Min lille have er mit fitnesscenter - der er åbent 24-7 årets 365 dage. Altid med en mulighed for at få rørt havemusklerne . Velkommen til - jeg sætter stor pris på dit besøg og håber du føler dig hjemme her blandt havetrivialiteter og årstidsnormaler..... måske du endda får lyst til at plante en staude hos dig selv eller lægge en kommentar hos mig, det ville glæde mig meget - så: Carpe Rutila

GRIB SPADEN - Venlige have hilsener Dorthe alias: Frøken Solhat / IG: glimpses_and_moonlight

torsdag den 24. april 2014

Jeg blev igen fristet.......


.......over evne. 

Jeg har set denne lille lækre sart gule plante et par steder rundt om i blogland på det seneste bla. i Høneballe haven og hos Signes vals. Jeg syntes simpelthen den så så yndig ud og tænkte at den ville passe perfekt ind i min "skovhave" blandt skovvioler, svovlgule anemoner , almindelige anemoner og vibeæg. 

På planteskolen fandt jeg så et eksemplar af den lækre bispehue og denne måtte med hjem - nu er den plantet og så er jeg bare spændt på om den vil trives og om hvor meget den breder sig.



47 kommentarer:

  1. Der vælter fristelser ind over skærmkanten hele tiden, og når man som du tager så lækre fotos, så er vi nok et par stykker mere der bliver fristet af den søde bispehue. Jeg har en orange variant som jeg også nyder i øjeblikket. De har sådan en diskret charme. :)

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja fristelser er der nok af...og denne søde elegante sag var mere end jeg kunne modstå ;0)

      Slet
  2. den er da meget sød ;) - kunne også godt friste mig :)

    SvarSlet
  3. Jeg kan virkelig godt forstå, du blev fristet:-)
    Jeg er simpelthen blevet så glad for mit eksemplar. Jeg startede med at tænke, at den er da meget sød, og nu synes jeg, den er aldeles bedårende. Her bredder den sig ikke, men jeg havde tænkt mig at dele den på et tidspunkt, så jeg kan få mig nogle flere.
    Knus Signe

    SvarSlet
    Svar
    1. *SMILER* - dien lækre fotos kan lede hvem som helst i fordærv søde Sigen....og jeg tabte mit hjertte da jeg så dine ;0) Håber at de med årene breder sig så der kan komme en helt lille koloni både hos dig og mig ;0)

      Slet
  4. Underbar sockblomma. Den finns här i trädgården, en vit, en ljust gul - som den du visar - och en röd. Den hade gärna fått sprida sig mer än den gör...
    Allt gott!
    /Katarina

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Katarina og velkommen i min lille have :0) Ja de er utrolig fine og de farve du nævner lyder sørme også fristende....især den hvide kunne få mit hjerte til at slå lidt hurtigere ;0)

      Slet
  5. Hej Dorthe

    Pas på Bispehue - Epimedium kan let gå hen at blive en smitsom dille...

    Men det gør nok ikke så meget:)

    Ha en dejlig dag

    SvarSlet
    Svar
    1. *SMILER* - ja jeg havde det godt nok lidt på fornemmelsen Karsten - at den ville være en smule farlig at give sig i kast med ;0)

      Slet
  6. Hvor er den sød og fin :o) og hvem bliver ikke fristet lige i øjeblikket..man kan jo ikke engang gå i Netto uden alt det grønne springer ned i kurven :-)
    masser af havehilsner fra Linda

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak Linda - ja man skal tage spændetrøjen på når man tager på handlen i tiden ;0)

      Slet
  7. Förstår att du föll för den, den är riktigt fin!/Merja

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak Merja.......den måtte bare bo her ;0) Velkommen forbi - det er nu så hyggeligt :0)

      Slet
  8. Ja men Dorthe, havde du ikke bispehue, ja det var en stor fejl. Glæd dig den er smuk året rundt :)
    Knus

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja det må du nok sige Lisbeth....men så er det jo godt jeg har dig og Signe til at friste mig over evne ;0)

      Slet
  9. Det er en fin lille blomst - og bladene er også smukke. Jeg er ihvertfald glad for min... jeg tror at jeg har set at man kan få dem i flere farver..... måske man skulle holde øje :-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja de er utrolig smukke og super fine - jeg kan kun anbefale at holde skarpt Sussi øje for den er super fin og delikat ;0)

      Slet
  10. Den er yndig! Sådan-én har jeg ikke ... Sådan-én MANGLER jeg ;-)

    SvarSlet
    Svar
    1. *SMILER* - ja det gør du bestemt ;0)

      Slet
  11. Den er aldeles bedårende. Jeg sidder nu her og spekulerer på, hvor jeg dog kunne gøre af sådan et par stykker.

