikke just kalde eyesore men læs alligevel videre :0)

Eyesore kan f.eks  være når tingene ikke går op i en æstetisk helhed når øjet vandre rundt i haven. Vi kender det vist alle sammen........det at vores æstetiske sans bliver forstyret i det der ellers ville have været perfekt hvis ikke lige der var en visen gren, en knækket blomsterstilk, en lysegrøn plastikvandkande eller en bunke ukrudt man ikke lige har nået at fjerne. Eller hvad med hjørnet henne bag ved der nærmest ligner en skrammelplads eller tilbygningen der bare for længst skulle have været revet ned og erstattet med noget nyt.

Alt det vi lige flytter inden vi trykker på knappen eller alt det vi behændigt sørger for at fotografere uden om da det ellers vil forstyre øjet på det smukke og perfekte billede vi gerne vil huske og gengive.

Da vi var på blogtræf i september var vi nogle stykker der netop talte om dette......om hvordan billedet sommetider blev taget om når man så det i stort på computeren fordi noget var generende for øjet og dermed en eyesore.

Vi snakkede om, at det kunne være sjovt at lave et tema om emnet og nu har Berit taget hul på legen så derfor vil jeg gribe bolden og kaste den videre til hvem der tør være med til at lave et Eyesore-tema i november. GRIB :0)


Min Eysore:

Jeg har, nok som de fleste, flere af slagsen, ting jeg undgår at gengive på bloggen, steder hvor det roder helt vildt og ligger langt fra det perfekte stilleben der heldigvis også lykkes at arrangere ind i mellem. I det små kan det være ungernes løbehjul der tilfældigt ligger henslængt eller farverige plastik- eller læderbold der ligger lige midt  i det hele efter at legen er gået i stå.

Den største af dem alle er dog min udestue.......en tilbygning der allerede var på huset da vi købte det og som vi måske dengang havde planer om at rive ned og erstatte med noget nyt. Men sådan er det bare ikke gået.....år har taget år og den er der endnu - i en mildest talt misserabel tilstand. Træværket er rådnet, grønt og mosbefængt tagpladerne klapre mildt når det blæser - men undvære den kan vi heller ikke....den føjer lige nogle ekstra kvadratmeter til vores lille hus og giver os lidt opmagasinerings plads til pap og reklameblade der skal køres væk, tomme flasker og alt det vi ikke lige ved hvad vi skal gøre ved lige her og nu.

Så er der jo også lige kaninen.........udestuen er blevet dens hjem i vinterhalvåret......her er ly og læ og god plads at boltre sig på.

Udestuen er min eyesore......jeg kan bestemt IKKE tåle at se den gengivet på billeder.....men det sjove er at når jeg går rundt derude så ser jeg den faktisk ikke mere.....kun når den ind imellem sniger sig uforskyldt ind på et billede så ser jeg pludselig hvor skæmmende den er.

Men drømmene om en ny udestue eller vinterhave er der stadigvæk :0)****************************************************************************

UPDATE 17.40:
 *SMILER*

Søde havenisser - jeg havde nok på fornemmelsen at to små glimt af min eyesore ikke helt slog til.........så taddaaaaa her har i hele BALLADEN  - fuldstændig og helt og aldeles ucensureret.....og så må jeg hen og købe en lottokupon så jeg en gang i fremtiden kan få råd til at blive den kvit  - så skulle der sidde nogle kreative mennesker med hang til at tegne udestuer så skal I være velkommen med et bud på hvordan fremtiden kunne se ud ;0)

Som I ser så har Tobias virkelig taget udestuen til sig......han tøver ikke med at løbe rundt over det hele og også via en stol hoppe op i vinduet for at nyde udsigten - og Hanne måske udestuen skulle tage navneforandring til Kaninslottet ;0)
25 kommentarer:

 1. Hej Dorthe, det er et rigtigt godt emne, du her tager op :)

  Hvor har du og Berit ret mht. alt det pæne. Vist er der pænt og smukt i alle vores haver, men sikkert nok har vi allesammen også noget "uperfekt" eller mindre pænt i haven og omkring huset, som velsagtens også hører lidt med til billedet. "Vi er alle i samme båd" - så ingen skal vel være bange for at vise billeder af disse sider også.

