Min lille have er mit fitnesscenter - der er åbent 24-7 årets 365 dage. Altid med en mulighed for at få rørt havemusklerne . Velkommen til - jeg sætter stor pris på dit besøg og håber du føler dig hjemme her blandt havetrivialiteter og årstidsnormaler..... måske du endda får lyst til at plante en staude hos dig selv eller lægge en kommentar hos mig, det ville glæde mig meget - så: Carpe Rutila

GRIB SPADEN - Venlige have hilsener Dorthe alias: Frøken Solhat

onsdag den 17. marts 2010

ikke til haveblade....

.....men dog mit "refugium". Mit drivhus er ikke særlig stort, det er ikke synderligt smukt og der er revner i glasset. Men det er der og jeg er frygtelig glad for det.

Drivhuset stod på grunden da vi overtog huset.....pladsen den stod på var dog ikke særlig hensigtsmæssig, så for et par år siden valgte vi at lægge fliser i hjørnet under den hvide syren for herefter at flytte drivhuset over i havens modsatte hjørne.Her står det godt. Den tidlige morgensol strømmer ind og varmer op først på dagen og senere på foråret når syrenen får blade kaster træet en let vandrende skygge hen over glashuset det meste af eftermiddagen.....perfekt....især på varme sommerdage hvor der ellers kan blive frygtelig hedt for planterne der i middagssolen.

Jeg elsker mit drivhus og plejer at flytte derud meget tidligt.

Her sidder jeg så i solen og hygger mig blandt forårsblomster og priklebakker, i læ for den til tider kolde forårsvind. 
Min genbo, som bestemt ikke er haveinteresseret, plejer at kigge ind af havelågen og kommentere forårets "tidlige" komme når han ser jeg flytter ind/ud.
 Jeg går lidt til og fra når jeg er derude..... planter lidt i potter, læser i lækre haveblade eller mine havebøger, drømmer og planlægger, roder og regere. Der behøver ikke altid at være en plan med det jeg gør - sommetider sker det bare noget andre gang ikke.....jeg nusser rundt og stresser af.

Min indretning er ikke smukke haveblade værdig, den er simpel og praktisk og ok for mig......men skulle jeg vinde i lotte......ja så ved jeg godt hvordan mit nye væksthus skulle se ud.
10 kommentarer:

 1. Hej!

  Tack för kommentaren på min blogg!

  Visst är det härligt med växthus. Jag brukar ibland kalla växthuset 'Mitt tempel'... Så upplever jag det ibland när man helt tappar tiden bland sina frösådder och härligheter. Jag förstår precis din beskrivning!

  Ha det gott!
  /Charlotte

  SvarSlet
 2. Jeg synes, der ser dejligt ud - hyggeligt og fredeligt og med plads til livet ... de der væksthuse i boligblade kan godt blive for pæne efter min smag :)

  SvarSlet
 3. Synes det ser kjempedeilig ut:) Også er det masse sjarm og sjel med ikke helt nye ting synes jeg:)Ønsker deg mange hyggelige stunder i "huset" ditt

  SvarSlet
 4. Drivhuset ditt er da en fryd for øyet, så koselig og prydelig og pent innredet :) Der inne har du nok mange koselige stunder. Drivhus er et av mine høyeste ønsker, selv om jeg ikke vet hvordan det skulle få plass, haven min er ikke stor.

  SvarSlet
 5. Jag förstår att du njuter. Ett växthus är verkligen en underbar plats att sitta på. Och du har gjort riktigt fint med dina vårblommor tycker jag.
  Eva

  SvarSlet
 6. Hej Dorthe !

  Jamen jeg synes billederne sagtens kunne egne sig til et haveblad...no problem......og et skønt drivhus med en smuk stol, skøn hvid julerose, hyacint mm. så vældigt inspirerende at se på...og et sødt lille møbel med to skuffer...jeg forstår godt du "flytter ind" og hygger og regerer og stresser af...sådan bruger jeg også mit drivhus...der dog lige nu ligner jeg ved ikke hvad...men du inspirerer mig til at komme derned og kigge til det...tak...

  SvarSlet
 7. Jeg synes, at er ser utroligt hyggeligt ud derude i dit lille væksthus.

  Og jeg forstår virkelig din glæde ved tiden, der nu kommer ;-)

  SvarSlet
 8. Jeg synes det ser fantastisk ud !
  Og hvid syren- :-)

  SvarSlet
 9. selvfølgelig er det værdigt til at komme i et haveblad, det er da ikke altid det dyre og smarte drivhus der har hygge og charme som dit har. Jeg syntes det hyggeligt og sødt indrettet.

  SvarSlet
 10. Charlotte....også velkommen her :0) Et tempel er lige hvad det er.....ro til fordybelse meditation og drømme :0)

  -----

  Helle tak :0) Der er fredeligt og dejlig lunt i tiden.......det udnyttes :0)

  -----

  Tak Linda.....er sikker på at jeg kommer til at bruge mange timer derude her de næste måneder. Hvis jeg ellers kan være der for ungerne der også syntes det er hyggeligt :0)

  -----

  Ninni det er skønt med drivhus og plads.....det tror jeg alle haveelskere altid ønsker sig mere af :0)

  -----

  Tak Eva....jeg nyder at sidde derude eller pusle lidt omkring mens ungerne gynger, spiller bold m.m. Nu da sneen endelig er væk så skal drivhuset nok blive taget i brug for alvor :0)

  -----

  Takker Anita....stresser af....det er lige hvad jeg gør. Håber du får mange gode timer i dit også :0)

  -----

  Jeannette Maria....det bobler helt indeni :0)

  -----

  Tak Miri.....jeg elsker min gamle knudrede hvide syren.... den er bare så skøn :0)

  ----

  Tak Annette....jeg trives i hvertfald der mellem skidt og kanel, blomster og krukker .....det er skønt :0)

  SvarSlet

Hjertlig velkommen i min have. Jeg er utrolig glad for og taknemmelig over at du har lyst til at være med. Din kommentar kort som lang er meget velkommen ;0)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...