    SvarSlet
    Svar
    1. Er sikker på at du kan få den skruet ned Nette ;0)

      Slet
  12. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Dorthe
      Jeg kan godt forstå, at den skulle med hjem. Jeg har en lyserød variant, som jeg også er meget glad for. Den bredder sig ikke så hurtig, men den kan nemt deles. Du kan se billeder af den på http://blomster-land.blogspot.dk/

      Ha' en dejlig dag

      Slet
    2. Ja den måtte bare med i kurven.....en lyserød variant lyder sørme fristende Laleh - jeg må lige kigge forbi og tjekke den ud ;0)

      Slet
  13. Den findes jo i utallige farver - så som Karsten rigtigt skriver - man skal passe på ikke at blive for afhængig af dem. Eller også go all in! De er så skønne - jeg har dem i to varianter en hvid og en rød med hvid midte. Den gule har min datter, så jeg må vist have en bid af hende, for den har en lækker farve.

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja have og planter er vane- og afhængighedsdannende Bente men hvilken lækker afhængighed. Ja du må afsted og for at bytte dig til en lille bid af den gule så den kan komme hjem til din skønne samling :0)

      Slet
  14. Denne lille skønhed findes også i min have og den breder sig fint. Jeg syntes at bispehue er nem her gror den fint i en lidt leret jord og i et bed med både sol og skygge. Jeg tror helt sikkert at du får held med den
    KH Anne

    SvarSlet
    Svar
    1. Jeg krydser i hvert fald fingre Anne.....den står i min skovhave henne under æbletræet hvor der måske nok er mest skygge i løbet af dagen - håber den klarer mosten :0)

      Slet
  15. Jeg har tænkt på at anskaffe bispehue som bunddække, det har jeg læst de skulle egne sig til, og når der oven i købet kommer disse yndige blomster i den, må jeg da for alvor til at finde ud af hvor jeg kan købe dem her i nærheden. Tak for dine fantastisk flotte billeder, som jeg nyder jævnligt
    Hilsen Sonja

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Sonja og velkommen i mit lille haverum....tak for dine søde ord - skønt at høre at du kigger med ;0) Der er ikke andet for end at komme afsted på plantemarked eller planteskole....jeg er sikker på du bliver glad for dit valg af bunddække ;0)

      Slet
  16. Jeg vil også være med til at lovprise bispehuen :) Den gror fint, hvor meget andet ikke vil gro, nemlig helt ind under den tørre skygge af et træ.

    SvarSlet
    Svar
    1. Ah hvor det lyder godt Ulla....det er jeg glad for at høre....det er nemlig lige der jeg havde tænkt mig den skulle vokse sig stor og flot - i skyggen af æble- og syren træet ;0)

      Slet
  17. De er så yndige når de blomstrer, men bladene er også skønne. Købte nogle bispehuer sidste år, men de blomstrer ikke endnu.

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja Gitte de er virkelig yndige......jeg krydser fingre for at de kommer i blomst hos dig igen i år......mine var måske lidt tidlige da den jo købt på planteskolen :0)

      Slet
  18. Det er en smuk plante - jeg har et par stykker, men de får orange blomster. Jeg kan godt lide de gule blomster på din!

    SvarSlet
    Svar
    1. Uhmmmm.....den orange lyder også lækker Susanne......den gule passer perfekt ind i mit skovbed med anemoner, violer m.m så jeg håber den kommer til at trives ;0)

      Slet
  19. Den er da rigtig skøn og dejlig :-), held og lykke med den :-)

    SvarSlet
  20. Tillykke med den nye dejlighed sødeste Dorthe. Bispehue var efter min mening en overset staude så det er skønt at den pludselig kommer frem alle vegne. Den er også virkelig smuk om efteråret hvor løvet står flot med mørke aftegninger. Jeg arvede engang en klump da naboen nedlagde sit staudebed og nu har jeg et stort område dækket og den er delt ud mange steder i haven, hvor jeg lige vil dække noget jord.
    Rigtig god weekend.

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak søde Lisbeth....tror allerede jeg kan sige at den er kommet for at blive hos mig også. Det lyder super skønt at den også får smukt løv til efteråret.....det er jo næsten som et lille kinderæg ;0)

      Slet
  21. Ualmindelig sød - den kunne jeg vist også klemme ned i mit lysegule bed ved siden af de svovlgule.... SÅ smukke billeder, Dorthe :)
    Knus, Ulla

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak sødeste Ulla.....jeg er sikker på den godt kan skrues ned min ven........

      Slet
  22. Den och den vita står på min önskelista. Det får bli till nästa år. Har den röda men det finns plats till flera.
    Allt gott
    Annika

    SvarSlet
    Svar
    1. Sikke en skøn ønskeseddel - Annika....den hvide lyder sørme også fristende ;0)

      Slet

Hjertlig velkommen i min have. Jeg er utrolig glad for og taknemmelig over at du har lyst til at være med. Din kommentar kort som lang er meget velkommen ;0)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...