Min lille have er mit fitnesscenter - der er åbent 24-7 årets 365 dage. Altid med en mulighed for at få rørt havemusklerne . Velkommen til - jeg sætter stor pris på dit besøg og håber du føler dig hjemme her blandt havetrivialiteter og årstidsnormaler..... måske du endda får lyst til at plante en staude hos dig selv eller lægge en kommentar hos mig, det ville glæde mig meget - så: Carpe Rutila

GRIB SPADEN - Venlige have hilsener Dorthe alias: Frøken Solhat

søndag den 21. marts 2010

Ramt af Forårskuller......

Efter min overbevisnig den smukkeste og enkleste af dem alle Sarah Bernhardt.

Der er dømt frokost pause. Græsplænen er næsten revet færdig og pæonbedet er nu forårs klart......mine mange Silkepæoner/Paeonia Lactiflora står med små røde spirer lige over eller under overfladen hvor de venter på til maj/juni at levere et festfyrværkeri af store smukke lyserøde knopper og marengslignende blomster.


Skiltene er blevet renset og skrevet op igen, da nogle af dem efterhånden var helt ulæselige. Skiltene er gode at have især til efteråret når det er tid at dele de ældste pæoner, da det på det tidspunkt er nærmest umuligt at se forskel.


Jeg elsker Silkepæoner og kan slet ikke få nok, så de står spredt rundt i havens bede. Men i lige netop dette bed har jeg valgt næsten kun at have pæoner - 12 forskellige indtil videre - dog har jeg et par juleroser og påskeklokker med i bedet for at lyse op inden pæonerne for alvor vokser til. Om to måneder er her helt grønt og frodigt......det er ikke til at forstå.

......jeg glæder mig som et lille barn til juleaften.

12 kommentarer:

 1. Gleder meg til å se bedet ditt når peonene blomstrer! Det er sikkert helt nydelig :) Så flink du har vært ute i dag og til å merke plantene dine! Der er jeg uhyre dum, og husker selsagt ikke sortsnavnene på halvparten av plantene mine...

  SvarSlet
 2. Det må da også være et helt fantastisk bed at skue :-)

  SvarSlet
 3. Og mens du går i haven kan jeg se på en sø, og når den er væk har jeg en kæmpe græsplæne, der skal rives i, dejligt med motion :-).

  Dine bede må være så smukke at skue, når foråret og sommeren tager over.

  SvarSlet
 4. Gleder meg til å ordne klar i beddene her og, men det er fremdeles for tidlig... Det beddet må være aldeles nydelig når det blomstrer. Håper du viser det frem. Flere peoner står på min handleliste i år... Kjøpte meg tre i fjor, men må nok ha fler... Men har desverre ikke så stor hage...
  Klem og god søndagskveld

  SvarSlet
 5. Det blir litt av et syn med det peonbeddet i fullt flor:)
  Håper du viser oss det da. Synd det ikke går å legge til duft på bildene.
  Jeg også elsker peoner og særlig dem som dufter. Hva hadde vel juni vært uten peonene?

  SvarSlet
 6. Det var skønt Ninni, at få lov til at rode lidt i jorden....og helt anstændigt kom det til at se ud igen. Fingrene snurrede dog lidt af kule da jeg sidst på eftermiddagen overgav mig og flyttede ind igen :0)

  Her går det heller ikke altid for godt med at huske dem alle........så skiltene er en god hjælp :0)

  -----

  Miri det er helt fantastiskt at gå ud på morgenstunden mens alt endnu er stille og nyde de skønne pæoner.

  -----

  Lene...det er godt for overarmene sådan en eftermiddag med riven :0) Ønsker virkelig for dig at tiden snart kommer hvor nordjylland er snefri :0)

  Min have er meget lille men efterhånden godt proppet ;0)

  -----

  Du kan tro jeg gerne vil vise frem når tiden kommer Linda.

  Jeg håber virkelig snart sneen er væk hos dig også - du har noget at se frem til - det er skønt at kunne komme ud igen. Spørger du mig...ja så kan man ikke få Silkepæoner nok.

  -----

  Marit det ville være fantastisk om man kunne lægge duft ind. Det er sjovt du også kan lide duften af pæoner.....det er ikke alle der er vilde med den. Men nogle af dem dufter faktisk godt.

  Jeg vil selvfølgelig vise dem ;0)

  SvarSlet
 7. Hej!

  Tack så jättemycket för alla fina kommentarer på min blogg!

  Oj, vad många pioner du har. Jag älskar verkligen pioner, men har bara en endaste en.... Håller med om att det är bra att märka ordentligt...man glömmer så lätt!

  Önskar dig en härlig vecka!
  /Charlotte

  SvarSlet
 8. Selv tak Charlotte...det er altid så skønt at kigge indenfor hos dig.

  Pæoner er skønne - selv om de ikke blomstre så længe....men man kan strække blomstringen ved at plante tidligt blomstrende sammen med de lidt senere blomstrende. Des længere er nydelsen......

  God week-end til dig også :0)

  SvarSlet
 9. Jeg kan godt forstå, at du har forårskuller. det har jeg også ;-)

  SvarSlet
 10. Det er nemlig nærmest ufatteligt at det hele bliver grønt og frodigt om ganske kort tid; jeg kan sagtens forstå at du glæder dig!

  Sikke nogle fine skilte du har! :)

  SvarSlet
 11. Ser fram emot bilder på fler fluffiga maränger:)!

  Ha en fin vecka!

  Rebecca

  SvarSlet
 12. Jeannette Mariae.....ja jeg har det lidt som jeg tror køerne må ha´det når de kommer på græs :0) Altså de heldige køer der kommer ud!!!

  -----

  Hej Line og velkommen til....tak for din søde kommentar. Ja det er ikke til at forstå den forandring der venter forude.

  Skiltene mener jeg jeg købte hos Isabella Smith for et par år siden.....tror jeg nok. De er rigtig gode og bliver næsten bare pænere med tiden.....

  -----

  Rebecca jeg skal nok servere nogle lækre Marengs senere på sæsonen :0)

  SvarSlet

Hjertlig velkommen i min have. Jeg er utrolig glad for og taknemmelig over at du har lyst til at være med. Din kommentar kort som lang er meget velkommen ;0)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...