  Tak for et godt indlæg, som helt sikkert vil blive fulgt op hos andre.

  knus Ulla

  SvarSlet
 2. Det kender jeg kun alt for godt, det meste af vores have bliver forstyrret af huset vi bor i eller naboens bil, eller vores egen bil som jeg nu ellers synes rigtig godt om den har bare ikke nogen plads i haven. De fleste af mine billeder viser typisk kun planter eller projekter der omhandler planter, og ikke resten af haven, den er stort set umulig af fotografere uden forstyrrende elementer.
  Henrik

  SvarSlet
 3. Ja sådan gør vi alle nok, men der er altså også noget om, at øjet vænner sig til det grimme og pludselig ser vi det ikke mere, med mindre vi tager et billede af det.
  Jeg har præsteret af lægge en bunke affald midt på en sti, gået uden om det gang på gang, indtil der kom gæster til rundvisning. Ups ligger det der endnu, et diskret skub med foden for at få det lidt væk, det lykkes sjældent ;-)
  Kh
  Lisbeth

  SvarSlet
 4. Sjovt emne. Men jeg har siddet og tænkt lidt over dit indlæg - og hvor har du/I ret. Vi viser alle de flotte billeder på vores blogge og undlader at vise at haven også er grim eller rodet nogle steder.. Vi "hænger ikke det snavsede vasketøj til skue". Men det kunne faktisk være rigtigt forfriskende at vi alle her i november tog nogle billeder af det grimmeste ved vores have eller hus.
  Jeg synes stadig, jeg mangler at se et billede af din udestue ;-)
  Jeg vil se om jeg tør våge det ene øje.. og lægge nogle billeder ud på min blog af det grimmeste jeg har i haven..

  SvarSlet
 5. ja Dorthe, nu så I et af mine rode hjørner i mit forrige indlæg - men tro mig, der er meget mere hvor det kommer fra ;o)
  Jeg synes også det kunne være fornøjeligt og ganske befriende, at vise de mindre præsentable områder.
  For hvor har I ret, vores blogge er spækket med "close-up" foto af de pæne ting (og det er der nu heller intet galt i)- men en "ugly-novemberserie" kunne være hylende sjov - det er jeg med på......og gosh hvor har jeg stof til de indlæg...ha ha :o)
  God weekend dit dejlige menneske med eller uden ugly havestue :o)

  SvarSlet
 6. Ja sådan er det jo men af mange grunde. For det første er tingene anderledes når man fotografer. De tre dimensioner bliver til to og ting man ellers ikke ligger mærke til sjæler pludseligt hele billedet. For det andet bliver man jo heldigt nok hjemmeblind og kan godt se væk fra det der roder. Det kan andre ikke og derfor er det ok at klippe billederne til synes jeg. Det er nu faktisk sjældent jeg selv klipper i billedet men hold da op hvor jeg ofte omfotografer fordi et eller er forkert i baggrunden.

  Hav en dejlig weekend.

  SvarSlet
 7. Ha-ha...og så har du endda kun kunnet klare at offentliggøre et lillebitte hjørne af udestuen. De frønnede brædder kommer faktisk til at se godt ud på billedet sammen med hortensiaen.

  SvarSlet
 8. Kære Dorthe,
  Jeg er helt enig og vil gå i tænkeboks for at finde det helt rigtige grimme hjørne i min have. Men jeg vil give Berit ret: Du er alligevel ikke modig nok til at vise os hele udestuen :)))))))
  Kom så med de billeder :)

  SvarSlet
 9. Ja nog har jag oxå ställen i min trädgård som jag inte visar...jag kan nog tänka mig att gå ett varv hos mig o leta upp nått riktigt 'skämmit' fniss
  Konstigt är det ju annars att jag inte ser tex.hundleksakerna föränn dom råkar bli med på bild :-)
  KRAM från mig!

  SvarSlet
 10. Hvor er det dog en idyllisk udestue og hortensia sammensætning du har....he-he... ;o)

  Jeg har nærlæst dit indlæg med stor interesse og glæder mig over at jeg nåede at vise mit rode-arbejds-hjørne i mit eget indlæg idag, inden jeg læste med hos dig ;o)

  Hos os har vi et hjørne hvor plæneklipperen står om sommeren dækket til med plastic. Herlighederne står ved siden af komposten og kønt er det sgi ikke!! Nu er komposten tømt og smidt ud fordi planen er at forskønne hjørnet til foråret. Desværre fik jeg ikke taget et billede men jeg kan helt sikkert finde et havebillede hvor det stikker ud!!

