Min lille have er mit fitnesscenter - der er åbent 24-7 årets 365 dage. Altid med en mulighed for at få rørt havemusklerne . Velkommen til - jeg sætter stor pris på dit besøg og håber du føler dig hjemme her blandt havetrivialiteter og årstidsnormaler..... måske du endda får lyst til at plante en staude hos dig selv eller lægge en kommentar hos mig, det ville glæde mig meget - så: Carpe Rutila

GRIB SPADEN - Venlige have hilsener Dorthe alias: Frøken Solhat / IG: glimpses_and_moonlight

mandag den 21. april 2014

Hønsene er nu flyttet ind....


.........i haven. 

Endelig kom den længe ventede, store dag hvor de bestilte kyllinger blev varmefri og  kunne hentes hjem.......og jeg siger jer bare - de har vagt stor glæde. Simon er super glad (Maria ligeså) og efter Simons mening er de det  aller bedste "påskeæg" i hele hans liv.

Det er mig derfor en stor ære at præsenterer de skønne unge dværg Wyandotter: Cirkeline, Hønsepigen, Snehvide (Sølv sortrandet)  og den lille Guldlok (Gul sortrandet)

Jeg kan allerede nu med smil på læben fortælle at det er super hyggeligt med de skønne dværghøns - de pipper og pusler, støvbader og lader sig kæle med gang på gang - en ren fornøjelse. De små morgenæg må vi dog vente lidt med endnu  - det bliver nok først en gang til september de er klar til det - men hvad gør det når vi nu kan  glædes over synet af de smukke, smukke kyllinger.

Kyllingerne har ikke været lukket fri i haven endnu........det venter vi lige lidt med - de skal lige vænne sig til deres nye omgivelser i hønsegården før de bliver lukket ud i friheden. 

Hønsehuset  fandt for et par uger siden sin plads efter at den som det ses på billederne herunder lige med nød og næppe kunne "trilles" ind i mellem mine to espaliere henne ved tørrestativet. 

Det var med tilbage holdt åndedrag, smil og grin den blev bakset igennem.

Hønsehuset er som tidligere fortalt blevet bestilt ved en tømrer som vi fandt gennem den blå avis,  hvorefter vi selv har rotte- og rævesikret hønsegården med en ekstra bund med småmasket kraftigt net. 

Nu vil jeg lige liste ud til dem igen, igen og tro mig  - dette bliver ikke det sidste i kommer til at se til havens nye indvånere ;0) 

39 kommentarer:

 1. Tillykke !!
  Nu har du efter min mening en rigtig have :) Jeg har endnu ikke en rigtig have :)

  SvarSlet
  Svar
  1. *SMILER* - tak Miri........det er jeg sikker på at du får med tiden....for du kan da slet ikke leve uden høns ;0)

   Slet
 2. Tillykke med de fine kyllinger, hvor er de flotte! Og det er nogle gode navne, som de har fået:-)

  SvarSlet
 3. Hej Dorthe.
  Jeg har læst med længe, men har ikke kommenteret før. Du har en skøn have :-)
  Hvor ser det skønt og hyggeligt ud med hønsene, men kan man godt bare slippe dem fri i sin have? eller kræver det at haven er hegnet ind?
  Hilsen Lisbet

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak for de søde ord Lisbeth og tak for dine besøg.....skønt at du giver dig til kende - for det er nu lidt hyggeligt ;0) Du er altid velkommen til at kigge ind bag havelågen i min lille have.

   Ja planen er at de skal gå rundt i haven sammen med os........de skulle være gode og trofaste havehøns til små haver og holder sig efter sigende i nærheden af deres madmor - vores have er omgivet af en 180 cm høj hæk hvilket vanskelig gør flugtforsøg fra de små.....men det må komme an på en prøve når de har vænnet sig til deres nye hjem ;0)

   Slet
 4. Tillykke med hønsene..sikke et flot hus de har fået..:-)
  Dværghøns er så smukke, min svigerinde og svoger havde en masse af dem og hanen var simpelthen så flot..men en hissigprop..;-)
  Når vi sad ude på gårdspladsen løb de inde i mellem vores ben og håbet på at det faldt noget ned fra bordet til dem.
  Deres hunde var helt vant til at det en gang i mellem pludselig lå en høne oppe på ryggen af dem.
  Det var så super hyggeligt..:-)

  Dejligt at børnene er så glade for dem..:-)

  Knus fra Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak sødeste Lisbeth.......håber de falder til og bliver lige så hyggelige som dem du nævner for det er dea lige såden det skal være ;0)

   Slet
 5. En rigtig familiehistorie - og dine børn glemmer aldrig denne påske;)) Det er herligt at noget så nyttigt også skaber så stor glæde.
  Jeg er ellers ikke så glad for høns da min første læremester havde nogle aggressive bæster som fløj efter mig og hakkede mig i hælene når jeg var ude og grave fyrtræer op, men dit indlæg fik mig til at mindes min barndom, hvor vi havde dværghøns i perioder og det var nogle helt andre venlige høns:))
  Held og lykke med dem. Knus

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak Lisbeth - glæden vil ingen ende tage hverken hos børnene eller hos mig....ja selv Claus er ude og kigge til dem ind i mellem ;0) Jeg håber de holder sig til at blive nogle nuttede kælehøns ellers ender de på grillen ;0)

   Slet
 6. Åh, vad fina! Vad roligt med höns!

