Min lille have er mit fitnesscenter - der er åbent 24-7 årets 365 dage. Altid med en mulighed for at få rørt havemusklerne . Velkommen til - jeg sætter stor pris på dit besøg og håber du føler dig hjemme her blandt havetrivialiteter og årstidsnormaler..... måske du endda får lyst til at plante en staude hos dig selv eller lægge en kommentar hos mig, det ville glæde mig meget - så: Carpe Rutila

GRIB SPADEN - Venlige have hilsener Dorthe alias: Frøken Solhat

onsdag den 3. marts 2010

Påskeklokkeklang

Der er håb forude....sneen er nu smeltet lige akkurat så meget at jeg kan ane de små knopper i et par af mine Påskeklokker.....hvilken fryd. Hvis solen bliver ved med at skinne smukt så kan det aldrig vare længe før de står og nikker så strunkt derude med deres smukke lyserøde hoveder....................

7 kommentarer:

 1. For et herlig syn! Påskeklokke er ukjent navn for meg...har du det latinske navnet på den?

  SvarSlet
 2. Påskeklokke? Kan det vara det vi svenskar kallar för julros? För visst är det det som jag ser sticker upp hos dej. Lycklig ska du vara som kan se lite liv under snön. Vi har minst 1 meter snö kvar tills vi ser minsta lilla gräs. /Knatten

  SvarSlet
 3. Mine juleroser er også på vej gennem jorden. De er nogle seje nogen.
  God weekend

  SvarSlet
 4. Da er det helt sikkert Helleborus :) Syntes det lignet veldig, men ble usikker pga det danske navnet. Tenk at den har kommet så langt hos deg da! Her er den begravet under 1 m sne enda. Eller enda mer, for vi har i tillegg måkt sneen fra innkjørselen i bedet den er plantet. Men den titter nok frem etterhvert den også :) I mellomtiden får jeg kose meg med bilder av dine som jeg håper du legger ut etter hvert som den blomstrer :)

  SvarSlet
 5. Nå har jeg lest boken til Claus Dalby om juleroser og påskeklokker, så her kan jeg hjelpe med et svar:) Helleborus niger er den vi kaller julerose, og Helleborus orientalis er den man kaller påskeklokke:) Helborus niger (som betyr sort) hentyder til rotstokken som er sort, og springer ut i blomst et par måneder før Påskeklokken:) Så de "julerosene" som kommer i butikkene nå, er da kanskje egentlig påskeklokker:) Anbefaler boken til Claus:):)

  Og jeg blir så misunnelig på de som allerede har disse i hagen sin:)Tenk å allerede nå få vakre blomster i hagen:)

  Ha en god dag:)

  SvarSlet
 6. Ja..... det er Helleborus og Linda har helt ret ......fantastisk bog. Har lavet et nyt indlæg som svar til jer alle :0)

  Rigtig god week-end.

  SvarSlet
 7. Så flott informasjon! Påskeklokke var et helt nytt navn for meg :) Mine juleroser er av typen niger, men de blomstrer uansett ikke før til påske (og knapt nok da kanskje?) pga lange vintre. Men når den første kommer i blomst...mmm :)

  SvarSlet

Hjertlig velkommen i min have. Jeg er utrolig glad for og taknemmelig over at du har lyst til at være med. Din kommentar kort som lang er meget velkommen ;0)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...