  Iøvrigt er det da en henrivende lille flyvende skål du har ;o)

  SvarSlet
 11. Der er faktisk et dansk ord for Eyesore, og det er 'øjenbæ' :-D Undskyld hvis det støder nogen :-)
  Jeg har masser af øjenbæer i min have og jeg har faktisk vist dem ind imellem.
  Men jeg har faktisk fået et forhold til mine øjebæer. For jeg har besluttet at hvis de har et formål, så er det ok at de ikke er kønne. Og sådan er det jo med din udestue.
  Vores kanin-slot er virkelig grimt. Og vi ved det godt. Men kaninerne bor så godt i det, og det skal rives ned, når de sidste ikke er mere. Så jeg har lært at leve med det, og jeg er ikke 'flov' over det mere.
  Bare lidt lomme-filosofi, så du bedre kan leve med din udestue :-)
  Den værste øjenbæ hos mig lige nu, er naboens meget grønne container i indkørslen, pga vandskade. Den tror jeg faktisk ikke at jeg har vist! Tænk hvis I troede at den var min og jeg kunne lide den :-D

  SvarSlet
 12. Jeg glemte helt at sige, at jeg synes at det er en fin idé, og jeg vil lede efter gode øjenbæer næste gang jeg er ude med kameraet i haven :-)

  SvarSlet
 13. Kære søde Dorthe, ja så kom jeg også frem med et af mine - og jeg vil give Berit ret, dit frønnede brædt ser altså rigtig charmerende ud:) Men jeg tror alligevel jeg forstår dig, for i mange år havde jeg en rædsel af en havestue som jeg ønskede ville falde om i en storm. Nu har jeg den skønneste havestue bygget i 2005, så kommer tid kommer råd:) Tak for opfordringen og Knus

  SvarSlet
 14. Jeg kender også udtrykket Øjenbæ, og har desværre gode eksempler på det herhjemme!! Men det er ikke lige til at fjerne en hel bygning.. Modigt tema!

  SvarSlet
 15. *SMILER* stort.....tænkte nok at to hjørner af udestuen ville råbe på mere......jeg tager lige et par dybe indåndinger mens kameraet lader batteriet op ;0)

  Så må vi jo se om jeg tør lave en up-date senere ;0)

  SvarSlet
 16. Det ser ju inte så farligt ut! Men som sagt får vi ju inte se mycket av din förskräckliga (?) udestue!
  Ditt hängande fågelbad ser i alla fall väldigt bra ut:)
  Kram
  Katarina

  SvarSlet
 17. Alla har vi ställen vi inte gärna visar men kanske en skymt i bakgrunden på en bild men där räcker det.

  Kram Anna

  SvarSlet
 18. Uha jo det gør sørme så søde Katarina - nu har jeg smækket hele lagkagen på bordet ;0)

  SvarSlet
 19. Ja det har vi Anna....*SMILER* - og nu har jeg afsløret min mørkeste have hemlighed ;0)

  SvarSlet
 20. UPDATE:

  Uha, ja - den udestue er da ikke særligt misundelsesværdig, men nu heller ikke nogen livskatastrofe ... Men du er modig, selvfølgelig underlagt et vist gruppepres, men alligevel - godt gået, Dorthe - vi føler med dig:)

  Men med Tobias på Kaninslottet så har historien jo pludselig fået et helt andet eksotisk præg :)

  Knus Ulla

  SvarSlet
 21. Ja, sikke en gyser Dorthe, hi hi :-)
  Der er ikke nogen, der nu kan kalde dig en tøse-tøs nu :-)
  Knus Signe

  SvarSlet
 22. Lidt maling ville da gøre underværker ;-) Og I bruger den jo endnu, så den fungerer da.
  Du må vinde i Lotto, så du kan få en ny flot udestue.
  Knus
  Lisbeth

  SvarSlet
 23. Kæreste Dorthe

  Nu ser jeg det jo først nu, efter alle billederne. Fik faktisk først lige et helt 'chok', troede det var dit skønne, flotte fuglebad - læste vist ikke indad efter en travl weekend :)

  Er det nu så grimt endda. Som Lisbeth skriver lidt maling, måske lidt knofedt og så ellers en god bunke klantreplanter (der gider gro mod nord?). Jeg synes faktisk der er en vis charme.... Måske er jeg bare træt :)

  SvarSlet
 24. Nå nå så slemt er det da ikke. Der skal være noget uperfekt, for at det perfekte kan nydes - er mit motto ;-)

  Skøn kanin I har - den er da helt helt bedårende ;-)) Den ligner næsten et legetøjsdyr ;-)

  Kh. Marlene

  SvarSlet
 25. ....er bange for at maling vil prælle fuldstændig af på denne sag af en misvækst :0) Men lottokuponen er købt så kryds fingre ;0)

  .....en lege"tøjs"kanin er det da også næsten. Ungerne leger i hvert fald rigtig meget med den....og selv jeg er håbløst forelsket i uldklumpen ;0)

  SvarSlet

Hjertlig velkommen i min have. Jeg er utrolig glad for og taknemmelig over at du har lyst til at være med. Din kommentar kort som lang er meget velkommen ;0)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...