  /Jenny

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak Jenny.....det er allerede super hyggeligt ;0)

   Slet
 7. Nej, et stort tillykke med de søde høns. Det lyder til at I har/får rigtig meget glæde af dem, jeg kan godt forstå dine børn er helt oppe at køre, det er jo nye kæledyr.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Birgitte....ja humøret er højt i hønsegården hvor både børn og høns befinder sig det meste af tiden ;0)

   Slet
 8. Hej Dorthe
  Tillykke med de nye beboer. Jeg er helt misundelig på den gode måde. Vi havde også dejlige høns for to år siden, men vi var nødt til at komme af med dem, da de tiltrak rotter.
  Ha' en dejlig aften

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Laleh.......hvor ærgerligt - jeg håber inderligt at vi har gjort hvad vi kan for at holde rotterne på afstand.....for kommer de så går hyggen unægteligt lidt af :0)

   Slet
 9. Åh vad söta, grattis till nytillskottet i familjen! Jag vill höra mycket mer om dem!
  Kram
  Katarina

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak sødeste Katarina.....jeg lover .... :0)

   Slet
 10. Tillykke med hønsene. Det ser hyggeligt ud, og skønt at kunne glæde børnene med dem :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak sødeste Vivi - det er det bestemt også - en god påske ;0)

   Slet
 11. Dejligt med sådan en hønseglæde :)
  Tillykke

  SvarSlet
 12. Fine høns. Vi beriger snart vores have med sådan et sæt også.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det lyder godt....I kan bare glæde jer det er super hyggeligt :0)

   Slet
 13. Hvor ser det hyggeligt ud... Vi har haft høns for en del år siden , og jeg vil rigtig gerne have det igen. Manden mener vist ikke, at et hønsehus står øverst på "to.do" listen..... Men jeg skal nok få ham overtalt... !!!!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Susanne og hyggeligt du kigger ind.......ja lidt kvindelist er en nødvendighed ind i mellem.....vi måtte også bruge lidt overtalelses tid før den gik hjem ;0)

   Slet
 14. Tillykke med havens nye beboere, hvor er de flotte :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak sødeste Gitte.....ja vi syntes også de er super flotte....så må vi håber de vil lægge æg når den tid kommer ;0)

   Slet
 15. Hej Dorthe.Hvor er det nogle dejlige billeder fra jeres nye tiltag i haven.Det lyser bare ud af din søn hvor glad han er over de små høns.God dag knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Jette.....ja han kunne næsten ikke vente længere til sidst....så spændt var han ;0)

   Slet
 16. Svar
  1. Det håber jeg virkeligt at det gør Lea......kan allerede fornemme det hyggelige ved høneehold ;0)

   Slet
 17. Jeg kan kun sende et STORT HURRA for høns, selvforsyning, pip og friske æg:0)....og så kan jeg godt (uden at afsløre for meget, at jøsses der er mange fællesnævnere med vores "hemmelige" projekt her - næsten uhyggeligt mange;0))

  Knus fra Katinka

  SvarSlet
  Svar
  1. *SMILER* det lyder da kun spændende med alle de fællesnævnere Katinka.....glæder mig til at høre mere - og jeg kan allerede nu sige GLÆD DIG ;0)

   Slet
 18. Hvor er de da søde, de små kyllinger. De skal nok blive nogle rigtig forkældede hønsebasser.

  SvarSlet
  Svar
  1. *SMILER* - ja det er jeg sikker på de bliver Ulla.....bare de nu ikke bliver forkælet så meget at æglægningen udebliver ;0)

   Slet
 19. Ja det er da nogle fantastisk smukke påskekyllinger I har fået der! Det ser meget hyggeligt og fristende ud. Tillykke med dem!!

  SvarSlet
 20. Kære Dorthe

  Hvor ER I heldige at have sådan nogle dejlige høns i haven. Kan sagtens forstå din søn, for de er da meget bedre end chokoladeæg! Glæder mig til at høre mere om, hvordan de udvikler sig.

  SvarSlet
 21. Kære Dorthe
  Vi har også 6 dv wyandotter, og det er lykken!
  Jeg har dog svært ved at lukke dem ud da de så invaderer naboens have - hvad har du gjort for at de bliver i haven?
  PS bor i parcelhus😀

  SvarSlet

Hjertlig velkommen i min have. Jeg er utrolig glad for og taknemmelig over at du har lyst til at være med. Din kommentar kort som lang er meget velkommen ;0)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...